Hivatalos! Csak ennek az egy kapcsolattípusnak a vége életen át tartó szerelem

Hivatalos! Csak ennek az egy kapcsolattípusnak a vége életen át tartó szerelem
2016. augusztus 1.

Nem szeretjük a szerelmet tudományos alapokon megközelíteni, de ebben van valami...

Az amerikai Illinois Egyetem kutatása most tényleg felkeltette az érdeklődésünket. 376 párt kértek meg arra, hogy 9 hónapon keresztül jelentsenek kapcsolatuk részleteiről, a köztük működő kommunikációról, esetleges vitákról, és az érzelmeik alakulásáról.

Ezek alapján az információk alapján megállapították, hogy romantika ide vagy oda, durván lesarkítva 4 alaptípus különböztethetünk meg a párkapcsolatok terén, és ebből csak az egyik hozza magával az örök szerelmet. Persze papírforma szerint.

Vannak a drámázós párok, a konfliktusfüggő párok, azok, akik igazából inkább barátok, mint szerelmesek, és a partner-központú párok. A négy típusnak mind megvan a maga előnye és hátránya, de a felmérések szerint, a partner-központú párkapcsolatok azok, amik kézen fogva átvészelik az élet nagy nehézségeit.

gif

Az ilyen típusú kapcsolatokban létezik egy egészséges függés a másiktól, és egyenlően vesznek részt egymás életében. Jellemzően náluk van leginkább jelen a másik iránti figyelmesség, gondoskodás, tisztelet, ami remek alapot ad egy hosszú távú, boldog kapcsolatnak. Közös a baráti társaságuk is, de a saját kapcsolatukban mindig magukra hallgatnak - nem a szingli barátnőikre -, és egymás között rendezik nézeteltéréseiket, nem pedig egy külső fél intelmeit követik.

Nálatok stimmelnek a jelek?

Olvasd el ezt is!
Ez a város az új Dubai! Ismerd meg Dohát!

Katar fővárosa az új kedvencünk az arab térségben.