Egy falat Római vakáció! Megsúgjuk Audrey Hepburn kedvenc spagettijének receptjét

Egy falat Római vakáció! Megsúgjuk Audrey Hepburn kedvenc spagettijének receptjét
2017. augusztus 3.

Mi tuti elkészítjük!

Ki gondolná, hogy a hihetetlenül vékony színésznő imádta a hasát? Pedig így volt, és Audrey nem csak enni imádott, hanem a konyhától sem esett kétségbe, hisz szeretett és tudott is főzni.

Olvasd el ezt is!

Legnagyobb kedvence ráadásul nem egy diétás fogás volt, a színésznő ugyanis rajongott az olasz ételekért, amiket profin tudott elkészíteni, hisz sokáig élt Rómában, így megtanulta a legfontosabb szabályt: minden a minőségi alapanyagokon múlik.

Kép

Talán pont ezért bolondult annyira a Spaghetti al Pomodoroért, amelynek nagyon egyszerű a receptje, gyorsan elkészül, a titok mindössze a gondosan válogatott hozzávalókban van. Ismerősei szerint Audrey akár minden nap hódolt a pastamámornak, ezt a spagettit pedig hetente legalább kétszer elkészítette.

Most már biztosan nagyon kíváncsi vagy, hogyan készül – íme a recept!

Kép

Hozzávalók:

  • 1 kis hagyma (felkockázva)
  • 2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • 2 sárgarépa (felkockázva)
  • 2 zellerszár (apróra felkockázva)
  • 2 doboz hámozott olasz paradicsom
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 zacskó spagetti
  • Só (ízlés szerint)
  • Parmigiano-Reggiano sajt

Elkészítés:

Egy nagy fazékba tedd bele a hagymát, a répát, a zellert és a paradicsomot, majd locsold meg az olívaolajjal. A bazsalikomlevelek felét is szórd bele, és főzd lassú tűzön őket 45 percig.

Mikor a szószod már majdnem kész, egy másik fazékban elkezdheted készíteni a tésztát. Forrald fel a vizet egy lábosban, adj hozzá néhány csipet sót, és amikor már lobog a víz, dobd bele a spagettit. Kevergesd meg néha, hogy ne tapadjon össze a tészta, és mikor már al dente, szűrd le.

Míg készül a szósz és a tészta, a maradék bazsalikomot vágd össze egy ollóval. Amikor úgy érzed, a zöldségek megpuhultak, vedd le szószos fazekat a tűzről, és pihentesd úgy 15 percig, hogy összeálljon. Szedj ki egy adag tésztát, merj rá szószt bátran, majd reszelj a tetejére sajtot, és szórj rá egy keveset az aprított bazsalikomból.

Hidd el, ezt ki kell próbálnod!

Mindig is érdekelt, hogy mit használt Audrey Hepburn? 5 híres nő kedvenc parfümje

Talán pont azt használod, amit Audrey Hepburn vagy Diana hercegné?

Csak frissen! Ezért ne edd meg soha a megmaradt rizst

Vigyázat, lehet, hogy ezután le fogsz szokni a rizsről!

A 10 legizgalmasabb és legmeglepőbb dolog, ami a 25. Szigeten történt

És neked melyik a legkülönlegesebb élményed az idei Szigetről?

Így viselj bokacsizmát nyáron

Nem kell megvárnod vele a szezon végét!

Előfizetés