Fogadd meg ezt az 5 szokatlan karriertanácsot

Fogadd meg ezt az 5 szokatlan karriertanácsot
Forrás: Europress
2017. január 4.
Szerző: V. Zsófi

A divattervező ikon tippjeit érdemes kipróbálni.

Jenna Lyons, az amerikai áruházlánc, a J. Crew kreatív igazgatója nemrég egy amerikai magazinnak mesélt arról, mi mindent tanult a márkánál töltött 26 év alatt. Lyons „valakinek az asszisztensének az asszisztensének az asszisztenseként” kezdett a márkánál dolgozni, majd lépdelt egyre feljebb a ranglétrán, van mit tanulnunk tőle!

Dolgozz a munkaköri leírásodon kívül is

A cégen belüli pozícióváltás nem csak felfelé, hanem oldalirányba is történhet, ezért nem szabad szigorúan ragaszkodni a munkaköri leíráshoz. Bár a lehetőség egyébként is megtalálhat, nem árt, ha te magad is elősegíted. Persze ne légy útban mások számára, de ne is rejtsd véka alá, ha van egy ötleted, ami megkönnyítheti egy másik osztály munkáját.
Különösen figyelj oda a közös meetingeken, ne csak akkor, amikor a te részlegeddel kapcsolatos infókról van szó, fontos tudnod, mi történik az egész cégen belül, hogy képben legyél, ha esetleg áthelyeznek, vagy észre vegyél egy lehetőséget.

Ne hasonlítsd magad másokhoz

Ez az élet minden területére igaz. Talán az iskolai osztályozórendszer tehet róla, de a munkahelyen sem szabad mások eredményeihez mérned a sajátjaidat. A kollégádat egy év után előléptették? Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy téged is ugyanannyi idő után elő kellene, sem azt, hogy nem éri meg várni még egy kicsit ennél a cégnél. Persze előfordulhat, hogy nem látsz fejlődési lehetőséget és ezért inkább felmondanál, de ezt a döntést ne mások, hanem a saját tapasztalataid alapján hozd meg!

Olvasd el ezt is!

Szólalj meg

Az, hogy „tudod, hol a helyed” vonatkozzon csak arra, hogy nem vágsz közbe, amikor a vezérigazgató (vagy bárki) beszél éppen. De muszáj elmondanod az ötleteidet, mert különben senki nem fogja tudni, mennyire okos és tehetséges vagy. Soha ne maradj csöndben csak azért, mert félsz megszólalni mások előtt. Ha kell, kényszerítsd rá magad és gyakorlod addig, amíg nem megy könnyebben!

Támogass másokat

Lehetsz a főnöke vagy csupán a munkatársa is, de mindig támogasd azt, akit érdemesnek tartasz rá. Ez lehet négyszemközti dicséret, de mások előtt is kifejezheted egyetértésedet. Ne azért csináld, mert előnyöd származhat belőle, hanem mert ez a helyes lépés!

De csak mert kedvelsz valakit, nem kell feltétlen egyet értened vele

Bízz a megérzéseidben és tartsd szem előtt, milyen cégnél dolgozol, márkát képviselsz és aszerint dönts. Előfordulhat, hogy kedvelsz valakit, tetszik az ötlete, ám valami mégsem stimmel, például nem illik a cég értékeihez, ilyenkor mindig hallgass a megérzéseidre. Az irodai legjobb barátoddal sem kell mindig egy véleményen lenned.

Megfogadod őket?

Már nem érdeklik a beszólások! Eva Longria büszkén pózol plusz kilóival – FRISS FOTÓ

Elhagyva az örökletes sanyargatást, Eva most azt teszi – és valószínűleg eszi –, amit akar!

Melyik harisnya, melyik cipővel mutathat jól? Most eláruljuk!

Szabályok - azaz manapság nevezzük őket csak esztétikai tippeknek - mindenre vannak, az hogy ezeket miként hasznosítod pedig már a te dolgod.

Áll a bál a királyi családban! Diana hercegnő unokahúga ezzel a ruhával kiverte a biztosítékot

Bár Kitty Spencer hivatalosan nem a királyi család tagja, sokan nem nézik jó szemmel az esetet!

Ezt árulja el a személyiségedről az, hogy milyen az íróasztalod

Tény, hogy nehéz rajta rendet tartani, de lehet, hogy te inkább a szétszórt papírok között tudsz hatékonyabban dolgozni.

Ez az 5 csillagjegy lehet a leghűségesebb barátod, aki a sírig is kitart melletted

Neked van olyan barátnőd, akivel már évtizedek óta elválaszthatatlanok vagytok? Akkor jól figyelj, mert valószínűleg a következő 5 csillagjegy szülötte!

Azta! Így nézett ki a Victoria's Secret Show 10 és 20 évvel ezelőtt

Amikor még Heidi Klum és Seal együtt voltak...

Újabb cég döntött úgy, hogy többé nem hazudik a vásárlóinak – Neked tetszenek a Photoshop-mentes fotók?

A divatkampányok nem a legjobb iránymutatást adják az egészséges énképhez vezető úthoz.