Született bőgőmasinák? Ez a valódi oka, hogy egyesek könnyebben elsírják magukat, mint mások

Született bőgőmasinák? Ez a valódi oka, hogy egyesek könnyebben elsírják magukat, mint mások
2016. szeptember 13.

Nem, nem azért, mert túlságosan érzékenyek.

Mindenki ismeri azt a típust, aki még egy cuki kutyás videón is képes néha elsírni magát. Gyakran. Na jó, mindig. Vagy talán pont rólad beszélünk? Persze mikor minden ok nélkül jönnek a könnyek, könnyen rásütik az emberre, hogy "túlságosan érzékeny", ám most a tudomány rácáfolt erre a megállapításra. Igenis van oka annak, ha valaki született bőgőmasina.

gif

Például már annyi is elég, hogy nőből van. Ugyanis a szakértük szerint ezt a jelenséget nagyban befolyásolja az a hormonális libikóka, amin a nők ülnek. Az érzelmeink hullámzásának oka lehet a menstruáció, a menopauza, vagy pusztán a fogamzásgátló, de a tartós alváshiány is kikészíti a szervezetet annyira, hogy egy hajszálon függjön könnycsatornáink sorsa.

A számos tényező közül még nagy szerepet játszanak azok a személyes traumák, amik a múltunkat kísérik, feldolgozatlan, ki nem mondott dolgok - jellemzően inkább az erősebbik nemből válhat ezért az évek során sírógép, hisz a felgyülemlett elfojtásoknak egyszer távoznia kell.

De mi a megoldás?

Gondold át, hogy van-e elég időd kialudni magad éjjel, próbálj ki meditációs gyakorlatokat vagy járj jógára. De ha még így is többet sírsz a kelleténél, ne izgulj, a kutatások szerint a sírás lehet pusztán nyugtató, hangulatjavító eszköz.

Ezért nem ülhetett Meghan Markle és Harry herceg egymás mellé az egyik első közös szereplésükön a nyilvánosság előtt

Gyakorlatilag először jelent meg együtt a nyilvánosság előtt Harry herceg és barátnője, Meghan Markle színésznő. Az esemény, amelyen minderre sor kerülhetett csaknem egy évvel azután, hogy fény derült a kapcsolatukra, az Invictus játékok volt Torontóban, amelyet Harry alapított 2014-ben és amely egy paralimpia jellegű sportverseny különböző hadseregekben megsérült veteránoknak.