5 tuti tipp a munkahelyi boldogsághoz

5 tuti tipp a munkahelyi boldogsághoz
Forrás: Europress
2017. január 16.

Csakúgy, mint az egészséges étkezés vagy az edzés, a boldogabb élet, pláne a munkahelyi, is gyakorlás kérdése. Szerencsére azonban van néhány tuti módszer, ha ezeket a tippeket megfogadod és rendszeresen alkalmazod, jobban fogod érezni magad, bárhol is dolgozol!

1. Indítsd produktívan a napot

Még mielőtt belekezdenél reggel a tennivalókba, írj fel a listádra három kicsi feladatot és ha lehet, csináld is meg őket, mielőtt belekezdenél valami nagyobba. Ez önbizalmat ad a naphoz és eredményesebbnek is érzed magad. Ha egy nagy projekten dolgozol, akkor oszd kisebb feladatokra, hogy lásd a haladást.

2. A te várad

A legtöbben napi nyolc órát töltünk a munkahelyünkön, ami sajnos sokszor több annál, mint amennyit az ágyunkban, azt és a hálószobát mégis megpróbáljuk a legkényelmesebbre szabni. Amennyire csak lehetséges az adott cégnél, tedd ezt az irodáddal/asztaloddal és a hozzád közel eső fallal is. Képekkel, növénnyel, kényelmes párnával, egy szép szoborral, bögrével!

3. Lélegezz

Próbáld tudatosítani magadban és megállítani, amikor úgy érzed, rád törnek a negatív érzések, legyen az elkeseredettség, szomorúság vagy harag. És ahelyett, hogy átadnád magad az érzésnek, végezz el egy légzésgyakorlatot, például ezt:

Tartsd lenyomva a bal kezed a karfán, és a jobb kezed emeld a fejed fölé. Lélegezz mélyeket, és érezni fogod, ahogy a jobb oldalad kicsit megfeszül. Tartsd bent a levegőt, majd lassan engedd ki. Ismételd meg fordítva is a gyakorlatot, majd ezt az egész ciklust 6-szor.

Olvasd el ezt is!

4. Jutalmazd magad

Ha motiválatlannak érzed magad, használj motivációs perselyt, amibe beledobsz meghatározott összeget, amikor elvégeztél egy olyan feladatot, amihez semmi kedved. Költsd a pénzt olyasmire, ami boldoggá tesz!

5. Koncentrálj a pozitív aspektusokra

Akár szereted a munkád, akár nem, biztosan akadnak pozitív aspektusai (ha semmi nem jut eszedbe, talán itt az ideje új hely után nézni). Ez lehet az is, hogy kedveled a munkatársaidat, vagy a városrészt, ahol a munkahelyed van, esetleg a kilátás, de persze még jobb, ha szorosabban kapcsolódik a munkádhoz. Kutatások kimutatták, hogy ha minden nap (mondjuk a hazafelé vezető úton) leírod magadnak, miért vagy hálás és át is érzed, optimistább leszel.

Melyiket próbálod ki?

Akár testvérek is lehetnének! 14 sztárpár, amelynek tagjai elképesztően hasonlítanak egymásra

Gisele Bündchennek például egy barátja súgta a fülébe annak idején, hogy „találtam egy pasit, aki olyan, mint te, férfiban.” Vajon a külsejére is értette?

Előfizetés