A kopaszság gyönyörű: nők, akik alopeciával együtt is érzékiek

hajhullás,alopecia,nők
Forrás: gettyimages.com

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A foltos hajhullás mindenki rémálma. Vannak, akik teljes testszőrzetüket elveszítik, beleértve a szempillájukat is, mint ezek a badass nők, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy kiálljanak a kamerák elé.

Te, aki most ezt olvasod, és éppen azon drámázol, hogyan növeszd le egy éjszaka leforgása alatt a hirtelen megfontolásból vágatott frufrud, ami sehogy sem áll, mióta kiléptél a szépségszalon ajtaján, jobb, ha tudod, van ennél nagyobb balhé is.

A diagnózis neve: Alopecia.

Alopecia

A foltos hajhullás (alopecia areata) következtében rövid időn belül csupasz kerek vagy ovális foltok maradnak hátra a fejbőrön. A hajhullás mértéke egyénenként változó: vannak, akik csak nagyon kis területről veszítenek hajszálakat, míg másoknál nagy felületekre is kiterjedhet, sőt, akár a teljes testet érintheti, beleértve a szempillákat, szemöldököket, a hónalj- és a szeméremszőrzetet is. Leginkább gyermek- és fiatalkorban fordul elő, de bármely életkorban jelentkezhet, családi halmozódást mutat, és férfiaknál valamivel gyakoribb, mint nőknél.

A tudomány jelenlegi ismeretei szerint feltehetően egy autoimmun betegségről van szó. Esetleg előfordulhat a hátterében hormonzavar, mérgezés vagy pszichés ok is.

Több típusát különbeztetik meg egymástól, az alopecia areata universalis esetében a haj-, illetve szőrhullás a fejbőrt és az egész testet érinti.A foltos hajhullás kezelésére jelenleg még nincs oki terápia. Tüneti kezeléssel ugyan elő lehet segíteni a hajnövekedést, azonban a leghatékonyabb terápia sem tudja megakadályozni, hogy a probléma később kiújuljon.

Sigga Ella izlandi fotográfus készített korábban sorozatot kopasz, de mégis őrülten magabiztos és piszkosul szexi nőkről, akik kiállásukkal millióknak segítettek átvészelni a legnehezebb időszakokat is.

Galéria / 6 kép

A kopaszszág gyönyörű: nők, akik alopeciával együtt is érzékiek

Megnézem a galériát

A 25 éves orosz Anastasiya Sidorova 18 éves koráig androgenetikus (férfias típusú) hajhullástól szenvedett, ami 65 éves kor felett a nők közel 50%-át érinti. Láss csodát! Anastasiya a legjobb példa arra, hogy a hajhullás visszafordítható.

És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

Új trend van a levegőben? 5+1 híres nő, akik divatba hozták a kopaszságot

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.