5 tuti tipp a munkahelyi boldogsághoz

5 tuti tipp a munkahelyi boldogsághoz
Forrás: Europress
2017. január 16.

Csakúgy, mint az egészséges étkezés vagy az edzés, a boldogabb élet, pláne a munkahelyi, is gyakorlás kérdése. Szerencsére azonban van néhány tuti módszer, ha ezeket a tippeket megfogadod és rendszeresen alkalmazod, jobban fogod érezni magad, bárhol is dolgozol!

1. Indítsd produktívan a napot

Még mielőtt belekezdenél reggel a tennivalókba, írj fel a listádra három kicsi feladatot és ha lehet, csináld is meg őket, mielőtt belekezdenél valami nagyobba. Ez önbizalmat ad a naphoz és eredményesebbnek is érzed magad. Ha egy nagy projekten dolgozol, akkor oszd kisebb feladatokra, hogy lásd a haladást.

2. A te várad

A legtöbben napi nyolc órát töltünk a munkahelyünkön, ami sajnos sokszor több annál, mint amennyit az ágyunkban, azt és a hálószobát mégis megpróbáljuk a legkényelmesebbre szabni. Amennyire csak lehetséges az adott cégnél, tedd ezt az irodáddal/asztaloddal és a hozzád közel eső fallal is. Képekkel, növénnyel, kényelmes párnával, egy szép szoborral, bögrével!

3. Lélegezz

Próbáld tudatosítani magadban és megállítani, amikor úgy érzed, rád törnek a negatív érzések, legyen az elkeseredettség, szomorúság vagy harag. És ahelyett, hogy átadnád magad az érzésnek, végezz el egy légzésgyakorlatot, például ezt:

Tartsd lenyomva a bal kezed a karfán, és a jobb kezed emeld a fejed fölé. Lélegezz mélyeket, és érezni fogod, ahogy a jobb oldalad kicsit megfeszül. Tartsd bent a levegőt, majd lassan engedd ki. Ismételd meg fordítva is a gyakorlatot, majd ezt az egész ciklust 6-szor.

Olvasd el ezt is!

4. Jutalmazd magad

Ha motiválatlannak érzed magad, használj motivációs perselyt, amibe beledobsz meghatározott összeget, amikor elvégeztél egy olyan feladatot, amihez semmi kedved. Költsd a pénzt olyasmire, ami boldoggá tesz!

5. Koncentrálj a pozitív aspektusokra

Akár szereted a munkád, akár nem, biztosan akadnak pozitív aspektusai (ha semmi nem jut eszedbe, talán itt az ideje új hely után nézni). Ez lehet az is, hogy kedveled a munkatársaidat, vagy a városrészt, ahol a munkahelyed van, esetleg a kilátás, de persze még jobb, ha szorosabban kapcsolódik a munkádhoz. Kutatások kimutatták, hogy ha minden nap (mondjuk a hazafelé vezető úton) leírod magadnak, miért vagy hálás és át is érzed, optimistább leszel.

Melyiket próbálod ki?

1 perc stílus: van 5+1 ötletünk a kockás összeállítások frissítésére!

Nem feltétlen kell hadilábon állni a mintákkal, főleg, ha egy ilyen klasszikusról és könnyűről van szó.

Exkluzív: Julianne Moore fehérnemű-kollekciójának bemutatóján jártunk Berlinben

Megcsodáltuk a Julianne Moore X Triumph Floral-kollekciót!