A film, ami meghatároz: Trokán Anna

A film, ami meghatároz: Trokán Anna
Forrás: Szita Márton

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A film, ami meghatároz cikksorozatunk második részében Trokán Anna mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Az InStyle nyári lapszáma a magyar filmek/filmesek körül forog, az instyle,hu-n pedig elindítottuk A film, ami meghatároz névre keresztelt cikksorozatunkat! Mert egy jó film kikapcsol, szórakoztat, elgondolkoztat, megnevettet, vagy éppen könnyeket csal a szemedbe. És vannak olyan filmek is, amik mindent megváltoztatnak, és egy életen át végigkísérnek minket. Mindenkinek van olyan filmélménye az életében, ami átformálta azt, ahogy a világot látja, vagy esetleg olyan nyomot hagyott benne, amit sosem felejt el. A film, ami meghatároz sorozatunkban ezt a kérdést tettük fel hazai sztároknak, most pedig Trokán Anna színművésznő filmélményeit ismerheted meg!

Az a baj, hogy nekem több ilyen filmem is van. Kettő olyan, ami már tényleg nagyon fiatal korom óta jelen van az életemben, ezek közül pedig abszolút a szívem csücske, az Amélie csodálatos élete. Ez a világon a legkedvencebb filmem, egyszerűen ez az a film, amit akárhányszor meg tudok nézni. Pedig soha semmit nem szoktam többször megnézni, de az Amélie az kivétel. Legutóbb épp franciául néztem, mert sehol nem találtam meg magyarul, de már annyiszor láttam, hogy igazából teljesen mindegy volt. Egyszerűen megmagyarázhatatlanul elvarázsol, a zenétől kezdve, a jelenetek, és ami még nagyon érdekes, hogy minden alkalommal találok benne valami újdonságot, ami addig elkerülte a figyelmemet. El van benne rejtve rengeteg vicces apróság, vagy nagyon kedves gesztus, ami teljesen magával ragad akárhányszor is látom. Az egyetem alatt például amikor nagyon megterhelő időszakomat éltem, volt, hogy minden nap elindítottam. A másik ilyen maradandó élmény, ami már a gyerekkoromhoz is köthető, az A tenger zamata. Egy tipikus olasz nyarat idéz fel, tele legendás olasz zenékkel, és zseniális humorral. A tesómmal volt egy idő, amikor minden héten megnéztük, és nem tudtuk megunni. Még valamit megemlítenék, az pedig úgy általánosságban a dán filmek, mert szerintem jelen pillanatban a világon senki nem tud olyan jó mozikat gyártani, mint a dánok. Számomra ott kezdődik az ízlés, a színészet, ott van a filmezés magasiskolája. Nem a lélektanilag megterhelő Lars von Trier filemekre gondolok elsősorban, hanem inkább Mad Mikkelsen féle vonal. Az egyik kedvencem tőle a Vadászat.

Most pedig nézd meg galériánkban, hogy az IMDb közönségszavazása szerint melyek minden idők legjobb magyar filmjei!

Galéria / 15 kép

Minden idők 15 legjobb magyar filmje

Megnézem a galériát

Te már beszerezted?


Magyar filmek, magyar filmesek, megannyi elképesztő alakítás és alkotás, generációkon átívelő tehetség és tudásátadás. Figyelni és tanulni. Tanítani és inspirálni. Az InStyle nyári lapszáma a filmekről és a magyar filmekről szól, valamint a női történetekről, a női szerepekről a filmvásznon és amögött! Tarts velünk, amíg alámerülünk a hazai filmek és filmesek világába, elkalauzolunk kicsit a kulisszák mögé, a színészi játék és alkotófolyamatok legizgalmasabb pillanataiba, a Magyar Mozgókép Fesztivál hazai filmes seregszemléjén bemutatott legújabb, vagy az elmúlt évek legemlékezetesebb magyar alkotásainak készítőivel és szereplőivel. A magazin már kapható az újságosoknál, vagy megvásárolható digitális formátumban ITT!

Kép

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Shopping

A vásárlók azt mondják, nincs ennél most jobb szempillaspirál - még Demi Moore is ezért rajong!

Te is még mindig keresed azt a szempillaspirált, ami tényleg dúsít, hosszabbít és tartós? Jelentjük: megtaláltuk! Vagyis pontosabban Demi Moore, ugyanis ez az ő kedvence!

Kép
Sztárok

Bevállalós kismama! Hailey Bieber egy merész, testhez simuló ruhában mutatta meg gömbölyödő pocakját - FOTÓK

Hailey Bieber terhes! A sztár egy nagyon szexi esküvői ruhában mutatta meg gömbölyödő pocakját: most már nem titok, hogy Justin Bieberrel babát várnak!

Kép
Életmód

Egy ingyenes kék zónás rituálé, ami megnöveli az élettartamot

A világ 4 kék zónájában élnek a legtöbben olyanok, akik elmúltak már 100 évesek is. Ez a szokás az egyik titkuk!

Kép
Életmód

Májusi Netflix-bakancslista: A 6 legjobb film és sorozat legjobb sorozat, ami a hónapban érkezik a streaming szolgáltatóhoz

Új filmek és sorozatok mellett régi klasszikusok is felkerülnek májusban a Netflixre!

Kép
Életmód

Ez a menyasszony ősz hajjal vonult az oltár elé - döntésével hatalmas leckét adott nekünk a szépségről!

Ez az ősz hajú menyasszony sokat tanított: nincs mit szégyellni az idő múlásán! Sarah Jessica Parker is tökéletesen egyetért vele.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat! Keanu Reeves és szerelme újra együtt mutatkoztak: Alexandra ragyogott a színész mellett

Keanu Reeves színészt barátnője, Alexandra Grant ismét együtt mutatkoztak. Öltözékük tökéletesen megfelelt a dress code-nak!