Csak frissen! Ezért ne edd meg soha a megmaradt rizst

Csak frissen! Ezért ne edd meg soha a megmaradt rizst
2017. augusztus 16.

Vigyázat, lehet, hogy ezután le fogsz szokni a rizsről!

Újabb konyhai horrorról rántotta le a leplet Benjamin Chapman, a North Carolina State University élelmiszerbiztonsági szakértője. Nemrég már írtunk arról, hogy milyen veszélyeket rejthet 2017-ben a csirkemell, most viszont egy másik gyakori élelmiszer is felkerült a veszélyforrások listájára.

Ez pedig nem más, mint a rizs, ugyanis a már megfőzött, ám a konyhapulton pihenő rizs veszélyes kórokozókat rejthet.

gif

Benjamin szerint a legnagyobb probléma a Bacillus cereust néven ismert baktériummal van, ami egyébként spóraként már a konyhakész rizsben is megtalálható, ám ha egyes spórák túlélik a főzést, akkor szobahőmérsékleten a nedves rizsben robbanásszerű tempóban kicsíráznak, és olyan méreganyagokat termelnek, amelyek károsak lehetnek az emberi szervezetre, sőt, eszeveszetten bírják a hőt.

Hogy mi a megoldás?

gif
Olvasd el ezt is!

Nos, nem kell természetesen lemondanod a rizsfogyasztásról, ám ha hallgatsz a szakértők tanácsaira, akkora többé nem hagyod a konyhapulton pihenni a megfőtt rizst, hanem a főzés után maximum 2 órával a hűtőbe teszed, ugyanis ezek a gonosz kis spórák a hőt ugyan bírják, de a hideget nem.

Ma is tanultunk valamit!

A horoszkópod szerint ezt rontottad el a legutóbbi kapcsolatodban

Mindenki követ el hibákat, ez már csak így megy. Viszont ha sikerül tanulnod belőlük – például azokból, amiket a párkapcsolatodban rontottál el –, a következő szerelem sokkal tartósabb is lehet. A JOY.hu cikkéből kiderül, pontosan mire gondolunk.