Dora Abodi a Londoni Divathéten - exkluzív képek és interjú

Dora Abodi a Londoni Divathéten - exkluzív képek és interjú

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

DORA ABODI luxus pret-a-porter márkája ismét meghívást kapott a London Fashion Weekre, amely keretében február 23-án bemutathatta 2015/16 őszi/téli kollekcióját. A nagyszabású shown ott volt az InStyle-nak tudosító Csalár Bence, aki exkluzív interjút készített a tervezővel.


A már többször reprezentált misztikus Unisus világ ezúttal betekintést enged egy egyedi, természetfeletti világba, ami tovább fokozta kíváncsiságomat a sötétséggel és futurisztikus részletekkel megfűszerezett tervezői világ kapcsán.

Kép



Belső csaták és harmónia érdekes fúziója jellemzi a kollekciót: a felrobbanó kristályos printek a belülről fakadó vívódást és a kreatív elme tobzódását hivatott felidézni, a légies és finom nőiesség könnyedén egyesül az asszimetrikus nyomatok, hullámos és karakteres élek, illetve tudatos, mértani pontossággal eltervezett szabálytalanságok által kínált alkotói szabadsággal.

Kép

A Dóra világára oly' jellemző vallási, illetve pogány téma bizonyos jegyei, jellemzői a bemutatón látható frizurában, sminkben és természetesen az egész látványvilágban visszaköszöntek. Kétségtelen: ez hívják kreatív koncepciónak!



 fotók: Martin Wanda
fotók: Martin Wanda


Számomra elképesztő élmény volt az első sorból figyelemmel kísérni az önálló performanszba hajló bemutatót, és később volt szerencsém a tervezőt is kérdezni.


Miben más szerinted ez a kollekció az ezt megelőző munkáidhoz képest?


A az ősz-téli kollekció rendkívül egységes, ennek ellenére sokszínű. Eddigi legnagyobb és legteljesebb munkám. A ruhák egytől-egyik hatalmas műgonddal készültek, olyan haute couture technikákkal, amelyeket mi fejlesztettünk ki. Vannak olyan ruhák, amelyeket még decemberben kezdtünk el és csak a divatbemutatóra lettek készen, annyira sok időbe telt az elkészítésük. Az új kollekcióval bevezettük kötött darabjainkat is, amelyekre nagyon büszkék vagyunk. A zöld, kék, bordó, fekete színkombinációs sportos platformos cipők, combcsizmák megtervezése is izgalmas volt, a kivitelezésben Vágó Rékával kollaboráltunk. Az irizáló vagy fényes fekete szarv-hold clutchok, a kis hátizsákok és a sportos hegymászóövek is nagy kedvenceink a kollekcióból. A Dora Abodi nő még erősebb, szebb és magabiztosabb, mint valaha.
Kép


Hogyan zajlik nálad az inspirálódás folyamata?


Minden kollekció tervezésének első lépése a trendelőrejelzés, ami nagy vonalakban megadja a következő szezon színeit, formáit és mintáit. Mivel folyamatosan koncepciókban gondolkodom a kollekciók kapcsán, minden új kollekció előtt összeáll az a vízió, amit a kollekcióval szeretnék elmesélni. Az AW/15 olyan állandó kérdéseket boncolgat, mint például a hit vagy kétely, bátorság és félelem, jó és rossz erők, bűn es bűnhődés, harc vagy meghátrálás. A kollekció minden eleme ezt a vívódást közvetíti: a szétrobbanó kristályszerű felületek, dekonstruált formákból építkező harmóniák, szaggatott hatású, mégis finoman lebegő ruhák és rigid felületek találkoznak a 90-es évek londoni rave partyjaiból inpirálódó sportos megoldáokkal, sminkkel és hajjal. Idén minden részletet tovább fejlesztettünk, persze haute couture megoldásokkal.
Kép


Elképesztő mennyi ember jött el a show-ra. Mik a visszajelzések?


Igen, hatalmas sor várta, hogy bejusson a showra. Az óriási Unisus szobrot is imádták, a show végén mindenki az Unisussal selfizett, a komoly buyereinken keresztül az újságírókon át, jó volt látni, hogy önként csatlakoztak az Unisus kultuszához! Felkerültünk a Vogue UK oldalára, illetve sok válogatásban szerepelt a show.
Kép


Mesélnél a londoni bemutató előkészületeiről?


A 20 perces bemutatót körülbelül félév munka előzte meg, a tervezés után is rengeteg apró részletre kellett odafigyelni, ugyanis a kollekció az utolsó pillanatig változik. A bemutató előkészítése rengeteg szervezési feladattal jár. Többször ki kellett utazni a show előtt Londonba, például a castingra, ahova általában kb. 400 modell jön el. Egy délután alatt néztük végig őket. A haj és smink is több teszten ment keresztül, már hetekkel a show előtt elkészítettük a moodboardokat, egyeztettünk a londoni Tony&Guy vezető fodrászával és a Bodyshop csapatával. Pár nappal a show előtt letesztelék a sminket és a hajat, valamint a köröm design-t és persze kiszámították, hogy mennyi idő alatt tudnak elkészülni vele. A bemutatót megelőzte egy itthoni fitting is, minden darabot egyesével végigpróbáltunk egy modellen, hogy minden tökéletes legyen. Ezután összeállítottuk, hogy melyik darabot milyen sorrendben melyik modell fogja viselni a shown. És persze a megfelelő zene megtalálása és a hatalmas Unisus szobor legyártása és leszállítása sem volt egyszerű feladat. Összeségében nagyon komplex folyamat egy bemutató megszervezése.
 fotók: Pintér Krisztián
fotók: Pintér Krisztián


Hogyan tovább?


A következő lépés a Párizs Fashion Week és a Shanghai Fashion Week, itt már nem tartunk divatbemutatót, hanem showroomban lesz kiállítva a kollekciónk a buyereknek. Ősztől a Milan Fashion Week-et is felvesszük a programba és sose állunk meg egy percre sem, így már elkezdtem dolgozni a következő kollekción.
Kép

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!