A posztok, amitől mindenki FOMO-ban szenved

A posztok, amitől mindenki FOMO-ban szenved
2016. július 27.
Szerző: Réka

Nem bírsz meglenni a telefonod nélkül és úgy érzed, belehalsz, ha huszonnégy órát kell eltöltened anélkül, hogy tudnád mi történik a világban? Ajjaj, téged is elért a Fear Of Missing Out, a mi 2016 „legnépszerűbb” civilizációs betegsége.

Az Oxford English Dictionary-be 2013-ban került be a FOMO kifejezés, tehát igencsak újekeletű szindrómáról van szó. Igazából mit is jelent ez? A FOMO a Fear Of Missing Out rövidítése. Félelem attól, hogy lemaradsz valamiről. Félelem attól, hogy mindenki többet tud mindenről, ami a világban zajlik. A fiatal felnőttek több, mint háromnegyedét nyugtalanítja a tudat, hogy lemarad és egyben kimarad, ha nem lóg állandóan a közösségi média valamelyik platformján.

Ismerős az érzés?

5-10 percenként kinyitod a Facebookod? Újra és újra csekkolod, hogy mi történt és szinte rosszul vagy, ha nem látsz meg valami újdonságot, továbbá annyi oldalt likeolsz, hogy a hírfaladon történő események követhetetlenné váltak? Talán nem ártana elgondolkozni azon, hogy ebből mit profitálsz, miről maradsz le mindeközben, és talán ideje lenne megtörni az ördögi kört.

Van, olyan akivel ez még nem esett meg?
Van, olyan akivel ez még nem esett meg?

„De egyfolytában posztolnak!” Na és? A celebeknek fontos, hogy folyamatosan figyeljék őket, hiszen ők ebből élnek. Az ismerőseid se véletlenül osztanak meg pillanatokat az életükről, de érdemes mérlegelned. Mások posztjai tényleg befolyásolják a te mindennapjaid? A sztárok irigylésre méltó élete egy dolog.

Ha látsz egy-egy ilyen posztot, természetes az érzés, hogy te is szeretnél így élni.

Nézd meg a galériánkat> 7 kép
A posztok, amitől mindenki sárgul

A FOMO rosszabb, mint gondolod

Általában azok szenvednek ettől a betegségtől leginkább, akiknek egyébként sem volt felhőtlenül boldog az életük. Ha hiányzik valaki vagy valami, magától értetődik, hogy pótolni akarod. Összekötni a boldogságot a közösségi média felületekről és a médiából érkező hírekkel azonban butaság. Nagyobb eséllyel leszel depressziós, mint boldog.

Ébredés után rögtön a telefonodon lógsz?

Előfordult már veled, hogy még ki sem keltél az ágyból, máris megnézted, hogy mi történt éjjel? Még reggeli közben is ezt nézegeted, sőt a kádban vagy a mellékhelyiségben is? A Facebook, az Instagram egy illúzió. A kutatások kimutatták már számtalanszor, hogy ezeken a platformokon a valóságnál jóval boldogabbnak és elégedettebbnek mutatják be az életüket az emberek. A legnagyobb gond, hogy az ember természetéből adódóan mindig igyekszik túlszárnyalni a többieket. A hasonlítgatás jó? Nem. Nyilvánvaló, hogy mindenki szebb kertre, a legjobb szomszédokra, a legmenőbb táskákra vágyik. "Ajándékba csak a szánalmat adják, az irigységet neked magadnak kell kiharcolnod.” Ezt írta Moldova György, de a kérdés az, hogy most miért is lett égetően fontos, hogy irigykedjenek mások?

Ami az online világban történik, az nem a valóság. A valóság ezen kívül történik. Bár mindenkinek fontos a státusz és egy másik ember sikere akár motiválhat is, a tényleges lépésekhez néha ki kell kapcsolnod az elektromos eszközeid.

gif

Te le bírsz akadni?

Ez az 5 csillagjegy lehet a leghűségesebb barátod, aki a sírig is kitart melletted

Neked van olyan barátnőd, akivel már évtizedek óta elválaszthatatlanok vagytok? Akkor jól figyelj, mert valószínűleg a következő 5 csillagjegy szülötte!

Azta! Így nézett ki a Victoria's Secret Show 10 és 20 évvel ezelőtt

Amikor még Heidi Klum és Seal együtt voltak...

Jennifer Lawrence: amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Feloszlatta a rendőrség a Victoria's Secret afterpartiját, talán pont Bella Hadid ruhája miatt? – FOTÓ

Lehet, hogy a show tele volt fehérneműkkel, de az afterparti még szexisebb volt!

Így szervírozz, hogy minden ünnepibb legyen! – 8 ötlet

Szinte biztos, hogy így nem kell sok maradékot elcsomagolnod másnapra...

A srác, akire érdemes figyelni: a Stranger Things sármos rosszfiúja új szerepben tündököl!

A '80-as évek is piszok jól áll neki, de ezért a 2017-es kiadásért egyenesen rajongunk!

Idén is túl duci volt a kifutóra, a leghíresebb plus size modell pedig csúnya fricskával üzent a Victoria's Secretnek

Ashley Graham nagyon kampányol, hogy kerekebb idomokat is láthassunk majd a kifutókon.

Idén sem engedték a kifutóra, a leghíresebb plus size modell pedig csúnya fricskával üzent a Victoria's Secretnek

Ashley Graham nagyon kampányol, hogy kerekebb idomokat is láthassunk majd a kifutókon.

Utánajártunk: ez most az Instagram 5 legnépszerűbb darabja

A közösségi oldalak folyamatosan hatást gyakorolnak a divatra, és nincs ez másképp így év vége felé sem.