10 dolog, amit bárcsak már akkor tudtam volna, amikor munkába álltam

10 dolog, amit bárcsak már akkor tudtam volna, amikor munkába álltam
Forrás: InterCom

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Az iskolapadot koptatva, még egészen más elképzeléseink voltak a karrierről. Azt hittük túl vagyunk már a nehezén, és jöhet az álommunka! Ám később rájövünk, hogy elfelejtettek a való életre felkészíteni minket, ahol már az is jó, ha jön egy olyan lehetőség, ami kicsit közel áll a jövőbeli elképzeléseinkhez!

1. A karriered fejlődése csak rajtad múlik - nem a munkatársadon és nem a főnöködön. Ülni és várni, hogy valaki észrevegye, hogy mekkora lehetőségek rejtőznek benned, halva született gondolat. Lásd a célt, és addig menj, míg el nem éred.

2. Ne gyűlöld a gyakornoki időt - csak biztos alapokra lehet várat építeni. Az első néhány évben megtanulhatsz mindent, ami ahhoz kell, hogy később remek szakember váljon belőled. Ez valahol a kávéfőzésnél kezdődik - de addig is figyelj, tanulj másoktól, építs kapcsolatokat és dolgozz keményen. Nem utolsósorban megtanulod, mi az az alázat és az önfegyelem.

gif

3. Fontos a munkahelyi ebéd - és nem mindig ugyan azzal a szűk társasággal. Ismerkedj a cég dolgozóival, és ne csak azokkal lógj, akikkel napi szinten találkozol. Újoncok, régi motorosok, mindenkitől van mit tanulni!

gif

4. A kedvesség sosem árt - pár pozitív szó, és egyből szimpatikusabb leszel. Nem kell behízelegned magad, de mindenki szeret magáról beszélni. Mások tapasztalatait jól lehet kamatoztatni, és a legfontosabb: te sose panaszkodj!

5. Tanuld meg, hogyan tudod képviselni a véleményed - mert nem elég csak mondani. A profik mindig határozottan és meggyőzően mondják el még a legkószább ötleteiket is. Ez egy olyan képesség, amit érdemes fejleszteni és ha jól megy, sokat lendíthet a karriereden, hogy van hangod.

gif

6. Állj meg egy pillanatra az apró sikereknél - még ha más nem is dicsér meg. Szuper, hogy mész a cél felé, de az úton sok apró siker vár rád. Mi értelme a hajtásnak, ha nem élvezed ki a mérföldköveket?

gif

7. A kritika a barátod - ha most még nem is így látod. Ne félj a visszajelzésektől!

8. Tegyél is, ne csak beszélj - ebben az esetben nem igaz, hogy a szándék a fontos. Vállald a felelőséget ha valami nem úgy sikerül, mint kellett volna, és a tanulj a hibáidból. A tettek azok, amik eredményessé tesznek.

gif

9. Magaddal foglalkozz - hogy a szomszéd asztalnál ki és mit csinál az nem a te dolgod. A saját munkád legyen kész, a szájkaratét meg hagyd meg másoknak. Azért még nem lett senki sikeres, mert profin tudta kibeszélni a többieket.

gif

10. Figyelj az öltözködésedre - nem csak a munkád beszél rólad, hanem a megjelenésed is. Kövesd az irodai trendeket és ne itt kezd újra a lázadó korszakod.


És ha már itt tartunk, ezt láttad már?

Galéria / 8 kép

8 jel, amiből már az első napon kiderül, hogy toxikus a munkahely

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.

Kép
Shopping

A Szex és New York átveszi az uralmat tavasszal: Így alkosd újra Carrie Bradshaw ikonikus szettjeit!

Carrie Bradshaw 2024-ben is legalább annyira trendi, mint a Szex és New York sorozat indulásakor. Most segítünk lemásolni a stílusát.