5 zseniális tipp, amitől finomabb lesz a főztöd

5 zseniális tipp, amitől finomabb lesz a főztöd
Forrás: Getty Images
2017. február 23.

Profi séfnek fogsz tűnni ezektől a könnyen elsajátítható trükköktől!

Ha nyers hagymát kell használnod egy receptben, áztasd jeges vízbe előtte, így veszít a csípősségéből. A hideg víz elvonja belőle a szulfátot, így a hagyma íze nem fogja túldominálni az ételt.


Kép

Adj a kávéhoz még a lefőzése előtt egy csipet sót és fahéjat, a sótól kevésbé lesz keserű, így más ízeket is észrevehetsz, a fahéj pedig feldobja kicsit.


Kép

Ha recept nélkül szeretnél sütni, használd a mennyiségek eltalálására a következő szabályt: a cukor és a liszt körülbelül ugyanannyit nyomjon, míg a tojás súlya egyezzen meg a vajéval. Utóbbi eltérhet egy kicsit, de kb 20%-nál jobban ne.


Kép

Bármilyen ragut készítesz is, próbálj hozzáadni egy kanál mogyoróvajkrémet vagy mustárt. Kiegyensúlyozottabb lesz tőlük az ízük.


Kép

Adj több mindenhez egy kis balzsamecetet. Próbáld ki eperre, sült zöldségre vagy tésztára csepegtetve!

Kép

Kipróbálod őket?

BuzzFeed

Mi ehhez képest a Toddlers & Tiaras! 8 mini-divatblogger, aki már most stílusosabb, mint te

Szerinted jó, ha egy gyereknek már ilyen fiatalon a divat a mindene?

11 klasszikus tévésorozat, amelyben elrejtették a színésznő terhességét

Carrie a Szex és New Yorkban, Scully ügynök az X-aktákban... egyik sorozat eseményei sem engedték meg, hogy a karakterek teherbe essenek. Ezért a producerek és a forgatókönyvírók megoldották máshogy.

Napi horoszkóp június 21.: a Kosoknak optimizmusukra, az Oroszlánoknak önbizalmukra lesz szükségük a mai napon

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, mert ismét izgalmas dolgokat üzentek a csillagok!

Előfizetés