"Valójában a sérültek az egészségesek" - interjú Kecskés Karinával

"Valójában a sérültek az egészségesek" - interjú Kecskés Karinával

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Kecskés Karina tíz éve segíti az értelmi sérültekből álló Baltazár Színház társulatát, emellett nyaranta Csángóföldön táboroztat árva gyerekeket. A színésznő három saját gyermekét is rendszeresen bevonja a programokba.

„Amikor megszületett az első gyermekem, és felmondták az állásomat a színházban, Elek Dóra, az értelmi sérültekből álló Baltazár Színház vezetője megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem tanítani náluk. Először nagyon megijedtem. Mondtam, hogy még sosem csináltam ilyet, de ő nagyon szerette volna, ha vállalom, ezért elmentem hozzájuk egy próbaórára.

Álltam az ajtóban, körbevettek a gyerekek, kétségbeesésemben sírtam, aztán ők is sírtak. Mondták, hogy ne félj, Karina, majd mi segítünk.

Fotó: InStyle/Hencz Péter
Fotó: InStyle/Hencz Péter

Úgyhogy belevágtam. Szép lassan az is világossá vált számomra, hogy azok az emberek, aki között korábban az időm nagy részét töltöttem, lehet, hogy kívülről épnek tűnnek, mégis sérültek belül, a baltazáros társulat tagjai pedig kívülről ugyan sérültek, de belül épek és egészségesek.

Immáron tíz éve folyamatosan tanítok a színházban, minden héten vannak órák és előadások. Jelenleg három előadásban közreműködöm, emellett számos egyéb programban veszek részt velük, legyen az egy Müpa-koncert vagy közös előadás az ország különféle városaiban. Három saját gyermekem is sok időt tölt a társulat tagjaival, úgy látom, nagyon jó hatással vannak egymásra.

Másfél évvel ezelőtt egyébként készítettem egy meseterápiás CD-t is Mesékbe zárt titkok címmel, ezen a világ mesekincseiből gyűjtöttem össze tizenegyet. Úgy van felépítve, hogy aki hallgatja, az megerősödik a lelkében és azokban az értékekben (kitartás, szeretet, családban való hit), amelyek elveszendőben vannak a mai világban.


Karina jelölt az InStyle Style Award Jóténykon híresség kategóriájában! Itt tudsz rá és a többi jelöltre szavazni!


A nyaraim nagy részét pedig három éve az teszi ki, hogy árva és félárva moldvai csángó gyerekeknek szervezünk programokat Csángóföldön a Derék Jankó táborban. Ezek az árva fiatalok halmozottan hátrányosak: nemcsak családjuk, anyaföldjük sincs, és ha nem segítünk nekik, szép lassan az anyanyelvüket is elveszítik. Van egy csángó keresztlányom, Mimi, akit három éves korában vettek el az édesanyjától, aki annyira sérült volt, hogy az újszülött testvére meg is halt mellette. Most tizenegy éves, de olyan, mintha fele ennyi idős volna: vékony és aprócska, de tele van szeretettel.

Kép

Ezek a meseterápiás élményprogramokból, táncházból, kirándulásokból álló táborok nagyon fontosak lettek nekünk és nekik is. Amikor nyaranta kimegyünk hozzájuk a családommal együtt, egy hétig csak magyar nyelven szólunk hozzájuk.

Közben belepillantanak, milyen családban élni, és annak ellenére, hogy mi hosszú távon nem tudjuk megadni nekik ezt az érzést, mindig arra gondolok, hogy hátha lesz az életükben egy olyan pillanat, amikor eszükbe jutnak a szép emlékek és emiatt máshogy döntenek majd, mint annak idején az ő szüleik."

Az interjú a májusi InStyle magazinban jelent meg, ha pedig segíteni szeretnél, ezen az elérhetőségen tudod felvenni a kapcsolatot Karinával: [email protected]

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.