A FELIX Kitchen&Bar összehozza a művészetet és a gasztronómiát: bemutatkozik az AQVA

A FELIX Kitchen&Bar összehozza a művészetet és a gasztronómiát: bemutatkozik az AQVA

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A FELIX Kitchen&Bar november 15-én AQVA néven megnyitja új termét, ahol a gasztronómia és a művészet fonódik össze.

A falakon kortárs művészek alkotásai jelennek meg, a tér kiegészül egy látványkonyhával és chef’s table-el, így a vendégek egy olyan környezetbe léphetnek be, ami itthon egyedülálló.

A hónapban debütált Jeremy Cayron executive chef őszi-téli menüje, ami minden eddiginél különlegesebb alapanyagokat és ízeket tartogat, Czinki Tamás Master Sommelier pedig aktuális borlapjával emelte a tétet. Ódor András új koktél-, itallappal, FELIX Luxury Spirit Collection-nel várja a nemzetközi szintű bárkultúrára igényes fogyasztókat.

Bemutatkozik az AQVA

Az AQVA terem nevét az épület Vízház múltja ihlette: a szivattyúház szíve a kazánterem volt, amely korábban az Ybl Budai Kreatív Ház kiállítótereként működött. Mára ez alakult át teljesen, hogy a gasztronómiát és a kortárs művészetet egyszerre befogadó közösségi színtérré válhasson. Időszakos kiállítások váltják majd itt egymást, az első tárlat az “AQVA: A Duna közelsége” nevet viseli. Közös szervezésben az acb Galériával, Bak Imre, Agnes Denes, Pauer Gyula művei között ebédelhet és vacsorázhat, aki ide foglal asztalt.

Az AQVA-ban egybenyitható a chef’s table tér, ami még inkább erősíti a közösségi funkciót egy hatalmas látványkonyhával, így alakítva ki az élő kapcsolatot a gasztronómia és a művészet között.

Ez az új terem egybenyitva egy nagy, világos, kortárs tér, ahol séfünk közvetlen közelről tudja átadni gasztronómiai alkotásait. A helyszín tematikus vacsoráknak, masterclass eseményeknek egyaránt otthont ad majd.

- Petar Loncarp, F&B director.
AQVA terem
forrás: Balogh Kata
AQVA terem
Az egybenyitható AQVA chef's table terem
forrás: Balogh Kata
Az egybenyitható AQVA chef's table terem

Minden korábbinál látványosabb tálalás

Az új tér megnyitójával együtt debütál Jeremy Cayron executive chef új menüje, ami még látványosabb, művészi tálalással, és olyan minőségi alapanyagokkal nyűgözi le a vendégeket, mint a Kagoshima marhahús vagy a Carabineros rák.

Aki úgy dönt, hogy az AQVA-ban foglal helyet, a FELIX-től megszokott figyelemben és élményben részesül az itt tartózkodása alatt, mert a világ minden tájáról hozott minőségi alapanyagok iránti szenvedélyünk és odaadásunk érezhető minden egyes fogás mögött. Csapatommal az új étlapot úgy állítottuk össze, hogy figyelembe vettük a szezonális alapanyagokat és beépítettük vendégeink visszajelzéseit is. Ne feledkezzünk meg az aktuális szezonális étlapunkról sem, amelyen a szarvasgomba kap főszerepet, decemberhez közeledve pedig átállunk az ünnepi és karácsonyi ízekre.

- Jeremy Cayron, executive chef
Kép
forrás: Eszterle Gábor

Új borlap, borpárosítások

A megújult étlaphoz 60 új tétel és étel-borpárosítások is érkeznek, nagyratörő tervekkel. A koncepcióról Czinki Tamás Master Sommelier ezt árulta el:

A FELIX-et szeretnénk a borkedvelők paradicsomává varázsolni. Célunk, hogy minden vendégnek tudjunk olyan izgalmas tételeket mutatni, amivel az országban máshol nem találkozhat, és a látogatását egy magasabb szintre emeli. Nemcsak a borok sokszínűségével, hanem a személyzet felkészültségével is nemzetközi normákat tűztünk ki magunk elé.

Megújult itallap, FELIX Luxury Spirit Collection

Debütál az új őszi-téli koktéllap, amit a Black Swan LAB szakmai csapata állított össze és dolgozott ki.

Rengeteg olyan alapanyag és eszköz használatát vontuk be, ami túlmutat a napi trendeken. Próbáltunk azoknak a vendégeknek is az igényét kielégíteni, akik szeretnek bátrabb ízeket és ritkább gyűjtői tételeket is megismerni.

- Ódor András, szakmai tanácsadó, Black Swan LAB

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legtúrértékeltebb színészeknek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Szerinted sem érdemlik meg a néha már túlontúl kiemelt figyelmet ezek a színészek?

Kép
Stílus

Michelle Yeoh esküvői ruhája joggal érdemelheti ki minden idők egyik legmenőbb menyasszonyi darabja címet - FOTÓ

Michelle Yeoh pár nap híján 60 éves volt, amikor másodszor is oltár elé állt. És valami igazán extra darabban tette még emlékezetesebbé életének egyik legkülönlegesebb napját.

Kép
Életmód

Toplista: A 10 legjobb tengerparti nyaralóhely Európában 2024 nyarára

Még nincs ötleted hová utazzatok a nyáron, de az biztos, hogy Európán belül tervezitek Összegyűjtöttük a kontinens legszebb tengerpartjait!

Kép
Életmód

Bebizonyítjuk, hogy a Balaton tavasszal is menő! Erre indulj, ha a magyar tengernél jársz!

Szerencsére az utóbbi időben már tényleg kezd megdőlni az a tévhit, hogy csak a főszezonban, azaz a nyári melegben érdemes ellátogatnod a Balatonhoz. Bár a víz hőmérséklete még sokak számára biztosan nem érte el az ideális szintet, adunk pár ötletet, amelyekkel biztosan meghozzuk a kedveteket, hogy mihamarabb felfedezzétek a Balcsi környékét!

Kép
Életmód

Újabb 7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Ismét megmutatjuk, miért érdemes egy kirándulás alkalmával hazánk várait megcélozni!

Kép
Életmód

A hasi elhízás és a zsigeri zsír kialakulásának 4 fő oka: 6 tipp, amivel megelőzheted a bajt

A hasi elhízás napjaink egyik leggyakoribb társadalmi problémája, és sokakat érint világszerte. De miért alakul ki, és hogyan lehet megelőzni? Bemutatjuk a hasi elhízás négy fő okát és megoldásokat kínálunk a megelőzésére!