Az olívaolaj a memóriának is jót tesz!

Az olívaolaj a memóriának is jót tesz!
2017. június 27.

Az egerek agyának legalábbis biztos!

A Temple Egyetem kutatói szerint az olívaolajban gazdag étrend megvédheti az agyadat az öregedés negatív hatásaival szemben.

A tanulmányban egereken végezték a kísérleteket, amelyek az Alzheimer-kór három fontos jellemzőjével rendelkeztek: romlott a memóriájuk, ragacsos fehérjék rakódtak le a szervezetükben, a tau fehérjekötegek pedig megcsavarodtak a testükben. A rágcsálók egyik csoportja olívaolajas ételt kapott 6 hónapon keresztül, másik csoportjuk viszont hagyományos eledelt evett.

Az előbbi csoport sokkal jobban teljesített a következő hónapokban elvégzett teszteken, amelyek során a dolgozó memóriát és a tanulási képességeiket is vizsgálták. Ezen kívül csökkent a plakk mennyisége, és az agyban lévő neuronok szorosabban kapcsolódtak egymáshoz.

Hogyan segít akkor az olaj? A kutatók szerint csökkenti a gyulladást és segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól – amelyek a plakkban is fellelhetőek.

Ettől függetlenül, mivel a kutatást eddig csak egereken végezték el, nehéz lenne megmondani, hogy az emberekre is hasonlóan pozitív hatással van-e. Az viszont már bizonyított, hogy a mediterrán diéta mennyire jó hatással bír az egészségre!


A következő zöldségek pedig szuperül beilleszthetőek a mediterrán diétába:

Nézd meg a galériánkat> 7 kép
Dehogy maradsz éhen! Íme a 7 legtáplálóbb zöldség a dietetikusok szerint

Men'S Health

Kate Hudson kopaszra borotválta a fejét – FOTÓ!

Megszabadult szép szőke tincseitől!

Készen állsz? A 2000-es évek óta nem hordtunk ilyen farmert, most viszont úgy tűnik, újra menő

Úgy tűnik ez az erősen megkérdőjelezhető fazon újra felbukkant!

Új családtag: Olivia Wilde és Jason Sudeikis örökbefogadott, mi pedig elolvadtunk az első fotó láttán

Olivia Wilde és Jason Sudei úgy döntött, ideje bővíteni a kis családot. A legszebb az egészben, hogy a szerelmespár az örökbefogadás mellett döntött. Nézd csak!

4 őszi cipőtrend, amit már most kipróbálhatsz

Járj egy lépéssel a divat előtt!

Előfizetés