5 szuper spórolási tipp: Így táplálkozz kevés pénzből is egészségesen

5 szuper spórolási tipp: Így táplálkozz kevés pénzből is egészségesen
Forrás: unplash.com - Brooke Lark

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

A legtöbb embernek az egészséges táplálkozásról az jut eszébe: DRÁGA! Tényleg az, vagy inkább a vásárlási szokásainkkal van a hiba? Most összeszedtünk néhány egyszerű praktikát, amivel kikerülheted a mesterséges élelmiszereket, leadhatsz pár kilót, egészségesebbé tehet a tested, és még a pénztárcád sem fog üresen kongani a hónap végén!

1. Vásárlási gyorstalpaló

Attól, hogy a boltban egészséges alapanyagokat teszel a kosaradba, még nem kell a fél fizetésed otthagynod. Gondold végig mit ennél holnap, és csak olyan dolgokat párosíts össze, amik együtt is felkerülhetnek a tányérodra. Egy tojás-avokadó-teljes kiőrlésű kenyér-fetasajt négyessel például a reggelidet és a vacsorádat is megoldottad.

Mindent ízesebbé lehet tenni citrommal és chilivel, ahogy az elősre csomagolt leveles zöldségek, mint a rukkola vagy madársaláta is sokoldalúan felhasználhatóak. És igen, az egészséges táplálkozás macerásabb, menni kell érte egy kicsit, de hidd el megéri! Ha van időd, menj el a legközelebbi piacra, és ott szerezd be másnapra a hozzávalókat, hiszen ott minden olcsóbb


2. Fagyaszd le

Idényzöldségek és -gyümölcsök közül válassz a szupermarketben, hiszen ezek szinte minden esetben olcsóbbak, mint a kínálat többi része. Hahó, január van! Mikor legközelebb vásárolni mész, tartsd szem előtt, hogy ilyenkor luxus a málna. Gondolkozz előre! Kedvenc gyümölcseidet mentsd el a fagyasztóba, és ha feljebb kúszik az áruk, te akkor is eheted őket.

Mikor érik?

Gyümölcsök

Alma: augusztus-november

A sárgabarack: május-július

Szeder: május-október

Áfonya: május-augusztus

Cseresznye: áprilistól, júliusig

Grapefruit: január-április, december

Szőlő: július-november

Dinnye: június-október

Őszibarack: május-október

Málna: május-november

Eper: március-november

Görögdinnye: május-szeptember

Zöldségek

Articsóka: március-június / szeptember-december

Spárga: február-június

Kelbimbó: január-június / szeptember-december

Uborka: június és november között

Zöldbab: június-szeptember

Paprika: május-december


3. Kávézz otthon

A kávé egészséges, nem is mondhatnánk mást, hiszen mi is imádjuk. Na jó, tényleg jótékonyan hat a szervezetre, és felpörgeti az anyagcserédet. Ugyanakkor egy csésze kávé - sokak esetében inkább late - nem olcsó mulatság. Kávézóban kávézni, minimum a duplájába kerül, mint ha otthon főztél volna magadnak egy feketét. Itt kezd a spórolást!


4. Tervezz

Tervezd meg a hétvégén, hogy mit fogsz enni a következő héten, és a listáddal menj vásárolni. Így nem csábulsz el más dolgokra, nem pakolsz be tanácstalanul több féle sajtot is a kosaradba "ki tudja melyikre lesz majd szükségem" alapon, és a legfontosabb: nem az lesz a vége, hogy a végén dobálod ki a kukába a megromlott élelmiszereket. Keress egészséges, változatos recepteket minden napra, és kíméld meg a pénztárcádat.


5. Egy igazán különleges őrület: spiralize

Olcsó és hiperegészséges, hiszen olyan alapanyagokat tudunk felhasználni a főzéshez, amiket nem horror áron mérnek: cukkini, burgonya, sárgarépa, alma, retek, tök és uborka. Cukkiniből spagettit? Simán!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!