4+1 ok, amiért az ASUS Zenbook S 13 OLED lesz a legjobb barátod

4+1 ok, amiért az ASUS Zenbook S 13 OLED lesz a legjobb barátod

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Tesztelem az ASUS Zenbook S 13 OLED ultrabookot - íme minden, amit erről az ultrabookról tudni érdemes!

A cikk támogatója az Asus

2020 óta minden megváltozott, amit eddig egy jó laptopról gondoltam. A hibrid munkavégzés elterjedése új kapukat nyitott ki sokak életében - ahogy az enyémben is -, ám ezzel együtt egészen más igényeim lettek a technikai eszközeimmel kapcsolatban, és most, hogy tesztelhettem ASUS Zenbook S 13 OLED-et, rájöttem, hogy ez az az ultrabook, amiben minden vágyam összpontosul. Számomra újságíróként a laptopomnak egyszerre kell szolgálnia a munkában és a magánéletemben, és állnia kell a sarat 2023-as kihívásokkal szemben. Tudom, hogy nem vagyok egyedül ezekkel az elvárásokkal, szóval ha hozzám hasonlóan te is egy sokoldalú és rugalmas gépet keresel, akkor íme minden, amit az ASUS Zenbook S 13 OLED-ről tudni érdemes!

1. Szuperkönnyű

Egy csak az irodában, vagy csak otthon használt laptop esetében talán kevésbé elvárás a súly, ám ha te is azok közé tartozol, akik mozgalmas életet élnek és állandóan viszik mindenhová magukkal a gépüket, akkor pontosan tudod, hogy mennyit számít, hogy mennyit is nyom a technika a táskádban. Reggel otthon, délelőtt az irodában, majd két megbeszélés között egy kávézóban, a rugalmas munkavégzéshez a gépemnek is rugalmasnak kell lennie. Többek között ez az egyik, amiért annyira beleszerettem ebben az ultrabookba, ugyanis sokkal könnyebb, mint bármi, ami eddig a kezeim között megfordult, arról nem is beszélve, hogy igazán kis helyet foglal, egy nő esetében pedig ez is egy igen kritikus kérdés, a ASUS Zenbook S 13 OLED pedig egy 1cm vékony, 1kg súlyú csoda. És hajlékony! A gép ugyanis 180°-ban kihajtható, ami nagyon jól tud jönni a megbeszéléseken, jobban, mint eddig barmikor is gondoltam.

2. Kicsit, de erős

Az ASUS Zenbook S 13 OLED bár igaz, hogy ultravékony és ultrakönnyű, mindez nem megy a teljesítmény rovására. Egy 13. generációs Intel® Core™ i7 processzort került ugyanis a szuperkönnyű házba, valamint Intel® Evo™ tanúsítást kapott laptop, ami azonnal felébredéssel, gyorsabb WiFi csatlakozással és nagy akkumulátor-kapacitással büszkélkedhet, így sehol nem hagy cserben és egész nap hatékony maradhatok, ha pedig mégis energiára lenne szüksége, a gyorstöltéssel mindössze 49 perc alatt 70%-ra tölthetem és szaladhatok is tovább.

3. Lenyűgöző szórakoztatás

A munkámhoz is elengedhetetlen a jó képminőség és hang, de esetemben mindez a kikapcsolódáshoz még fontosabb, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül a streeming korában. A Zenbook S 13 OLED ebben is társad lehet, ugyanis a lenyűgöző 2.8K-s OLED HDR NanoEdge kijelzője minden hihetetlen pillanatot részletgazdaggá és ultra élénkké tesz, valamint a környező megvilágításhoz igazodó színszenzor automatikusan a környezeti változásokhoz igazítja a fényerőt és a színhőmérsékletet. Ami pedig a hangot illeti, a gép Harman Kardon tanúsítást kapott Dolby Atmos® hangrendszerrel érkezik a Smart Amplifier mellett, amely egy normál erősítőnél akár 3,5-ször hangosabbra turbózza a hangerőt. És van itt még valami, ami a mai, online meetingekkel teli világban hatalmas előny: az AI kamera és audiorendszer! Az ASUS AiSense kamera gondoskodik a lehető legjobb képminőségről virtuális konferenciák során, az AI zajszűrés pedig egy masszív, mélytanulási adatbázist hív segítségül a háttérzaj csökkentéséhez a mikrofon és az audioeszközök számára. Hát nem csodás?

4. Bírja a strapát

Ha olyan gépet keresek magadnak, ami bírja az erős igénybevételt, és nem csak esténként és hétvégén kapod elő otthon, akkor a Zenbook lesz számodra a jó választás. Minden ASUS laptopot, így a Zenbook S 13 OLED-et is 12 szigorú tesztelési módszernek és 26 kemény vizsgálati eljárásnak vetettek alá, ezzel meghaladva az iparági szabványokat. Az eredmény egy olyan termékcsalád, amely a megbízhatóságáról és tartósságáról híres, de bárki, aki a kezébe veszi, megbizonyosodhat róla. Ezek a tényezők természetüknél fogva a hosszú élettartamot és ezáltal a fenntarthatóságot is elősegítik, így nyugodtan dolgozhatsz, utazhatsz vagy pihenhetsz abban a tudatban, hogy ASUS laptopod készen áll a való világ kihívásaira.

+1 pont a fenntarthatóságért

És ha már szóba került a fenntarthatóság, nem lehet elmenni amellett, hogy a Zenbook S 13 OLED milyen anyagokból készült. Ennél az ultrabookbál első alkalommal használták az alumínium fedelet plazmaszórásos alumínium-oxid kerámiává alakító speciális eljárást, amely az ASUS különlegessége. Az eljárás tiszta vizet használ, és nem igényel szerves vegyületeket, erős savakat vagy nehézfémeket. Ehelyett ez a környezetkímélő, merítéses módszer az alumínium fizikai és kémiai átalakulását eredményezi. Mindez jobb vízállóságot, korrózióvédelmet, hőkezelést, keménységet és élettartamot eredményez. A szín, az árnyalatok, a porozitás és a textúra további finomhangolása hőmérséklet és elektromosság segítségével történik, ez pedig minden fedelet egyedülállóvá tesz. Azaz nincs két egyforma Zenbook S 13 OLED, mi ez, ha nem menő?!?

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Újabb 7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Ismét megmutatjuk, miért érdemes egy kirándulás alkalmával hazánk várait megcélozni!

Kép
Életmód

A hasi elhízás és a zsigeri zsír kialakulásának 4 fő oka: 6 tipp, amivel megelőzheted a bajt

A hasi elhízás napjaink egyik leggyakoribb társadalmi problémája, és sokakat érint világszerte. De miért alakul ki, és hogyan lehet megelőzni? Bemutatjuk a hasi elhízás négy fő okát és megoldásokat kínálunk a megelőzésére!

Kép
Stílus

Női cipők akciós áron - 10 csodálatos lábbeli, amit hihetetlen kedvezménnyel vehetsz most meg!

Van egy olyan érzésünk, hogy ezek között az akciós cipők között tuti, hogy ráakadsz az új kedvencedre!

Kép
Életmód

4 híres filmes karakter, akinek a sorsa másképp alakult a könyvben, mint a filmben

Tudtad, hogy mi történt ezekkel a karakterekkel valójában?

Kép
Életmód

Hitler ezért a romantikus filmért rajongott: avagy íme a történelem 12 legelítéltebb alakjának kedvenc filmjei

Igen meglepő ez a filmes lista! A történelem legelítéltebb alakjainak kedvenceit gyűjtöttük össze, amikért egyébként sok millión rajonganak!

Kép
Életmód

14 filmes helyszín, amely turistacélpontnak is kiváló

Ráadásul nem is csak a rajongóknak mondanak valamit, hanem a hollywoodi szereptől elvonatkoztatva is gyönyörűek.