Az olívaolaj a memóriának is jót tesz!

Az olívaolaj a memóriának is jót tesz!
2017. június 27.

Az egerek agyának legalábbis biztos!

A Temple Egyetem kutatói szerint az olívaolajban gazdag étrend megvédheti az agyadat az öregedés negatív hatásaival szemben.

A tanulmányban egereken végezték a kísérleteket, amelyek az Alzheimer-kór három fontos jellemzőjével rendelkeztek: romlott a memóriájuk, ragacsos fehérjék rakódtak le a szervezetükben, a tau fehérjekötegek pedig megcsavarodtak a testükben. A rágcsálók egyik csoportja olívaolajas ételt kapott 6 hónapon keresztül, másik csoportjuk viszont hagyományos eledelt evett.

Az előbbi csoport sokkal jobban teljesített a következő hónapokban elvégzett teszteken, amelyek során a dolgozó memóriát és a tanulási képességeiket is vizsgálták. Ezen kívül csökkent a plakk mennyisége, és az agyban lévő neuronok szorosabban kapcsolódtak egymáshoz.

Hogyan segít akkor az olaj? A kutatók szerint csökkenti a gyulladást és segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól – amelyek a plakkban is fellelhetőek.

Ettől függetlenül, mivel a kutatást eddig csak egereken végezték el, nehéz lenne megmondani, hogy az emberekre is hasonlóan pozitív hatással van-e. Az viszont már bizonyított, hogy a mediterrán diéta mennyire jó hatással bír az egészségre!


A következő zöldségek pedig szuperül beilleszthetőek a mediterrán diétába:

Nézd meg a galériánkat> 7 kép
Dehogy maradsz éhen! Íme a 7 legtáplálóbb zöldség a dietetikusok szerint

Men'S Health

Híresebb lesz, mint az anyukája? Kate Moss lánya elveszítette a Fashion Week-szüzességét

A 14 éves Lila Grace már most kipipálhatja a bakancslistájáról azt, amiről sokan egy életen át álmodnak!