Büszkeség: Rangos nemzetközi dizájn díjat nyert Bezzegh Éva 12 hónap című könyve

Büszkeség: Rangos nemzetközi dizájn díjat nyert Bezzegh Éva 12 hónap című könyve

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva – 12 hónap címet viselő első receptkönyve, ha még nem szerezted be magadnak, akkor több okunk is van rá, hogy itt az ideje!

A világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenyére, az A’ Design Award and Competion megmérettetésre nevezte be fél éve megjelent, exkluzív, első kiadványát a tavaly alapított Artbeet, prémium gasztronómiai könyvekre szakosodott kiadó.
Bezzegh Éva – 12 hónap című, közel 100 salátát bemutató kötete ezüst fokozatú minősítést nyert „grafika és vizuális kommunikáció dizájn” kategóriában, ezzel a díjazottak felső 5%-ában végzett.

A könyvet az áprilisi számunkban mutattuk be néhány recept kiséretében
A könyvet az áprilisi számunkban mutattuk be néhány recept kiséretében

2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva – 12 hónap címet viselő első receptkönyve. A megkapó képi világú, nagy formátumú coffee table album a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. A kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a táj és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a természetben és a mindennapjainkban, ezért különlegessége, hogy majd’ egy éven át készült.

Egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta bámulatos ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják. A kötet hiánypótló a témában: amellett, hogy egyedülálló, tematikus receptgyűjtemény, csodálatos, művészi kivitelezésű könyvélményt is ígér.

Könyv itthon 10.500 Ft-ért az Artbeet Kiadó webshopjában és a boltilistában fellelhető egyedi terjesztési pontokon érhető csak el, klasszikus könyvesboltokban nem kapható.

Bezzegh Éva, a könyv szerzője, a kiadvány koncepciójának megalkotója, egyben az Artbeet kiadó alapító társtulajdonosa eredendően közgazdász, médiaszakember, hobbiséf, első kötetes szerző, producer. A 12 hónapot időtálló, releváns művészi értékeket hordozó, nemzetközi mércével mérve is élvonalbeli alkotásnak szánta. A stábot és a támogatói kört ennek tudatában toborozta, a munka irányvonlait is ezen direktívákhoz szabta.

A kötet művészeti vezetője Laki Eszter, grafikus. Neve az igényes csomagolástervezést áhító hazai és külföldi márkatulajdonosok valamint a felkapott budapesti éttermi, klub- illetve bárvilág megbízói köreiben jól ismert. Könyvtervezői múltja 2015-re nyúlik vissza, amikoris a harmadmagával magánkiadásban készített első, Menü című könyve az azévi Magyar Formatervezési Díj egyik nyertese lett. A távmegbízásban tervezett Five Morsels of Love, személyes hangvételű indiai szakácskönyv, Eszter harmadik könyves munkája is bekerült a legjobb hat közé az amerikai illetőségű nemzetközi Art of Eating versenyen.

A 12 hónap fotósa, Török-Bognár Renáta autodidakta művész, esküvői fotós, gasztroblogger, a kötet szerzőjéhez hasonlóan első könyves alkotó. Sokoldalú tehetségéről a 12 hónap közel 200 tételből álló bámulatos képi világa tanúskodik, amely a hagyományos szakácskönyvektől eltérően témájában széles spektrumot jár be: a tájképtől a portrén át, a tárgyfotókon keresztül az ételfotókig a művész minden műfajban a maximumot hozza.

Kép

A díj:

A 2009-ben alapított A’ Design Award & Competition mára a világ legnagyobb zsűrizett design versenye, amelyet évente, nemzetközi szinten szerveznek. A kreatív területek széles skáláján, az idei évben 100 kategóriában adtak át A’ Design díjakat, hogy a világ bármely országában élő, számos területen alkotó legjobb dizájnerek nyilvánosságot kapjanak.

A versenybe nevezett munkákat minde évben szakértők értékelik, és egy befolyásos kb. 200 fős zsűri bírálja el névtelenül, mely zsűrit tapasztalt akadémikusok, dizájnerek, a sajtó prominens képviselői, és széles körben elismert szakemberek alkotnak. Az A’ Design Award & Competition hírnevet, presztízst, publicitást és nemzetközi elismerést ígér minden díjazottnak. Az idei statisztikák egyelőre nem hozzáférhetőek, de a verseny nagyságrendjét a tavalyi adatok is jól mutatják, ahol 45,906 pályamunka érkezett be, ebből 35,212-t elutasítottak. A kiírásnak megfelelő 10,694 nevezett pályázat elbíráslását követően 1,962 nyertest hirdettek 110 kategóriában. A 750 fős díjkiosztó gálaestet 180 náció részvételével rendezték meg a comoi tó partján fekvő Villa Olmoban.

Az idei díjakat 2018. június 29-én, az ipozáns, 200 éves Teatro Sociale Como épületében adják át szintén Comoban, Olaszországban, melyen a többi díjazott és a sajtó illetve a dizájnvilág prominens képviselői mellett Bezzegh Éva és May József képviselik az Artbeet Kiadót, illetve a nyertes 12 hónap teljes alkotógárdáját.

A díjkiosztón átvehető elismerések, trófeák mellett a nyertesek a következő egy évben lehetőséget kapnak számos nemzetközi dizájn kiállításon és vásáron képviseltetni magukat a pályázott munkájukkal. A legjobb munkák publikálásra kerülnek az A’ Design Award évkönyvben, Ezüst fokozatú díj nyerteseként a 12 hónap sajtóanyaga több mint 10 nyelvre kerül lefordításra, és számos ország sajtóforumain kerül publikálásra illetve promotálásra világszinten az A’ Design jóvoltából a nemzetközi szakmai és laikus közönség tényleges elérése érdekében. Ezzel a díjjal a 12 hónap felkerült a Világ Dizájn Ranglistájára is.

Az A’ Design Award & Competition azért jött létre, hogy a világon bárhol, bármilyen kreatív diszciplinában a legjobb dizájnmunkákat promotálja, ezzel széleskörű elismerést szerezve alkotóiknak. A díj létrejöttének elsődleges célja egy olyan globális érzékenység megteremtése, amely segít felismerni és megérteni a minőségi dizájn gyakorlatát és irányelveit azáltal, hogy a figyelmet a világ összes országában minden ipari terület legjobb dizájnmunkáira irányítja. Végső célja, hogy világszerte ösztönözze a dizájnereket, cégeket és márkákat arra, hogy jobb minőségű termékekkel és projektekkel szolgálják a társadalom érdekeit. [...] Azokat a projektekteket, melyek az innovációra, technológiára, dizájnra és a kreativitásra fókuszálnak az A’ Design Award minden évben megjutalmazza.

- palyazat.org
Kép
forrás: Bezzeg Éva Facebook

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!