Trónok Harca bakik - A 8+1 legnagyobb különbség a sorozat és a könyvek között

Trónok Harca bakik - A 8+1 legnagyobb különbség a sorozat és a könyvek között

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Az eltérések nagyobbak és közhelyesebbek, mint azt gondolnád. Nem titok, a héten debütált évadot már nem George R. R. Martin megírt története alapján forgatták, ám ezt valójában már jóval azelőtt megtették, hogy beérték volna a könyvsorozatot. Nem is egyszer! Bűnös?


A Trónok Harca emberek milliót szívét ejtette rabul, ám ott van a rajongók egy kisebb, de annál csalódottabb része - nevezetesen azok, akik George R. R. Martin könyveiért vannak oda. Na ők teljesen ki vannak akadva attól, hogy az HBO mennyi változtatást eszközölt az eredeti történeten a sorozat kedvéért. Most Sansa téves sorsától kezdve, elmerészkedünk az élőhalott Cathlyn Strakig!


1. Talisa, avagy Jeyne sorsa


A Trónok harca sorozat egyik eddigi legdurvább momentuma a Vörös Nászként elhíresült jelent, aminek horrorisztikus képkockái szó szerint sokkolták a nézőket. Robb állapotos feleségét, Talisát (Jeyne Westerling a könyv szerint) hasba szúrják, ami finoman szólva is brutális.


Robb a könyvben sokkal jobb döntést hoz, hiszen nem viszi magával szerelmét az esküvőre, így ő az egyetlen, aki túléli a bosszúhadjáratot. A Vörös Nász alapjában véve még így is a legmegdöbbentőbb része a westerosi történetnek, de Talisa halála csak tetézi az egyébként is vérfagyasztó jeleneteket.


Trónok Harca
Trónok Harca


2. Catelyn Stark, vagyis ki az a Lady Stoneheart


Annak ellenére, hogy a rajongók bíztak Lady Stark karakterének kiteljesedésében, a sorozatban nem kapott túl nagy szerepet, majd hamar le is zárták történetét. A könyvben ugyanis felbukkan a rejtélyes Lady Stoneheart, aki egy csapat bandita vezetését veszi át, akiknek egykor Beric Dondarrion parancsolt. Később az is kiderül, hogy Lady Stoneheart nem más, mint feltámasztott és igencsak bosszúszomjas Catelyn Stark.


Jó lenne, ha Michelle Fairley-t visszahozzák a sorozatba, annak ellenére, hogy az utolsó jeleneteiben kikaparta a szemét, mikor meglátta, hogy fiát meggyilkolták, majd neki is elvágták a torkát. Lehet, hogy Lady Stoneheart csak egy könyvbéli karakter marad?


Trónok Harca
Trónok Harca


3. Sansa más sorsát kínlódja végig


Ez az egyik legvitatottabb változtatás a sorozatban, hiszen Sansa valójában Jayne Pool történetét kapta meg - a terrortól az megerőszakolásig. A könyv szerint Jayne és Sansa gyerekkori barátnők, és Jayne köt kényszerházasságot Ramsay Boltonnal miután Roose Bolton beadja az egész birodalomnak, hogy ő igazából az elszökött Arya Stark, ezzel biztosítva Boltonok uralmát Észak felett.


Alapvetően nem lenne rossz ötlet összemosni karaktereket, de ezzel annyira széttépték Sansa történetét, hogy konkrétan semmi sem igaz abból, amit látunk. Ezzel még jobban táplálva azok haragját, akik szerint a sorozat csak az erőszakra és a cselszövésre épít.


Trónok Harca
Trónok Harca


4. Mance Rayder meghal, mármint úgy tényleg


Mace Rayder halála a sorozatban pontosan úgy történt, mint a könyvben, kivéve azt az aprócska tényt, hogy a könyvekben nem hal meg. Megégették a máglyán, és a szenvedéseinek Jon Snow kegyelem nyila vetett véget. Ám a könyvben kiderül, hogy a máglyán álló személy egyáltalán nem Mance, hanem a vadak generálisa Rattleshirt, aki Melisandre varázslata miatt tűnik a Vadak vezetőjének.


Ezután Mance (vagyis az álruhás Rattleshirt) segít megszöktetni Theont a Boltonoktól, ám akármilyen közelről tapadsz a képernyőre, semmi sem utal arra, hogy Mance helyett bárki más szenvedne a máglyán, így valószínű, hogy ő is azon karakterek táborát erősíti, akik idejekorán haraptak fűbe.


Trónok Harca
Trónok Harca


5. Ahogy Ser Barristan is


Hiszen Ser Barristan még mindig él és virul a sorra megjelenő könyvekben, és Danaerys eltűnésének köszönhetően ő lesz Meereen irányítója. De még így is kicsi az esély arra, hogy túléli a könyvsorozatot, ha csak nem tervez neki fontosabb szerepet George R. R. Martin. Így valószínűtlen, hogy halála nagy baklövés lett volna a sorozatkészítők részéről, legalább az olvasóknak is okoztak némi meglepetést.


Trónok Harca
Trónok Harca


6. De Jojen Reednél telik be a pohár


Egy újabb korai elhalálozót köszönthetünk Jojen személyében, hiszen ő a 4. évad végén találja szemben magát a végzetével. Hogy ez miért gáz? A fiú később is sokat segít(ene) Brannek, akinek álmai sokat lendítenek az eseményeken, és ez nem változik a jövőben sem - szóval elég béna megölni azt, aki elvileg mentorálja a kis Strak fejlődését.


Ez volt az első olyan halál a sorozatban, ami minden szempontból értelmeten, de talán pont ez adja majd az izgalmakat, hiszen lényegében a történet 2 külön vonalát ismerhetjük meg.


Trónok Harca
Trónok Harca


7. Aegon Targaryen él


Az egyik legmeglepőbb újítás az ötödik könyvben (Sárkányok tánca, 2011), a felfedezés, hogy Aegon Targaryen életben van.


Állítólag a Hegy nekivágta a falnak még csecsemő korában, így Varys titokban kicsempészte és megbízható szövetségesek kezébe helyezte, hogy tanítsák őt a világ dolgaira és felkészítsék, hogy egy szép napon visszavegye az uralmat a Targaryen ház nevében.


Ez nem csak szimplán egy újabb élő Targaryen jelent, aki beállhat a sorba öklözni a Vastrónért (bár Dany nem örülhet neki túlzottan), ezzel bizonyosodik az, hogy Varys és a 'madárkái' egész idő alatt a színfalak mögött irányították a show-t.





8. A Vasszülöttek hiánya


Miután egy csomó figyelem irányult a Vas szigetekre a második évadban, a sorozat teljesen elengedte a szálat a folytatásban. Theon persze mindig fel-fel tűnik a részekben, ahogy Yara (Asha a könyvekben) is partra száll a 4. évadban, hogy megmentse testvérét a Boltonoktól. Ám a könyvsorozatnak ezeken felül még bőven vannak kibontani való szálai.


Bemutatja Theon és Asha nagy és kiterjedt családját. Viktoriánus, a harcos és Damphair a pap is csúnyán ejtve lett, de a rejtélyes és veszélyes Euron Greyjoy végre feltűnik a következő évadban.


Trónok Harca
Trónok Harca


9. Hová bújt Coldhands?


A könyvek egyik legizgalmasabb karaktere Coldhands, akin a rajongók vadul rágódhatnak, hogy mégis ki ő és mit csinál. A rejtélyes Coldhands segít Samwellnek és Brannek a Falon túli kalandjai során.


Coldhands úgy öltözik, mintha az Őrség egyik tagja lenne, ám ő egy élőhalott és a keze fekete a kiontott, rászáradt vértől. Ki ez a látszólag segítőkész, de élőhalott ember? Lehet, hogy Benjen Stark, aki eltűnt az első pár részében? Nos, valószínűleg sosem tudjuk meg, mivel a karakterét elfelejtették bevezetni a sorozatban. Kár, mivel az ő rosszfiús-horrorisztikus kinézete nagyot ütött volna a képernyőn!





Top 10 sorozat – És a legemlékezetesebb szereposztások

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.

Kép
Shopping

A Szex és New York átveszi az uralmat tavasszal: Így alkosd újra Carrie Bradshaw ikonikus szettjeit!

Carrie Bradshaw 2024-ben is legalább annyira trendi, mint a Szex és New York sorozat indulásakor. Most segítünk lemásolni a stílusát.

Kép
Szépség

A 86 éves Jane Fonda esküszik erre a drogériás arckrémre - most kedvezményesen szerezheted be!

A 86 éves Jane Fonda mindenképp hiteles személy, ha szépségápolásról van szó, erre pedig arcbőre a bizonyíték! Ezt a terméket használja arcápolási rutinjához a híresség!

Kép
Stílus

6 farmer, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezeket a farmereket is pont úgy találták ki, hogy könnyen és gyorsan megszerethessük őket!

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.