Az elmúlt hetem margójára, avagy az 5 legjobb dolog, amit megtehetsz, ha a szerelmed influenzás

Az elmúlt hetem margójára, avagy az 5 legjobb dolog, amit megtehetsz, ha a szerelmed influenzás

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Múlt héten harcba szálltam az influenzával.

Tudom, ez egyeseknek semmiségnek tűnhet, de kezdjük inkább az egészet az elején: egy hete nem láttam a lakásunk urát. Ügyes-bajos dolgai elszólították itthonról, én pedig a 7 nap letelte után végre elégedetten hagytam hátam mögött reggel a bejárati ajtót, mert tudtam, mire este hazaérek, végre várni fog valaki.

Kép

No persze nem így képzeletem... Emberem már reggel közölte, hogy első uta az orvoshoz fog vezetni, mert ő bizony nem érzi jól magát. Jó társ módjára, meg persze eltöltött éveink tapasztalata alapján levontam a következtetést, hogy ez is amolyan műbetegség lesz, hisz valljuk be, a férfiak hajlamosak néha az ilyesmit túlreagálni. Végül aztán nem is telt sok időbe, mire csörrent a telefont és vele a hír: influenzás vagyok. Erre meg én:

És biztos, hogy influenza? De biztos? Én még sosem voltam influenzás!!! Az nem baromi fertőző??

Nos, az interneten tartott rapid influenza-kurzuson túljutva szomorúan tapasztalatam, hogy de, valamint számos tipp kering arról, hogy mit tegyek, ha már elkaptam, ám arról szinte semmi, hogy mit tegyek, ha még nem. Ohh, és a kerüljem a tömegközlekedési eszközöket számomra nem tanács, hisz egy teljesen egyterű lakásban osztozom a levegőn életem szerelmével, nem kell nekem felszállnom sehová. Így hát egyetlen megoldásra jutottam: KARANTÉÉN!

gif

És ezzel együtt belém hasított a gondolta, hogy én most aztán nagyon nem akarok beteg lenni. De tényleg. Elegem van már a hónapok óta tartó hidegből és legalább annyi ideje tartó apró kis megfázásokból, én már lágyan simogató napot szeretnék érezni az arcomon, nem pedig a százas csomag zsepi durva érintését. És igen, elismerem, nem nagyon vagyok képben a betegségekkel. Szerencsére. Szóval igazi 21. századi lány módjára cselekedtem: először is kiolvastam az influenzáról mindent az interneten, majd felhívtam a mindent tudó anyukámat. És a közben csak egy cél lebegett a szemeim előtt: ÉN NEM LESZEK BETEG.

Viccet félretéve, végül néhány hasznos dolog csak ragadt rám, így munka után megkezdődött hajsza a különböző eszközökért. Például egy párologtatóért csak 7 boltot jártam körbe... sebaj, ami otthon várt még rosszabb volt. Mert mire hazaértem a lakásunk ura nemcsak kicsit beteg volt, hanem nagyon, sőt, még egyszer se láttam ilyen rossz bőrben, mióta együtt vagyunk (ami méginkább megerősített abban, hogy nekem ez vírus bizony nem kell, ha kettőt kapok egy áráért, akkor sem).

gif

Szóval ez a cikk azoknak szól, akik hozzám hasonló módon nem értenek annyira az ilyesfajta dolgokhoz, és túl akarják éli az influenza-szezont, még akkor is, ha történetesen pont az a beteg, akivel az ágyukat osztják meg.

Íme az én 5 életmentő tippem, ha nem akarsz beteg lenni:

1. Nem csak a beteg immunrendszerét kell feltuningolni, hanem a sajátodat is, hisz minél erősebb a szervezeted, annál ellenállóbb a bacikkal és vírusokkal szemben. Hajlamosak vagyunkk elfelejteni ilyenkor, hogy nekünk is kéne egy kis extra vitamin-löket, de most a borzalmas ízű grapefruitmag cseppekből bizony én is napi háromszor vettem be.

2. Szellőztess, szellőztess, szellőztess - mert ilyenkor nem a szerelem száll a levegőben... Ha gyakran cserélődik a levegő, akkor kisebb az esély arra, hogy elkapd te is a betegséget.

3. A legjobb barátod a kézfertőtlenítő lesz, ugyanis semmit, de semmit nem tanácsos megfogni a beteg utána. A legfontosabb ilyenkor tényleg a folyamatos kézmosás és takarítás, hiszen a vírusok akár több órán keresztül is ott rejtőzhetnek a kilincsen vagy egy ártalmatlannak tűnő bögrén. Én még a fogkefémet is elköltöztettem, ki tudja mit csinálnak este...

Kép

4. A teafaolaj egy kincs - Fertőtlenítő hatása legendás, ami párologtatva is kifejti hatását és írtja a vírusokat a levegőben. Én talán túlzásba is vittem, elképzelésem sincs, hogy mikor fog teljesen eltűnni a jellegzetes illata a lakásunkból.

5. Tilos a csók. Tényleg nehéz megállni, de ilyenkor nem tanácsos nagyon szeretgetni a másikat. De meddig? A jó hír az, hogy a friss tanulmányok szerint a beteg csak egy, maximum két napig fertőző, utána már nagyon kicsi az esély arra, hogy elkapjuk tőle az influenzát. Így ha túl vagytok a kritikus napon jöhet a sok-sok szeretgetés, hisz mi lehetne nagyobb orvosság számára?

gif

És jelentem: túléltem, vagyis túléltük, hiszen nem én feküdtem napokig lázasan. Bár azt nem tudom bizonyítani, hogy ez az 5 tipp segített, vagy csak szimplán alakultak így a dolgok, de az biztos, hogy ha valaki hozzám hasonlóan kezdő hasonló ügyekben, akkor ezek biztos, hogy nem ártanak.

Neked van valamilyen bevált tipped? Írd meg nekünk kommentben!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!