A tökéletes alapozó nyomában - TESZT

A tökéletes alapozó nyomában - TESZT
Forrás: Hámori Zsófia

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Tökéletes fedés, természetes szín, légies érzés, könnyű kezelhetőség és megfizethető ár. Nagyjából ezeket a tulajdonságokat keressük álmaink alapozójában, de vajon létezik ilyen?

A cikk támogatója a Notino

Annak érdekében, hogy bőrünk makulátlannak, ápoltnak és élettel telinek tűnjön, előszeretettel vetünk be egy vékony réteg alapozót, amit akár tovább csinosítgatunk egyéb sminkekkel, akár nem, ad egy olyan bázist a külsőnknek, amivel magabiztosabbnak érezhetjük magunkat.

Fontos, hogy bőrtípusodnak megfelelő alapozót válassz, ez ugyanis meghatározza, hogy mattító, hidratáló vagy épp bőrkímélő hatást akarsz elérni. Ezután már csak arra kell figyelned, hogy a bőrtónusodhoz és altónusodhoz tökéletesen passzoló árnyalatot találd meg. Egyszerűnek tűnik a képlet, de mindannyian tudjuk, hogy a valóságban mégsem az.

Kipróbáltam három különböző márka termékét, hogy megtaláljam az igazit, elmondom mire jutottam.

A három versenyben lévő játékost úgy válogattam össze, hogy több árkategóriát is megnézzek, így esett a választásom a borsosabb árú Estée Lauder Double Wear, a felső-közép mezőnyben található Clinique Anti-Blemish Soulitons és a normál kategóriájú L'Oréal Paris True Match alapozókra.

Kép

Maradva a mágikus hármas számnál az alábbi szempontok szerint vizsgáltam, hogy melyik termék mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket.

  • fedés
  • állag/kezelhetőség
  • ár-éték arány

Az orrom környékén található mitesszeresebb területeket leszámítva egész problémamentes bőröm van, normál, zsírosodásra kissé hajlamos típussal, világos tónussal. A jobb napokon tisztítás után elég egy vékony réteg BB krém, hogy egy kicsit turbózzak az állapotán, de ahogy a bal fölső képen is látható, vannak nehezebb napok, amikor a kialvatlanság és fel-felbukkanó pöttyök miatt nagyobb segítségre van szükségem.

Kép
forrás: Hámori Zsófia

A jobb felső képen az Estée Lauder Double Wear-t próbáltam ki, amiről korábban nagy sok jót hallottam, az egyik barátnőm szinte ódákat zengett róla, ezért biztos voltam benne, hogy én is imádni fogom. Ahogy a neve is sejteti, olyan egyenletes takarást biztosít, ami aztán a nap során sem mászik el, így az első szempont alapján jól vizsgázott, a problémák számomra az állag terén adódtak. Az alapozót kiadagolni a tégelyből már önmagában nem egy egyszerű menet, ami könnyen áthidalható azzal, ha fejjel lefelé tároljuk, de még így is érdemes figyelni, mikor használni kezdjük, nehogy a túl kevésből túl sok legyen. A nehéz adagolhatóság már előrevetíti, hogy egy masszívabb textúráról van szó, ami az én bőrömön kissé súlyosnak hatott, de egyben meg is magyarázza miért van úgy oda érte a szárazabb bőrű barátnőm. Összességében bár szép fedést és tartós fedést eredményez, nem hozta meg a katarktikus alapozó élményt.

A jobb alsón a Clinique Anti-Blemish Solution-t használtam, amire nagyon kíváncsi voltam, mert a márka hipoallergén sminkjei nem csak szépítenek, de óvják is a bőrt. A kifejezetten problémás bőrre való alapozó ígéretéhez híven egységes fedést biztosít, mindezt úgy, hogy nem tömíti el a pórusokat. Az állagát tekintve kellemes, már első használatkor azt éreztem, hogy a téli időszakra igazán jó választás lesz, mert olajmentes formulája ellenére nem szárít, hanem finoman ápolja a bőrt. A Clinique termékével még mindig a közepesen drága kategóriában vagyunk, de összességében eleget tett az elvárásaimnak.

Végül pedig a bal alsó kép a L'Oréal Paris True Match eredményét mutatja. Azt gondoltam, hogy a drogériákban is kapható termék korrekt módon fog teljesíteni, de hatalmas meglepetést nem vártam tőle. Valószínűleg épp ezért ért meglepetésként, hogy a szép, egyenletes fedés mellé nagyon kényelmes és finom textúra párosult, ami alatt úgy éreztem, hogy könnyedén lélegzik a bőröm. Az igazi csavart viszont a speciális mikropigmentek adják, amitől nagyon természetes, mégis ragyogó hatást értem el. A több körös felvonásos pozitív csalódáshoz pedig remekül illeszkedik a tény, hogy egy elérhető árú termékről beszélünk, így nálam végül ez vitte a pálmát.

Neked van már kedvenc alapozód, ami igazán bevált? 

Igen
Még keresem az igazit

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!