"A ruhák adják a lehetőséget, hogy vagy elbújik vagy kinyílik a viselője" – interjú Konsanszky Dórával a 2018-as tavaszi kollekciójáról

"A ruhák adják a lehetőséget, hogy vagy elbújik vagy kinyílik a viselője" – interjú Konsanszky Dórával a 2018-as tavaszi kollekciójáról
Forrás: Barna Bálint

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

A hétvégén végre jön a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe, mi már nagyon izgatottak vagyunk!

Végre, végre, végre. A divathetek tovább dübörögnek, a következő állomás pedig Budapest. A Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe a hétvégén kerül megrendezésre, és ha nem szeretnél lemaradni a hazai divatvilág legfontosabb eseményéről, akkor maradj velünk, mert mi mindenről beszámolunk!

Első körben még a bemutatók előtt kifaggattuk a tervezőket az új kollekciókról és minden más érdekességről, ami most velük történik. Most például a KONSANSZKY márka tervezőjét, Konsanszky Dórát kaptuk el pár kérdés erejéig:

Hogyan állsz a kollekcióval? Mindennel elkészültél már rég, vagy az a típus vagy, aki az utolsó pillanatokra halasztja a végső simításokat?

Az SS18 kollekciója már július végén elkészült, majd azt követően a fotózás is. Természetesen mindig lehet rajta finomítani, de a divatbemutatóra próbálunk mindent összehangolni, hogy a castingon bookolt modellekre igazítsuk a kollekciót, illetve a show-hoz alakítsuk a haj- és make up-koncepciót, sőt a zenét is.

Milyen a KONSANSZKY-nő? Kit képzelsz el, kinek szólnak a te ruháid? Ez kollekciónként változik, vagy a kezdetektől ugyanannak a típusnak alkotsz?

A KONSANSZKY-modellek térbeliségében ott a kódolt titokzatosság, amelyben minden nő megtalálhatja és felfedezheti a saját titkos nőiességét, rálelhet saját rejtett kódolt üzenetére.

A ruhák adják a lehetőséget, hogy vagy elbújik vagy kinyílik a viselője a zártabb vagy a kivágottabb szabások segítségével.

Ezáltal a különböző női karakterek érvényre jutnak, legyen az a maszkulinabb típus, a femme fatale vagy ezek keveréke. Attraktív miniszoknya egy férfias szabású blézerrel: a 21. századi erős, stílusos és határozott nő védjegyei, amely a kollekció üzenete is egyben.

Mi inspirálta ezt a kollekciót, honnan merítettél ihletet?

Az Art in the Age of Automation című album, annak elektronikus dallama a Portico Quartet interpretálásában – ez inspirált a legújabb kollekció megalkotásában. Az avantgárd és minimalizmus jellemzi a tavaszi-nyári kollekciót ismét, azonban most a márka szellemisége a ruhákba van kódolva, szó szerint. Pontosabban a Konsanszky név bináris kódját olvashatjuk egy elrejtett vagy el nem rejtett részletén a ruhadaraboknak. Aki eljön a bemutatónkra, hallhatja ezt a zenét, mert mi is lenne hitelesebb, mint az inspirációs zenére lépkedő modellek mozgása.

Mennyire léptél ki ebből az alkalomból a komfortzónádból?

Reméljük, hogy a kollekció hangulata, stílusa követi az eredeti kitűzött célt, az általunk képviselt esztétikát.

Van olyan eleme a kollekciónak, aminél izgulsz, hogyan fogadják majd a márka rajongói?

Van egy igazán dekadens és merészebb szoknyánk, amely a kolléganőnk stílusára utal és azért kapta a "Theodora skirt" nevet.

Melyik az eddigi kollekcióid közül a legeslegkedvencebb ruhadarabod?

Kedvencem a Koto-Cube mosható bőr bomberdzseki, ami úgy gondoljuk, megérett a "basic" termékcsaládba.

És van olyan, amit ma visszatekintve már máshogyan csinálnál meg?

Igen, mindig van olyan, de nem úgy élem meg, hogy "máshogyan csinálnám meg". Beépítem a tapasztalatokat, vagy legrosszabb esetben kihagyom azokat, de tudom, mit miért tettem.

Ha választhatnál egy külföldi múzsát, kin szeretnéd látni a ruháidat?

Marine Vacth, Alicia Vikander, de Péterfy Bori magyar múzsát sem hagynám ki!

Kép

Szerinted mi az idei ősz alapdarabja?

Hiszünk a mosható bőrdzseki és a farmer újraértelmezésében az idei őszi/téli szezonban.

A KONSAKNSZKY AW17-es kollekciójában még elcsíphettek ilyen darabokat!

Galéria / 6 kép

KONSAKNSZKY AW17

Megnézem a galériát

KONSANSZKY


Konsánszky Dóra márkája 2006 óta az egyik legmeghatározóbb jelensége a kortárs hazai divatnak. Luxus minőségű anyagok és a legmagasabb szintű szabászati tudás foglalja keretbe a francia couture költőiségére és a design strukturalizmusára egyaránt érzékeny tervezői világot. Öltözékei erőt és magabiztosságot sugároznak, így azokat jellemzően azok a sikeres és dinamikus személyiségek viselik szívesen, akiknek a határozott ízlése, kialakult stílusa a visszafogottság és diszkréció iránti igénnyel párosul.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!