Mégis lehet örülni, hogy vége a nyárnak

Mégis lehet örülni, hogy vége a nyárnak
Forrás: Europress
2016. szeptember 1.

Meglepő érv a szeptember mellet, augusztus ellen.

Persze mi is siratjuk a mintha minden évben egyre rövidülő nyarat, de van egy ok, ami miatt fellélegezhetünk, hogy vége az augusztusnak. A Washington Egyetem kutatói ugyanis azt találták, hogy augusztusban és márciusban válnak el a legtöbben. Az a legérdekesebb ebben, hogy nem is a válásokat kutatták, amikor érdekes mintára lettek figyelmesek, eredetileg a válság hatását tanulmányozta a két szociológus.
2001 és 2015 között sokkal nagyobb eséllyel váltak szét a párok augusztusban illetve márciusban, mint az év más hónapjaiban. Ebből arra következtetnek, hogy azért döntenek így az emberek, mert mindkettő a családnak szentelt vakáció, illetve ünnepi időszak után van, és valószínűleg nem érzik ildomosnak, hogy a családi vakáció közepén vagy a karácsonyi ünnepek és téli depresszió idején döntsenek a válás mellett. Illetve azt is feltételezik, hogy sokaknál a szabadságon együtt töltött idő minősége az utolsó csepp a pohárban. Ha még akkor sem oldódnak meg a problémák a párok között, akkor valószínűbb a szakítás.

Olvasd el ezt is!

Hozzátették még, hogy a március azért is tűnhet vonzónak, mert addigra nagyjából helyreáll az ünnepek alatt szokásos túlköltekezés, míg augusztust azért is választják sokan, mert akkor letudhatják a kellemetlenségek nagy részét, mire iskolába megy a gyerek. A kutatók öt amerikai állam adatait vizsgálták meg és többé-kevésbé ugyanerre a következtetésre jutottak.

Ugye milyen jó, hogy már szeptember van?

Oscar 2017: nekik drukkolunk ebben a 15 kategóriában

Kaliforniai álom vagy A számolás joga? Emma Stone vagy Natalie Portman? Most kiderül, kik a favoritjaink.

Büszkeség: álomszerű Magyarország a Gucci új reklámjában

Magyar táj és magyar gyerekek a főszereplői a varázslatos videónak!

Mihalik Enikő átlátszó felsőben vonult a Max Mara kifutóján

Egyik kedvenc topmodellünk továbbra sem szégyenlős!

Így viseljük a pasztellt idén tavasszal

A finom cukorkaszínek kis csavarral térnek vissza.

Előfizetés