6 dolog, amit sosem mondana egy gazdag ember

6 dolog, amit sosem mondana egy gazdag ember
Forrás: GettyImages

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Aki tehetős, annak nem kell semmit sem bizonygatnia. Jöjjön néhány átlagosnak tűnő mondat, az átlagos emberek szájából, amiket sosem mondana egy gazdag ember! Lehet, hogy pont ezért tart ott, ahol?

Itt egy tanulságos mese Robert Kiyosaki tollából, aki saját élete tapasztalatait vetette papírra. Könyve, a Rich Dad Poor Dad arról szól, hogy mi a legnagyobb különbség egy gazdag és egy szegény ember között. A sztori két közeli ismerőséről szól, annyira közeli, hogy a "szegény ember" Robert apja, aki sokat küzdött az anyagi biztonságért, végül még sem sikerült elérnie álmát, és a számlákkal sakkozva halt meg.

Bezzeg legjobb barátja - aki kis vállalkozással kezdte, majd Hawaii egyik leggazdagabb embere lett belőle. Két külön történet, két külön életút, de Robert szerint a kimondott szavak különböztették meg őket leginkább. "Rá kellett jönnöm, hogy az én apám tényleg szegény volt, nem azért, mert nem keresett magának annyi pénzt, hogy elégedett legyen. Hanem azért, mert gondolatai és cselekedetei voltak szegényesek" És hogy miket ismételgetett állandóan?

1. "Hogyan engedhetném meg magamnak?"

A lekicsinylő gondolatok, bekorlátozzák az embert. Ha állandóan azt mantrázod magadnak, hogy valamit sosem érhetsz el, akkor nem is fogod elérni, hiszen már kimondtad, döntöttél. Nem arról van szó, hogy mindent vegyél meg, de ha korlátok közé szorítod magad, sosem fogsz több pénzt keresni.


2. "Én megdolgoztam a pénzemért."

Mire a gazdag apa mondja: "Az én pénzem nekem dolgozik." Hatalmas a különbség a kettő között. Az átlag emberek többnyire úgy döntenek, fizessenek időarányosan a munkájukért. Folyamatos, óradíjas fizetés - míg egy gazdag ember elvárja, és megkéri a munkája árát. És ez nem egy időalapú rendszerben mérhető összeg. Fizess meg, és dolgozom!

3. "Nem akarok kockáztatni."


A gazdag ember játszik, és nyer. Ennek egy kényelmetlen hozadéka a bizonytalanság, de meg kell tanulni kockázatot vállalni, ha el szeretnénk érni valamit. Persze nem mindegy, hogy milyen kockázatról van szó, hiszen egy okos ember jól tudja, meddig érdemes feszegetni a határait, és honnan számítanak tettei őrültségnek. Néha a veszteség is belefér.


4. "Keményen tanulok, hogy egy jó cégnél helyezkedhessek el."

Vagy inkább: Keményen tanulok, hogy jövedelmező cégbe kezdjek. A gazdag emberek nem félnek nagyban gondolkozni. Tudják mire várnak, mennek érte, és higgadtan gyűjtik a pénzt, míg be nem válthatják elképzelésiket - és nem aprópénzre. Ezzel szemben, a tömegek alig várják, hogy belesimulhassanak egy rendszerbe, ami végül csak kihasználja a tehetségüket.


5. "Sosem leszek gazdag."

Azt hiszed, hogy egy valóban tehetős embert érdekel a gazdagság? Nem is mondja - ez húzza ki a szorult helyzetekből, mert ne hidd, hogy neki elsőre minden összejön. Mivel nem tartja magát többre, nem vágja földhöz a negatív hullám sem. Különbség van aközött, hogy valaki szegény, vagy rossz lapokat húzott.


6. "A pénz hatalom."

Arra tanítanak minket, hogy járjunk jó iskolába, így találunk jó munkát, és lényegében felépíthetünk egy rendezett életet. Ez lenne a nagy hatalom? A pénz csak eszköz, hogy új utakat nyisson ki előttünk, ami még messzebb repíthet minket.

És ezt láttad már?

Galéria / 4 kép

Egy milliomos tippjei a valódi sikerhez

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!