Ilyen egy Daalarna esküvői ruha, ha a balett világa inspirálja – FOTÓK

Ilyen egy Daalarna esküvői ruha, ha a balett világa inspirálja – FOTÓK

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy Benes Anita a legnépszerűbb esküvőiruha-tervező Magyarországon. Egy Daalarna esküvői ruha igazi garancia a minőségre és a wow-hatásra. Benes Anitát, a márka megálmodóját alaposan kifaggattuk a témában a májusi InStyle-ban. Most a vele készült interjút és új, Ballet névre keresztelt kollekcióját osztjuk meg veletek.

A Daalarna esküvői ruha titka

Hogyan lettél esküvőiruha-tervező?

A Momén végeztem, és volt szerencsém egy évet Párizsban is tanulni. Először méretre tervezett ruhákkal foglalkoztam, aztán úgy adódott, hogy egy-két állandó ügyfelem megkért, hogy tervezzem meg az esküvői ruhájukat is. Így kaptam kedvet hozzá, és elég gyorsan felmértem a piaci rést is: feltűnt, hogy a legtöbb tervező a klasszikus esküvőiruha-tervezést jelmezkészítésnek fogja fel. Úgyhogy belevágtam, és nagy szerencsémre egy profi és maximalista csapatot sikerült összeszednem, akiknek köszönhetően egyre nagyobbat tudunk álmodni.

Jelenleg Magyarországon kívül Ausztráliában, Írországban és az USA-ban is elérhető a Daalarna esküvői ruha kollekciója. Milyen visszajelzéseket kapsz az ottani piacról?

Nagyon szeretik az alapanyagokat, amiket használunk, és fontos nekik, hogy mindig megbízható minőségben, szépen kidolgozott, különleges technológiával készült ruhákat szállítunk le. Az ausztrálok például annyira bíznak bennünk, hogy minden előzetes ellenőrzés nélkül, a kollekcióról készült fotók alapján rendelnek.

Kép

Milyen irányzatok vannak most az esküvőiruha-divatban?

Ebben a szakmában sokkal finomabbak a szezononkénti változások, mint a ready-to-wear kollekcióknál. Ebből fakadóan a folytonos megújulás is nehezebb: a menyasszonyok legtöbbje elegáns és nőies szeretne lenni az esküvője napján, ehhez pedig többnyire egy hosszú, szép és fehér ruhát képzel el. Ez természetesen nagyon behatárolja egy tervező fantáziáját. Mindig azt szoktam mondani, hogy körülbelül annyira vagyok nehéz helyzetben, mint a Burberry a klasszikus ballonkabát szezonról szezonra való újratervezésekor: egy picit mindig változtatni kell rajta, de a lényeg nem veszhet el. Szeretek játszani a formákkal, a színekkel, az arányokkal, az anyagokkal. A jövő évi kollekcióm egyébként jóval merészebb lesz, mint az eddigiek.

Mennyire jellemző a fehér szín uralma, ha esküvői ruhákról van szó?

A klasszikus hófehér ruha egyre kevesebb: 15-20 vendégből egy választja, helyette a törtfehér, a porcelán, a krémszín és az ekrü a leggyakoribb választás. Népszerű még a rózsakvarc és a halvány rózsaszín is, mert nagyon jól mutat a bőrön, fiatalos és üde hatást vált ki.

Milyen a Daalarna-nő?

A klasszikus-romantikus értelemben véve nőies. Egy esküvőn nagyon fontosak a hagyományos szerepek, tapasztalatból mondom, hogy senki nem akar férfias nőként kinézni. Ilyenkor egy karrierista cégvezető is a lágyabb oldalát szereti hangsúlyozni. Még azok az ügyfeleim is, akik a hétköznapi életben egyébként uniszex, oversize vagy sportos ruhákat hordanak, az esküvőre visszavesznek az eredeti stílusukból.

Kép

Miből inspirálódsz egy Daalarna esküvői ruha megálmodásakor?

Mindig egy hangulatot keresek, ami aztán segíti a menyasszonyokat is. Ez természetesen mindig egy könnyed és romantikus téma, hiszen a nagy naphoz ezek illenek. Az idei Flower kollekciót Monet és az impresszionista festmények hangulata, a következőt pedig a balett és a Csipkerózsika világa ihlették. Szépség, fegyelmezettség, szorgalom és akarat – szeretném egy nőnek ezt az oldalát is megmutatni.

Milyen tanácsokat adnál az esküvő előtt álló menyasszonyoknak?

A legfontosabb, hogy ne másokra hallgassanak. A legnagyobb hibának általában azt látom, hogy mindig mindenkinek meg akarnak felelni, pedig ez a nap tényleg a párról kellene, hogy szóljon. Ezért nem önzés, hanem jogos elvárás a részükről, hogy a saját akaratuk érvényesüljön mindenben, a ruhaválasztástól a meghívotti listán át a helyszínig. Ami szintén nagyon fontos, hogy ha megszületik a fejében egy koncepció, akkor annak megfelelően válasszon ki mindent. Fontos, hogy az óriási információ- és inspirációdömpingben tudjon elengedni dolgokat, vágyakat. Nem szerencsés, ha a végeredmény nagyon eklektikus lesz.

Interjú szöveg: Ágh Marina, Fotók: Papp Évi & Schneider Zoltán

lyen a Daalarna esküvői ruha, ha a balett világa ihleti meg a tervezőt

Kép

“Mindig is elvarázsoltak a balerinák a színpadon. A közönség soraiból könnyednek és kecsesnek hatnak, ám a légies mozdulatok mögött komoly munka, önfegyelem és szorgalom van. Ezek a nők egyszerre törékenyek és erősek, romantikusak és elszántak” – mondja Benes Anita. Ők inspirálták a legújabb Daalarna esküvői ruha kollekciót, így született meg a BALLET.

“A kézműves anyagok, a kézzel gyöngyözött csipkék, lágy esésű tüllök és selymek mellett a színpadon is gyakran használt illúziótüllökkel játszottunk. A balerinák jelmezeinél sokszor úgy tűnhet, nem fedi a hátukat vagy a dekoltázsukat más, csupán csillogó kövek, csipkék és virágok. Ezeket a lehelet finom tüllből és csipkéből varrt megoldásokat hoztuk át a menyasszonyi és alkalmi ruhák világába, így különleges, meseszerű hatást varázsoltunk vele a Daalarna esküvői ruha kollekciójához.”

Kép

Az egyik legszebb balett darab, egy klasszikus tündérmese, a Csipkerózsika formálta a Daalarna esküvői ruha kollekciót. A legfontosabb a ruhák vonalvezetésében, tervezésében a fiatalos egyszerűség. Az ifjú hercegnő játékos, könnyed fehér ruhája, a lenyűgöző fémes és arany csillogások, melyek mind a jelmezekben és a csodálatos díszletben is visszaköszönnek, megjelennek a kollekció színeiben és alapanyagaiban.

Az alvó szépség utal a ruhák időtlenségére; az érzések, a vágyakozások, a szépség száz éven keresztül is a legfontosabbak maradnak egy nő számára. A magyarul egészen különösen csengő cím, a csipke és a rózsa, mely egyszerre alkot egy virág és egy női nevet, eltérő az angol és a francia címtől, az alvó szépségtől (Sleeping Beauty). A csipkevirágok minden ruhán ott vannak és különleges díszei egy esküvői viseletnek.

Kép

A hercegnő gyönyörű fejdíszeket, hajékeket visel. “A BALLET ruháihoz a Rienne Creations tervezőjével, Nagy Adriennel közösen álmodtunk meg a kristályokkal, virágokkal díszített pántokat és hajcsatokat, valamint egy régi magyar esküvői ékszer modern változatát is elrejtettük a kiegészítők között: egy pártát, amely a hagyomány szerint a lakodalom végéig lehetett a menyasszony fején.”

A kollekció kampányfotóinak arca a Magyar Nemzeti Balett balerinája, Felméry Lili, akit a Csipkerózsika balett díszletei között fotózott a stáb.

KATTINTS a legújabb Daalarna esküvői ruha kollekcióért az alábbi galériára!

Kép

Még több Daalarna esküvői ruha a kifutóról korábbi cikkünkben: Ilyen volt a 2016-os Daalarna show. KATTINTS!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!