5 számunkra érthetetlen ok, amiért a pasik szakítanak karácsony előtt

5 számunkra érthetetlen ok, amiért a pasik szakítanak karácsony előtt
2016. december 9.

Ebből is látszik, hogy mennyivel másképp gondolkodnak, mint mi.

Hisz míg egy nő számára a karácsony a legszebb ünnep az évben, és alig várja, hogy valamivel meglephesse élete szerelmét, addig a másik fél könnyen lehet, hogy a szakításon gondolkozik az ajándékok vásárlása közben. A férfi fejében az ünnepek nem a fényekről, a finomságokról, a fenyőillatról és a glitterekről szólnak, hanem a fárasztó kötelező körökről, amik lehet, hogy pont annyira fárasztóak, hogy egy kis könnyítésnek tőled inkább megszabadul. Ez a hadművelet pedig a klasszikus mondattal indul: "Beszélnünk kell!"

Az NBC felmérése szerint két időszak van az évben, amikor megnő a szakítások száma, az egyik az ünnepek, a másik pedig a tavaszi időszak, egészen pontosan a március. De vissza a karácsonyra. Hogy melyek a leggyakoribb indokok? Íme!

1. Már lógott a levegőben

Valahogy a karácsonyi hajsza előhozza az eddig megbúvó ellentéteket. Mást gondoltok a programtól, a menüről, az ajándékokról, az utolsó csepp pedig a 182. karácsonyi giccsbolt a pohárban, amikor rájön, hogy neki ez nem éri meg.

2. A nagy találkozás

Sokan az ünnepek alatt mutatják be új szerelmüket a családnak, vagy mint ahogy tapasztalható, inkább nem mutatják be. Találkozni egymás szüleivel az egész kapcsolatotokat a realitás talajára helyezi. Ha egyszer már hazavitt, többé nem kerüli el a kérdést: "Hogy van az a lány, aki legutóbb veled volt?" Valamint inkább anyuval mézeskalácsozik boldogan a fa mellett, mintsem kitegye magát a kellemetlen bájcsevejnek nálatok.

3. Inkább a barátai

Az egyik legjobb dolog az ünnepi szezonban, hogy végre több idő jut szeretteinkre. Ilyenkor nagyobb az esély a haverokkal való sörözésekre is, nem beszélve a vállalhatatlan céges bulikról. Ha nem mosolyogva engeded el ezekre a kanbulikra, rájön, hogy mennyi idejét elveszed hasonló vitákkal.

4. Csökkenti a kiadásokat

Nagyon önző érvnek tűnik, de a pasiknak ilyenkor játszik a spórolás téma is. Ha amúgy sem biztos, hogy megél a kapcsolatotok még jó pár hónapot, akkor inkább már most kidob, nehogy már kárba vesszen a karácsonyi befektetése, nem? Nem.

5. Új év, új nő

Ahogy mi is átválogatjuk a gardróbunkat szezononként, úgy a pasik is évente kétszer szortíroznak, csak ők a kapcsolataikat veszik lajstromba és könnyebben megválnak a "feleslegtől". Lehet hogy már meg is van a kiszemeltje, vagy egyszerűen tiszta lappal szeretné kezdeni az évet és kiélvezni minden lehetőséget, ami akár már a szilveszteri bulin elé tárul.

Visszatér Blair kedvenc kiegészítője?

Tudjuk, hogy tudod, mire gondolunk!

Íme Katalin hercegnő és Pippa, ahogy még sosem láthattad őket!

Pippa Middleton nővére, Katalin hercegnő esküvőjén tett szert világhírre, ám nem ez volt az első lagzi, ahol mindketten csodásan festettek.

Amit nem mondanak el nekünk: 10 sztár őszinte vallomása a terhességről

A terhesség nem csak a cuki pocakról és a kedves gratulációkról szól, sőt: a legtöbb anyuka bizony jó ideig sorolhatná azokat a dolgokat, amik kifejezetten nem kellemesek a babavárás alatt. A következő világsztárok is bátran vállalják, hogy bizony nekik is vannak/voltak kellemetlen perceik.

Előfizetés