5 zseniális tipp, amitől finomabb lesz a főztöd

5 zseniális tipp, amitől finomabb lesz a főztöd
Forrás: Getty Images
2017. február 23.

Profi séfnek fogsz tűnni ezektől a könnyen elsajátítható trükköktől!

Ha nyers hagymát kell használnod egy receptben, áztasd jeges vízbe előtte, így veszít a csípősségéből. A hideg víz elvonja belőle a szulfátot, így a hagyma íze nem fogja túldominálni az ételt.


Kép

Adj a kávéhoz még a lefőzése előtt egy csipet sót és fahéjat, a sótól kevésbé lesz keserű, így más ízeket is észrevehetsz, a fahéj pedig feldobja kicsit.


Kép

Ha recept nélkül szeretnél sütni, használd a mennyiségek eltalálására a következő szabályt: a cukor és a liszt körülbelül ugyanannyit nyomjon, míg a tojás súlya egyezzen meg a vajéval. Utóbbi eltérhet egy kicsit, de kb 20%-nál jobban ne.


Kép

Bármilyen ragut készítesz is, próbálj hozzáadni egy kanál mogyoróvajkrémet vagy mustárt. Kiegyensúlyozottabb lesz tőlük az ízük.


Kép

Adj több mindenhez egy kis balzsamecetet. Próbáld ki eperre, sült zöldségre vagy tésztára csepegtetve!

Kép

Kipróbálod őket?

BuzzFeed

Félelmetes, hogy mennyire hasonlít apukájára! Íme a legfrissebb fotók Heath Ledger lányáról

Matilda már 11 éves azóta, és megdöbbentően hasonlít híres édesapjára.

Előfizetés