Baji Balázs beavat sikerének titkába - Interjú + videó!

Baji Balázs beavat sikerének titkába - Interjú + videó!

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Néha mindenkinek jól jön egy kis segítség, legyen bármilyen kitartó és elhivatott céljai felé való törekvésében. A legkitartóbbak pedig a csúcson sem pihennek meg, hiszen mindig van tovább. A Scitec Institute, a sportteljesítmény és az egészségfejlesztés intézménye, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutót kérdezte sikerének titkáról.

Mit jelent számodra az, hogy a maximumot nyújtsd?

B.B.: Úgy gondolom, hogy a maximum egy mindig kijjebb és kijjebb tolható határ, ami felé folyamatosan törekedni kell. Egy addig tökéletesnek hitt teljesítmény mindig tovább fokozható, csak a megfelelő szemlélet és hozzáállás szükséges hozzá. A maximumra való törekvés tulajdonképpen egy örök versenyfutás, de nem értelmetlen, sőt, ez ad értelmet a hétköznapoknak. A kritikus pillanatban pedig csak az tud igazán nyugodt maradni, aki tudja, mindent megtett, hogy aznap a maximumot nyújtsa.

Élsportolóként mi az, ami segíti ezt a törekvést?

B.B.: A mai élsport borzasztóan kiélezett, és már nem elég, ha valaki keményen edz. Ma már az életmódod valamennyi szegmensét tudatosan kell kialakítanod a siker és a fejlődés érdekében. Különösen igaz ez a táplálkozásra, hiszen egy szakértő csapat által kialakított, egyénre szabott étrend gyakorlatilag az edzésen és a versenyeken nyújtott teljesítményünket alapozza meg. Ezt biztosítják számomra a Scitec Institute táplálkozás-szakértői, külön figyelmet fordítva arra, hogy a terv a meglehetősen feszített napi rutinomhoz is igazodjon.

Mi az, ami segíti a hajszát a hétköznapokban?

B.B.: Számomra a legfontosabb a tervezés. Mivel a sport mellett állatorvosként is praktizálok, egy átlagos napomon kora reggel kezdek a rendelőben, majd a vizitek, operációk után már rohanok is a délutáni edzésre. A munka és a sport mellett természetesen nagyon fontos, hogy maradjon elég időm a pihenésre, hogy másnap is mindenhol toppon legyek.

Mi motivál, mi az, ami mindig újra és újra előrevisz?

B.B.: Sikerem egyik fontos kulcsa az, hogy legyenek nagy álmaim és céljaim, ugyanakkor ezek az álmok és célok elérhetőek is legyenek. A siker élménye pedig nem arra ösztönöz, hogy hátradőljek, hanem hogy továbbmenjek új álmok és célok felé.

Bővebb tartalomért tekintsd meg az alábbi videót:

A Scitec Institute-ról

A Scitec Institute Sport- és Táplálkozástudományi Intézet a sportteljesítmény és az egészségfejlesztés elit intézménye, ahol egységesül a tudomány és a komplex életmód-tanácsadás. A Scitec Institute-ban az olimpikonok, profi atléták és a sportcélokkal rendelkező szabadidő-sportolók egyaránt teljes körű, személyre szabott felkészítésben részesülnek, táplálkozási, illetve sporttanácsadás területén. Az intézmény ezen felül tudományos kutatási eredményeivel a magyar sportélet és egészségtudomány egészéhez is nagyban szeretne hozzájárulni, ezért a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjával (MTA KIK) stratégiai együttműködésben kezdte meg működését.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.