Szegedi gasztrobloggerünk ajánlja: Street food Szegeden

Szegedi gasztrobloggerünk ajánlja: Street food Szegeden
2016. január 14.

Szegedi stílusnagykövetünk, Görbe Pál, a SerpenyőVirtuóz Blog szerkesztője egy hónapon át blogol az InStyle.hu-n, így népszerűsítve városa, Szeged legjobb helyeit. Íme az újabb bejegyzés, a korábbiakat ide kattintva találjátok!


A héten szeretnék nektek bemutatni pár nemrég nyílt street food helyet Szegeden, ahol egészséges és finom ételeket találhattok, illetve rendelhettek villámgyors kiszállítással.

1. Zöldlevelecske Salátaműhely


Kép

Első lenne az új személyes kedvencem, a Zöldlevelecske nevű salátabár, ahol az online felületen minden nap megtaláljátok a rendelkezésre álló saláta választékot. Külön figyelemre méltó, hogy minden alapanyagot, amit csak lehet, környékbeli gazdáktól szereznek be, így segítve a gazdaságok működését. Minden egyes salátát csak akkor kezdenek el készíteni, amikor beérkezik rá a megrendelés, ami természetesen egyedileg is összeállítható. A fügesaláta és a brutus eddig nálam a nyerő, de szép lassan mindegyiket végig fogom kóstolni, hiszen előttem áll egy egész vizsgaidőszak, majd pedig az államvizsgák. Visszatérve a salátákra, nagyon jó a Design amit megalkottak a srácok! Már a zacskó is, amivel a futárok szaladgálnak, impozáns megjelenést biztosít, a csomagban pedig a kiválasztott saláta persze feliratos dobozban, hozzá tartozó fa evőeszközzel, és a szósszal, ami a salátához jár. Külön dicséretet érdemel, hogy minden rendeléshez egyedi “Noémát” kapsz, amelyet talán a kínai szerencsesütihez tudnék hasonlítani. Mindenesetre nagyon ötletes és kedves gesztus tőlük. Másik pozitívum, hogy első perctől kezdve benne vagy a törzsvásárlói programban, amellyel minden vásárlás után pontokat írnak jóvá a számládon, így gyakorlatilag minden 10. rendelés után a 11. salátád ingyen lesz. Széles salátaválasztékukon kívül elérhetőek náluk még a frissen elkészített zöldség- és gyümölcsleveik is, amelyeket még eddig nem volt szerencsém megkóstolni, de legközelebb ilyet is kosárba fogok helyezni, ha rendelek!


2. SoupPort Levesbár


SoupPort Levesbár
SoupPort Levesbár

Szeged első levesbárja, ahol biztosan nem az unalmas levesekkel találkozol. Minden nap legalább 6 féle leves közül választhatsz, mint például kedvencemmel, az indiai fahéjas csirkeragu levessel, emellett különböző krémlevesekkel (sütőtök, brokkoli, kukorica, sárgarépa és még sorolhatnám), vagy éppen a különböző nemzetek különlegességeivel (minestrone leves, toszkán paradicsomleves). Tökéletes választás mind a vegetáriánus, mind a húst kedvelő vendégeknek. A hely szinte mindig tele van, a helyiség kialakítása nagyon modern, letisztult. Fiatalok és az idősebbek is kedvelik, hiszen kedves kiszolgálással találkozhatunk, földön járó árakkal és isteni ízekkel. A leves mellett szendvicset és süteményt is fogyaszthatunk. Kérhetsz kismenüt vagy nagymenüt, mindkettőben kapsz egy levest, illetve abban áll a titok, hogy a kis menü a kis szendvicset, a nagy menü a nagy szendvicset jelöli. A Szendvicsek között is természetesen van vegetáriánus és húsos változat, mindkettőt kipróbáltam: isteniek! Személyes kedvencem a mézes mustáros csirkemelles szendvics, mindenképpen csak ajánlani tudom! A sós finomságok mellett édességeket is találunk, a sajttorta az állandó kínálat közé tartozik, emellett isteni csokoládés muffinnal kényeztethetjük magunkat. Ha szereted a leveseket, jobb helyet nem is választhatnál!
Ide kattintva olvashatjátok budai stílusnagykövetünk, Nagy Vivienn blogját, pesti 
stílusnagykövetünk, Erika szuper tippjeit itt találjátok. Debreceni stílusnagykövetünk,
Szűcs Tarcsa Anita blogját ide kattintva, győri stílusnagykövetünk, Polgár Eszter blogját ide kattintva olvashatjátok, ide kattintva pedig legújabb bloggerünk, a pécsi Schmidt Enikő bejegyzéseit olvashatjátok.
Ezért nem ülhetett Meghan Markle és Harry herceg egymás mellé az egyik első közös szereplésükön a nyilvánosság előtt

Gyakorlatilag először jelent meg együtt a nyilvánosság előtt Harry herceg és barátnője, Meghan Markle színésznő. Az esemény, amelyen minderre sor kerülhetett csaknem egy évvel azután, hogy fény derült a kapcsolatukra, az Invictus játékok volt Torontóban, amelyet Harry alapított 2014-ben és amely egy paralimpia jellegű sportverseny különböző hadseregekben megsérült veteránoknak.