A film, ami meghatároz: Pataki Ági

A film, ami meghatároz: Pataki Ági
Forrás: Pataki Ági

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A film, ami meghatároz sorozatunkban ezúttal Pataki Ági osztja meg velünk legmélyrehatóbb filmélményét!

Az InStyle nyári lapszáma a magyar filmek/filmesek körül forog, az instyle,hu-n pedig elindítottuk A film, ami meghatároz névre keresztelt cikksorozatunkat! Mert egy jó film kikapcsol, szórakoztat, elgondolkoztat, megnevettet, vagy éppen könnyeket csal a szemedbe. És vannak olyan filmek is, amik mindent megváltoztatnak, és egy életen át végigkísérnek minket. Mindenkinek van olyan filmélménye az életében, ami átformálta azt, ahogy a világot látja, vagy esetleg olyan nyomot hagyott benne, amit sosem felejt el. A film, ami meghatároz sorozatunkban ezúttal Pataki Ági kérdeztük kedvenc filmjeiről, aki elárulta a sorozatokért kevésbé, a dokumentumfilmekért viszont annál inkább rajong. Az ismert modell és filmproducer magyar filmet még nem hagyott ki, moziba pedig az art filmekért jár.
Van olyan kedvenc filmed, amit hiába láttál már megszámlálhatatlan alkalommal, ha meglátod, hogy megy a tv-ben, mégsem kapcsolsz tovább?
A Keresztapa, azt nem tudom nem megnézni újra, és újra, pedig szerintem már legalább százszor láttam. Ilyen még az Üvegtigris, nyilván ez a személyes kötődés miatt is különösen fontos film a számomra, de azért is szeretem, mert egy igazi szórakoztató film, amiből csak úgy árad a jókedv. Amit pedig ritkábban lehet látni, de örök kedvencem, az Makk Károly, Szerelem című filmje, így ha véletlen feltűnik, azon sem tudok továbbléptetni. Régi élmény, de beívódott. Meg kell még említenem még - és nem csak a címazonosság miatt - Michael Haneke Szerelem című filmjét, ami kicsit műfajilag is hasonló. Egy kamaradarabról beszélünk, ahol két ember története zajlik egy szobában, ez egy igazán szép és mélyreható alkotás. Sajnos azért ebbe az utóbbi két filmbe nagyon ritkán lehet véletlenül belebotlani.
Ha nem véletlen, hanem előre eltervezett program a filmnézés, akkor például moziba milyen stílusú filmekért ülsz be szívesen?
Oh, mi nagy moziba járó család vagyunk, a férjem tipikusan mindenevő, bármilyen filmet megnéz, ezért nem feltétlen járunk mindig együtt moziba. Neki sem a származása, sem a műfaja nem lehet akadály. Engem inkább az art filmek érdekelnek. Nem szívesen megyek el otthonról egy szórakoztató, kedves film miatt, ahelyett akkor inkább fogok egy könyvet és olvasok. Egy igazi art filmért azonban, még ha iszonyatosan nehéz is, képes vagyok megküzdeni. Legjobban épp az köti le a figyelmemet, ami nehezen emészthető. Így kipróbálom magam, fel tudom-e dolgozni a látottakat. Van, amikor igen, van, amikor nem, ezért is vallom, hogy egy art filmet megnézni, az bizony kockázatos dolog, kockázatosabb, mint a kedves-helyes, kis szórakoztató alkotásokat, ám ha betalál, akkor jóval mélyebb élményt ad.

Kép
forrás: Pataki Ági

Hogy állsz a sorozatokkal?
Sorozatokat nem igen nézek, de dokumentumfilmeket nagyon szívesen. Életrajzi témájú alkotások a kedvenceim, ezeket nézem elsősorban, és ez egy igazán kivételes, közös pont a férjemmel. Az ilyen típusú filmekért ő is rajong. Azt viszont kötelezőnek tartom magamra nézve, hogy producerként minden magyar filmet megnézzek, kivéve a politikai indíttatású, vagy kurzusfilmeket. Azok nem érdekelnek. Egyébként minden filmet megnézek, még a kevésbé sikeres produkciókat is, hiszen a kudarcokból is tanulhat az ember.

Most pedig nézd meg galériánkban, hogy az IMDb közönségszavazása szerint melyek minden idők legjobb magyar filmjei!

Galéria / 15 kép

Minden idők 15 legjobb magyar filmje

Megnézem a galériát

Te már beszerezted?


Magyar filmek, magyar filmesek, megannyi elképesztő alakítás és alkotás, generációkon átívelő tehetség és tudásátadás. Figyelni és tanulni. Tanítani és inspirálni. Az InStyle nyári lapszáma a filmekről és a magyar filmekről szól, valamint a női történetekről, a női szerepekről a filmvásznon és amögött! Tarts velünk, amíg alámerülünk a hazai filmek és filmesek világába, elkalauzolunk kicsit a kulisszák mögé, a színészi játék és alkotófolyamatok legizgalmasabb pillanataiba, a Magyar Mozgókép Fesztivál hazai filmes seregszemléjén bemutatott legújabb, vagy az elmúlt évek legemlékezetesebb magyar alkotásainak készítőivel és szereplőivel. A magazin már kapható az újságosoknál, vagy megvásárolható digitális formátumban ITT!

Kép

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Ez a menyasszony ősz hajjal vonult az oltár elé - döntésével hatalmas leckét adott nekünk a szépségről!

Ez az ősz hajú menyasszony sokat tanított: nincs mit szégyellni az idő múlásán! Sarah Jessica Parker is tökéletesen egyetért vele.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat! Keanu Reeves és szerelme újra együtt mutatkoztak: Alexandra ragyogott a színész mellett

Keanu Reeves színészt barátnője, Alexandra Grant ismét együtt mutatkoztak. Öltözékük tökéletesen megfelelt a dress code-nak!

Kép
Életmód

7 kedvenc akciófilmünk, ahol a nőké a főszerep: meghódították a férfias műfajt

Az akciófilmet nem kifejezetten tartják női műfajnak. A zsáner mindig inkább a hímek felségterületének számított, sokáig csak a férfinemből kerültek ki azok a hősök, akik száguldottak, ugrottak, gurultak, verekedtek és lövöldöztek első vagy többedik vérig, megmentve ezzel a párjukat, a családjukat, esetleg az egész világot.

Kép
Életmód

6 csillagjegy, akit elhagy a szerencse a májusi újhold idején

Ezek a csillagjegyek nem fogják szeretni az újholdat májusban.

Kép
Életmód

Hihetetlen, de igaz! 3 gyümölcs, ami segít eltűntetni a hasi zsírpárnákat

Ezek a gyümölcsök nemcsak finomak, hanem szuper hatással vannak az egyik legkritikusabb pontunkra is.

Kép
Sztárok

Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán

Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.