Tombor Nelli: "A legjobbaktól szeretnék tanulni"

Tombor Nelli: "A legjobbaktól szeretnék tanulni"

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Tombor Nelli modellként vált ismertté itthon (a legtöbben a Daalarna álomszép kampányaiból ismerhetitek), azonban ha minden jól alakul, akkor jelenlegi lakhelyén, New Yorkban hamarosan szakácsként lesz világhírű. Jelentkezett ugyanis az egyik legmenőbb gasztroképzésre a városban. Ha ilyen szépen menetel tovább a szavazáson, és a szakmai zsűrit is meggyőzi videójával, akkor az elsők között kerülhet be az ICE-ba. Mi nagyon drukkolunk!


InStyle: Mit jelent neked a sütés-főzés?


Tombor Nelli: Gyerekkorom óta ez a szenvedélyem, az időm nagy részét a gasztronómia tölti ki.

InStyle: Modellként bejártad a világot. Melyik országok konyhái a kedvenceid?


Nehéz lenne csupán egyet kiemelni. Nagyon szeretem a japán, thai, olasz és francia konyhát is.
 Fügés tapas, ahogy Nelli készíti
Fügés tapas, ahogy Nelli készíti


InStyle: Amióta New Yorkban éltek a férjeddel (Tombor Zoltán fotográfus), változott a főzési stílusod? Ha igen, mit tanultál a kint töltött idő alatt?


New York az egyik leginspirálóbb hely, ahol eddig jártam, és a rendkívüli sokszínűsége természetesen kihat a főzésemre is. Az a fajta luxus, hogy a legjobb minőségű alapanyagok állnak a rendelkezésemre - némi utánajárással persze - teljesen új távlatokat nyit előttem.

InStyle: Néhány hete futótűzként terjed az interneten, hogy jelentkeztél az Institute of Culinary Education (ICE) gasztroiskolába. Elmeséled, miért olyan fontos neked ez a lehetőség?


Mert profi környezetben tanulhatnék a szakma legjobbjaitól. Olyan szaktekintélyek tanítanak az iskolában, mint például James Briscione, aki Daniel Boulud éttermében, a Danielben (2 Michelin-csillag) volt Sous Chef, vagy Michael Laiskonis, aki a Le Bernardinban (3 Michelin-csillag) volt Executive Pastry Chef (vezető cukrász). Az itt végzettek közül pedig sokakat megtalálni a különböző tévécsatornák főzőműsoraiban és főzőversenyeiken is.
 Kókuszos málnatorta
Kókuszos málnatorta


InStyle: A promóvideóban rakott krumplit készítesz modernizált változatban. Ezt te találtad ki? Tejfölt is szereztél hozzá, vagy helyettesíted valamivel? :)


Mindenképpen magyar ételt szerettem volna készíteni, és azért esett a választásom a rakott krumplira, mert elkészítése gyors és a végeredmény látványos. Lehet kapni "European Style Sour Cream"-et, ami nagyon hasonló a magyar tejfölhöz, tökéletesen megfelelt a célnak. :)

InStyle: Végeztél korábban valamilyen iskolát ebben a témában?


Az oktatás nagyon sokba kerül New Yorkban, ez az első igazán rangos kulináris ösztöndíj, amivel találkoztam. Eddig csak workshopokra jártam, és elvégeztem a "The International Culinary Center - Food Styling for Media" kurzusát.
 Mascarponés gríztorta
Mascarponés gríztorta


InStyle: Nem tudom megkerülni a kérdést, mert biztos, hogy minden olvasót érdekel: fantasztikusan nézel ki, pedig ezek szerint szinte egész nap sütsz-főzöl. Hogy csinálod?


Próbálok odafigyelni, hogy mikor és mit eszem, este többnyire salátát, sült zöldséget, vagy humuszt nyers zöldséggel. Fehércukrot szinte nem is használok és lisztet is kevesebbet az átlagnál. Soha nem iszom cukros üdítőt, sem ízesített, szirupos italokat. Nem járok gyorsétterembe, és ha este nassolni támad kedvem, akkor almát eszem, vagy készítek egy turmixot mandulatejjel, gyümölcsökkel. Figyelek a rendszeres pihenésre, akkor érzem magam a legjobban, ha 10 körül ágyba kerülök és korán kelek. Egy időben rengeteget futottam, most már csak heti 2-3 alkalommal edzek, de ha beköszönt végre a jó idő, akkor újra felkötöm a nyúlcipőt.
 Vajas szívek
Vajas szívek


InStyle: Azt hallottam, hogy nemrég egy menő gasztroweboldalnál lettél szerkesztő. Ez fantasztikus! Hogyan sikerült bekerülni?


A Dryby weboldalnál kaptam állást. A főszerkesztőnk Eliza Honey, aki a Goop (Gwyneth Paltrow lifestyle oldala) londoni főszerkesztője is. A cég alapítóival, Krisztina van Der Boom-mal és Puluczkai Anitával egy modellmunkám során ismerkedtem meg Budapesten, és azóta jó barátság alakult ki közöttünk. Tavaly ősszel kértek fel, hogy legyek az újonnan induló életmód weboldaluk gasztro rovatának szerkesztője. Egyelőre még friss a dolog, remélem, hogy hamarosan részletesebben is beszámolhatok róla nektek.

IDE KATTINTVA SZAVAZHATTOK NELLIRE, HOGY BEKERÜLHESSEN AZ ICE-BA, ÉS MEGVALÓSÍTHASSA AZ ÁLMÁT.


Kép

Szöveg: Ágh Marina, Fotók: Tombor Nelli & Tombor Zoltán

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.