BAFTA 2020: A legmenőbb és legfenntarthatóbb vörös szőnyeges ruhák, amik stílusból és tudatosságból is példát mutatnak

BAFTA,Daisy RIdley
Forrás: Getty images

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

A Brit Film- és Televíziós Akadémia, röviden BAFTA díjátadója legendásan híres az emlékezetes szettekről, most azonban még inkább van miről beszélni, és van mire emlékezni: a dress code ugyanis a "fenntartható" volt.

A legfenntarthatóbb ruhadarab az, ami már eleve a szekrényedben van

- Orsola de Calso divat aktivista tanácsként a dress code értelmezéséhez a vendégeknek.

A 73. BAFTA-díjátadó alkalmából a szervezők ezúttal arra kérték A-listás vendégeiket, hogy öltözzenek a tudatosság jegyében. Mit is takar ez? A sztárok választhattak már viselt estélyit, vintage darabot, olyan tervezők kreációját, akik környezetbarát anyagokat használnak, sőt, akár bérelhették is az aznapi szettjüket.

Bár a dress code a fent említett szerteágazó lehetőségeket rejtette magában, sajnos sokan így is a klasszikus, jól bevált módszerhez nyúltak, és a legújabb kollekciók közül csippentettek ki egy-egy mutatós darabot, tudatosság sehol...pedig ennek a kezdeményezésnek akkor lenne igazán ereje, ha tényleg minden híresség kötelező jelleggel tett volna azért, hogy a karbonlábnyom csökkentése fontos üzenetként és mozgalomként mehessen tovább. Tisztelet a kivételnek, de hiányolom az igazi törekvéseket. Talán nem lóg elég gyönyörű ruha a szekrényükben?? Talán későn szóltak nekik, vagy ennyire nem mozgatta meg őket az ügy?!

- Főszerkesztőnk, Alberti Petra véleménye a BAFTA szívet melengető, ám a vendégek által mégsem kifejezetten követett kezdeményezéséről...

Persze sokan lélegzetelállító ruhakölteményekben pompáztak, de mintha nem mindenki olvasta volna a dress code-ot és a javaslatokat...de szerencsére akadtak kivételek! Naná, hogy Katalin hercegné élen járt környezetbarát dress code életetésében: csaknem egy évtizede viselt ruhát választott újra. Visszatekintve az első alkalomra, amikor ezt a királyi előkelőséghez méltó Alexander McQeen ruhát viselte, azt kell hogy mondjuk, szépsége egy cseppet sem halványult a nyolc év alatt!

De lássuk, kik vitték még mesteri fokra a fenntartható dress code kimaxolását, és kik azok, akik tudatosságban (sajnos!!!) nem tudtak bizonyítani, szettjük mégis említésre érdemes a 2020-as BAFTA vörös szőnyegéről!

Galéria / 13 kép

BAFTA 2020: A legmenőbb fenntartható, vörös szőnyeges ruhák

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 13 izgalmas gasztroarc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány gasztroarcot!