6+1 Gossip Girl-baki, amit csak az igazi rajongók vettek észre

6+1 Gossip Girl-baki, amit csak az igazi rajongók vettek észre
2016. szeptember 21.

Te mennyire vagy képen az Upper East Side-i elit életével? Most kiderül!

A Gossip Girl legalább annyira alapműnek számít női körökben, mint a Szex és New York. Ám azt csak az igazi fanok tudják, hogy a sorozat valójában könyvadaptáció, ami Cecily von Ziegesar azonos című regényei alapján készült, Magyarországon pedig Bad Girl címen jelent meg.

És mint minden könyvadaptáció esetében, itt is megfigyelhető néhány apró és kevésbé apró változtatás, ami teljesen megváltoztatta a New York-i tinik szövevényes életének cselekményét. Íme!

Mi lett veled Jenny Humphrey?

Bár az írónő pontosan leírta a könyvekben, hogy hogyan néz ki Jenny, a castingokon egészen más döntés született. Az igazi Jenny Humphrey alacsony, csendes, barna hajú lány, aránytalanul nagy mellekkel. Ez a ”mellkas-komplexus” ráadásul végig központi téma a könyvekben. Hát ezzel szembe a Taylor Momsen által alakított kicsi Jenny-t senkinek sem kell bemutatni. Magas, szőke, vékony – teli talált!

gif

És ugyanez igaz Danre

Instant kávé és masszív cigarettafüst kísérte végig a könyvben a magányos srácot. Dan Humphrey nem az a srác volt, aki éppen csak lecsúszik a top pasik listájáról, tényleg igazi lúzernek számított a gimiben. Penn Badgley pedig minden, csak nem az.

gif

Nate nem szívott eleget.

Mármint füvet. Persze a sorozatban is akadt néhány elszállt jelenet, de mindez babatempónak számított a könyvhöz képest.

Túl sok szerep jutott a szülőknek

Ziegesar változatában a szülői jelenlét szinte egyenlő a nullával, hisz túl elfoglaltak voltak ahhoz, hogy akár annyira is foglalkozzanak gyerekeikkel, mint a sorozatban. Persze felbukkantak hébe-hóba két kiruccanás között, de nem képezték részét a történetnek. Lily van der Woodsen? Ki az a Lily van der Woodsen?

gif

Mit keres Jenny, Dan, és Rufus Brooklynban?

A könyvben ők is Manhattanben laktak, csak éppen az Upper West Side-on. Most komolyan, ha már a sorozatban Brooklynig száműzték őket, mi volt a logika abban, hogy ennyit ingáznak a suliba? Vannak divatos magániskolák Brooklynban is...

A lányok nem joghurtot esznek a Met lépcsőjén

Helyette viszont dohányoztak. Mikor készült a sorozat, több ponton is finomították az egyébként jóval sötétebb sztorit. Első ilyen volt, hogy teljesen száműzték a dohányzást. Persze Ziegesar még egy egészen más időben írta meg regényét, mikor a cigi még menőnek számított.

gif

Blair nem megy Yale-re.

Bocsi!

A horoszkópod szerint ezt rontottad el a legutóbbi kapcsolatodban

Mindenki követ el hibákat, ez már csak így megy. Viszont ha sikerül tanulnod belőlük – például azokból, amiket a párkapcsolatodban rontottál el –, a következő szerelem sokkal tartósabb is lehet. A JOY.hu cikkéből kiderül, pontosan mire gondolunk.