Így lépj előre a ranglétrán!

Így lépj előre a ranglétrán!
2016. július 25.
Szerző: Réka

Imádod a kollégáid. Szuper a munkahelyi környezet, a céged pedig haladó szellemű és egyértelműen jó érzés ott dolgozni. Valami mégsem klappol. Gondoltál már arra, hogy egyszerűen csak nem a számodra megfelelő munkát végzed?

1. Határozd meg az erősségeid!

Eltűnődtél már azon, hogy melyik részét szereted a munkádnak leginkább? Van olyan feladat, amit rajtad kívül senki nem tud olyan szuperül elvégezni, mint ahogy te csinálod? Első lépésként vedd észre, miben vagy a legjobb, majd foglalkozz ezzel többet. Még ha túlórával is jár, hidd el megéri, mert nem csak a főnökeid fogják észrevenni és értékelni a lelkesedésed, de te magad is új erőre kaphatsz.

2. Állj neki a megvalósításnak!

Megvan, hogy mivel szeretsz a leginkább foglalatoskodni. Most írd körül, hogy mi kell ahhoz, hogy kiteljesedj. Olyan kollégákra, akikkel egy kisebb csapatban ezekre, a számodra kedves projektre koncentrálhatsz? Netán kevesebb csapatmunkára lenne szükséged és több önállóságra? Írj egy mini projekttervet, ami segít körvonalazni a lehetséges új pozíciód.

3. Vallj színt!

Bár sokszor nem úgy tűnik, de a főnökök akkor boldogok, ha a munkavállalóik is azok. A sikeres cégek dolgozói elégedettek, ezért jobb teljesítményre képesek. Egy nagyobb szervezetben nem mindig van idejük a HR-eseknek, vagy a feletteseidnek arra, hogy megfigyeljék, vajon minden alkalmazottjuk jól érzi-e magát. Beszélj velük, mondd el, hogy mi jár a fejedben és kérj tőlük segítséget az előrelépéseddel kapcsolatban. Ezzel jelzed feléjük, hogy te egy olyan megbízható és jó munkavállaló vagy, aki hosszú távra tervez a cégnél és fejlődni akar. Értékelni fogják az őszinteséged.

Kép

4. Készíts tervet!

Ha úgy gondolod, hogy a jelenlegi pozíciód összeköthető egy másikkal, anélkül hogy lényegi fizetésemelésre lenne szükség, vagy arra, hogy helyettesítsenek téged, mondd el az ötleted. Dolgozd ki, hogyan nézne ki egy napod és írd le azt is, hogy szerinted miért lenne ez jó a cégnek. Az is lehet, hogy a főnökeidnek is eszébe jutott már, csak nem volt idejük ezzel foglalkozni. Az is lehet, hogy nem is gondolták rólad, hogy téged más is érdekel. Ha konkrét tervvel érkezel, akkor a vezetőségnek is lehetőséget adsz arra, hogy elgondolkozzanak és mérlegeljenek.

5. Ne siettesd!

Egy cégben a legapróbb változás is sok egyéb fordulatot hozhat magával, amire te nem is gondolnád. Ezért ha mindent megtettél, adj időt a vezetőségnek. Ne csüggedj, a kemény munka nagyon fontos és az erőfeszítéseket értékelik. Viszont ne várd, hogy az első kérésdre előléptessenek, vagy új pozíciót adjanak. Van, amire megéri várni. Mennyi időt adj magadnak és a cégvezetőknek Pár hónapot illik adni a főnökeidnek arra, hogy átgondolják, illetve megfigyelhessék, hogy tényleg alkalmas vagy-e az adott feladatra, főleg ha az oktatáshoz is kötött. Amennyiben úgy látod, hogy te mindennek eleget tettél, de nem változik a helyzet, akkor viszont kezdj el keresgélni. Lehet, hogy néhány állásinterjú meggyőz majd arról, hogy igazából jól érzed magad a mostani helyeden, de az is lehet, hogy olyan ajánlatot kapsz, amire nem is számítottál.

Néha egyszerűen csak tovább kell állni
Néha egyszerűen csak tovább kell állni

Hajrá, higgy magadban!

Áll a bál a királyi családban! Diana hercegnő unokahúga ezzel a ruhával kiverte a biztosítékot

Bár Kitty Spencer hivatalosan nem a királyi család tagja, sokan nem nézik jó szemmel az esetet!

Ezt árulja el a személyiségedről az, hogy milyen az íróasztalod

Tény, hogy nehéz rajta rendet tartani, de lehet, hogy te inkább a szétszórt papírok között tudsz hatékonyabban dolgozni.

Ez az 5 csillagjegy lehet a leghűségesebb barátod, aki a sírig is kitart melletted

Neked van olyan barátnőd, akivel már évtizedek óta elválaszthatatlanok vagytok? Akkor jól figyelj, mert valószínűleg a következő 5 csillagjegy szülötte!

Azta! Így nézett ki a Victoria's Secret Show 10 és 20 évvel ezelőtt

Amikor még Heidi Klum és Seal együtt voltak...

Újabb cég döntött úgy, hogy többé nem hazudik a vásárlóinak – Neked tetszenek a Photoshop-mentes fotók?

A divatkampányok nem a legjobb iránymutatást adják az egészséges énképhez vezető úthoz.

Jennifer Lawrence: amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Feloszlatta a rendőrség a Victoria's Secret afterpartiját, talán pont Bella Hadid ruhája miatt? – FOTÓ

Lehet, hogy a show tele volt fehérneműkkel, de az afterparti még szexisebb volt!

Így szervírozz, hogy minden ünnepibb legyen! – 8 ötlet

Szinte biztos, hogy így nem kell sok maradékot elcsomagolnod másnapra...

A srác, akire érdemes figyelni: a Stranger Things sármos rosszfiúja új szerepben tündököl!

A '80-as évek is piszok jól áll neki, de ezért a 2017-es kiadásért egyenesen rajongunk!

Idén is túl duci volt a kifutóra, a leghíresebb plus size modell pedig csúnya fricskával üzent a Victoria's Secretnek

Ashley Graham nagyon kampányol, hogy kerekebb idomokat is láthassunk majd a kifutókon.