5 mód arra, hogy beindítsd reggel az emésztésed

5 mód arra, hogy beindítsd reggel az emésztésed
2017. május 10.

Ismert és kevéssé ismert, egészséges módszereket gyűjtöttünk össze.

Amikor már néhány napja úgy érezzük, hogy puffadunk, székrekedésünk van és egyáltalán nem indul be a reggeli felkeléssel az emésztésünk, akkror is vannak természetes, egészséges módszerek, melyek segíthetnek. Mindenkinek más a szervezete és másra van szüksége, előfordulhat, hogy mindegyik módszert végig kell próbálnod, vagy éppen kettő kombinációja működik. Lényeg, hogy van megoldás!

1. Egyél gyümölcsöt

Rögtön ébredés után éhgyomorra egyél meg egy kis tálka friss gyümölcsöt cukor és bármilyen ízesítő nélkül. Ha szeretsz többet reggelizni, akkor is várj legalább 30 percet miután megetted és csak utána egyél mást.

2. Igyál zöld teát

Ez is éhgyomorra működik, készíts egy csészével és kortyolgasd el az antioxidánsokban gazdag italt készülődés közben, utána szintén legalább fél óráig ne egyél és igyál semmi mást, maximum vizet.

3. Súlyzózz húsz percig

Meglepő, de szuperhatásos módszer az emésztésed és a zsírégető üzemmód beindítására. Ráadásul ha aktívan kezded a reggelt, nagyobb az esélye, hogy aktív is maradsz. A YouTube-on bőven találsz kb húszperces edzős videókat. Ha csak egy dolgot próbálsz ki a listáról, ez legyen az!

4. Igyál citromos meleg vizet

Fontos, hogy ezt a sokat emlegetett csodaszert rögtön felkelés uán éhgyomorra fogyaszd, majd legalább húsz percig ne igyál és egyél semmit. Ha nem szereted az ízét, rakhatsz még bele egy kis almaecetet, kurkumát, cayenne borsot és egy pici mézet.

5. Egyél reggelire két tojást

A fehérjének is van emésztéssegítő hatása, mindegy, hogy rántottaként, tükörtojásként vagy főve fogyasztod, itt is az a lényeg, hogy (egy csipetnyi són és a sütéshez használt kókuszolajon kívül) ne egyél vagy igyál mellé semmit legalább fél óráig.

Próbáld ki mindet és figyeld meg, neked melyik válik be a leginkább!

Íme a bizonyíték, hogy Sarah Jessica Parker már nagyon messze áll Carrie Bradshaw-tól

A friss fotóknál semmi sem szemlélteti jobban, hogy mi a különbség a mese és a valóság között!

5 szuperkönnyű összeállítás az átmeneti időszakra

Az időjárás még kicsit szórakozik velünk, de inkább már az őszbe hajlik, így itt az ideje melegebb darabokkal is ötletelni.