Toplista: A legjobb romantikus filmek az InStyle ajánlásával

Toplista: A legjobb romantikus filmek az InStyle ajánlásával

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Tegye fel a kezét, aki időnként nem csábul el, és egy kiadós bőgést remélve nem veszi elő régi kedvenc romantikus filmjét, vagy éppen nem keres magának a kínálatból új favoritot. Senki, ugye? Íme a legjobb romantikus filmek Brunner Ágnes gyűjtésében.


"Ha már romantika, mutassuk meg az összes fajtáját, így a jó öreg internetes listák böngészése helyett kifaggattam a szerkesztőség néhány tagját, nekik melyek a legjobb romantikus filmek. Ők készséggel válaszoltak, a ti kedvenceitek pedig jöhetnek a cikk folyatásaként, kommentben!

1. P. S. I Love You (2007)



Bevallom, ez a film egy kissé megosztotta a szerkesztőség tagjait, van, aki szereti – például én –, de van, aki szerint annyira csöpögős, hogy tényleg legyen már elég, így nem is emelnék ki senkit a pro és kontra csapatból. :) Az biztos, hogy szívszortó kis film kerekedett Holly (Hilary Swank ) és Gerry (Gerard Butler) történetéből, melyben a friss özvegy barátnői és halott férje segítségével találja meg újra a boldogságot. Bérelt helye van szerintem a legjobb romantikus filmek listáján.





2. Mielőtt felkel a nap (Before Sunrise, 1995)



"Ha romantikus, akkor a Mielőtt felkel a nap" - válaszolta meg kérdésemet Szűcs Péter. Bizony, néha minden figyelmeztetés nélkül csap le ránk a szerelem, és olyankor nincs mit tenni, át kell adni magunkat az érzésnek. Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác, és Celine (Julie Delpy), a francia végzős diáklány a Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkednek össze. A vonzalom erős, együtt töltik Bécsben az éjszakát, ám az elsöprő szerelem ellenére napkeltekor el kell válniuk...



3. Holdkórosok (Moonsturck, 1987)


legjobb romantikus filmek
legjobb romantikus filmek

Én tényleg nem ismerek nagyobb Holdkórosok rajongót, mint művészeti vezetőnket, aki bárhol, bármikor hibátlanul fel tudja idézni a film jeleneteit, így teljesen egyértelmű volt a választása. Nem csoda, édes sztori a negyvenhez közeledő brooklyni özvegy, Loretta Castorini (Cher) és leendő sógora Johnny Cammareri (Nicolas Cage) között szövődő szerelemről, amitől nem csak ők, de az egész rokonság mámorossá válik.



4. Az én pasim (Mon homme, 1996)


legjobb romantikus filmek
legjobb romantikus filmek

Vezető szerkesztőnk egy Wikipédia linket küldött, és köszönöm neki, mert ezt a filmet én nem ismertem,de mindenképpen megnézem majd! Az én pasim egy vidám, az életével nagyon is elégedett prostiuált Marie Abarth (Anouk Grinberg) és egy koszos csavargó Jeannot (Gérard Lanvin) találkozásának és szerelmének története, ami a nő életét végleg meg is változtatja. Naná, hogy helye van a legjobb romantikus filmek listánkon!



5. Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)



Figyelem, a következő cím után óriás sóhajokat hallani majd: Szerelmünk lapjai, mert ezt a filmet nyugodtan nevezhetjük minden idők legromantikusabbjának, így például tervezőszerkesztőnk is egyértelműen tudtomra adta, hogy ha valami szerelmes film,hát akkor ez az! Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gossling) története lehetne tipikus is: a gazdag lány és a szegény fiú a szülők tiltásának ellenére kitartanak egymás mellett,de ennél sokkal,de sokkal többről van szó. Történetüket, melynek fontos jelentősége van, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek. Kérek szépen egy zsepit. Köszönöm…. (Ide kattintva összegyűjtöttük a legjobb idézeteket is a Szerelmünk lapjai című filmből, kattintsatok!)


6. Kifulladásig (À bout de souffle, 1960)


legjobb romantikus filmek
legjobb romantikus filmek

Bíztam benne - és be is jött - hogy junior editorunk valami olyan filmet mond, ami nem egyértelműen kapcsolódik a legjobb romantikus filmek témához, de szerinte nagyon is. A Kifulladásig története egyszerű. Michel (Jean-Paul Belmondo) kisstílű autótolvaj, egyik lopása után kénytelen megölni egy országúti járőrt. A fiú Párizsban rejtőzik el, ahol szerelme Patricia (Jean Seberg) az amerikai lány is él. Patriciának bár tetszik a fiú, fél a túl erős kötődéstől, feladja a rendőrségen, akit viszont menekülés közben lelőnek. Hú.


7. Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars, 2014)



Mivel vezető divatszerkesztőnk egyik kedvencét már lecsapta más, íme a másik nagy kedvence. A Csillagainkban a hiba nagyon különös történet. Hazel Grace (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) kamaszok,és nem a középiskolában, vagy egy házibulin ismerkednek meg: súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában. Sok közös van bennük, Az egymás iránt érzett szerelmük teljesen új utakra sodorja őket, és bizony addig tart, míg a halál el nem választ…


8. Amélie csodálatos élete (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)



Naná,hogy lifestyle editorunk egy olyan filmet választot, ami anno a látványvilágával is óriási sikert aratott. Jómagam is újra és újra megnéztem az Amelie csodálatos élete című filmet, mert imádtam a magyarázatot benne, hova is tűnt Amelie szerelme (idétlen kaspóval a fején ül :)) Amélie Poulain (Audrey Tautou) titkos kis dobozt talál, lakásának előző lakójának kincseivel. Elhatározza, hogy visszajuttatja tulajdonosának, ám ettől teljesen megváltozik addig unalmas élete. És persze rátalál a várva-várt szerelem is.


9. Sztárom a párom (Notting Hill, 1999)



Na, akkor most jövök én. A egyik nagy kedvencem-bár én inkább thriller rajongónak mondanám magam - a Sztárom a párom, ami egy teljesen valószínűtlen sztori a könyvkereskedő William Thacker (Hugh Grant) és a hollywoodi sztár Anna Scott (Julia Roberts) között szövődő szerelemről. Bár ez így elég gyengécske, az egész mégis annyira bájos! A helyszín, a család tagok, az esetlen és imádnivaló barátok és az ebből fakadó helyzetek teszik olyanná, mint a való életben: a szerelem a hozzá tartozó extrákkal az igazi.


10. Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany's, 1961)



"Ha még ezt nem mondta senki, akkor én ezt a filmet nagyon szeretem" - írta nekem szépségszerkesztőnk - és kaptam meg az Álom luxuskivitelben című film IMDB linkjét a legjobb romantikus filmek listához. A filmet nézve egyáltalán nem kérdés,hogy miért lett minden idők egyik legnagyobb stílusikonja Audrey Hepburn,aki olyan mesésen néz ki fekete ruhájában a film nyitójelenetében - amit Hubert de Givenchy tervezett - hogy azt soha, de soha nem felejtjük el. Holly Golighty (Hepburn) és a sikertelen író, Paul Varjak (George Peppard) egymásra találásának története megnevettet, megríkat és garantáltan nem hagy senkit hidegen, a Moon River című dal pedig a valaha készült egyik legromantikusabb. Ez tény.


+1: A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey, 2015)



Mivel mással is zárhatnánk a listát, mint a tavalyi év legjobban várt, szenvedéllyel jócskán fűszerezett filmjével, a Szürke ötven árnyalatával? A könyv maga már biztos garancia a sikerre, a trilógiát 51 nyelvre fordították le, és több mint 100 millió példányt adtak el belőle nyomtatott és digitális formában, így bekerült minden idők leggyorsabban legnagyobb példányszámban fogyó könyvei közé. Miért izgatja annyira milliók fantáziáját? Mert vééégre itt egy igazi megoldandó feladat: adott egy milliárdos, sármos férfi Christian Grey (Jamie Dornan) és a szende és tapasztalatlan Anastasia Steel (Dakota Johnson) akik függenek egymástól: a férfi szeretné felszabadítani gátlásai alól a lányt, aki viszont elhatározza: lerombolja a megközelíthetetlen férfit körül vevő falakat. Ahh.

Szavazzatok a kedvencetekre! A legjobb romantikus filmek között is biztosan van egy kedvencetek. ;)


Neked melyik a kedvenc romatikus filmed?
P. S. I Love You
Mielőtt felkel a nap
A szürke ötven árnyalata
Álom luxuskivitelben
Sztárom a párom
Amélie csodálatos élete
Csillagainkban a hiba
Kifulladásig
Szerelmünk lapjai
Holdkórosok
Az én pasim
Ezek közül egyik sem
Megosztom az eredményt

Nem ezek a legjobb romantikus filmek szerinted? Akkor újabb listánkért! ;)

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?