Egy interjú, ami után minden megváltozik, amit eddig a parfümödről gondoltál

Egy interjú, ami után minden megváltozik, amit eddig a parfümödről gondoltál

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Mert minden illat több, mint eddig gondoltad!

Olvasd el ezt is!

A közelmúltban volt alkalmam interjút készíteni a Jo Malone London Lifestyle direktorával, Debbie Wilddal. Aki nem ismerné még a márkát, annak elöljáróban annyit, hogy a Jo Malone Londonnál minden az egyéni, személyre szabott illatok körül forog. Itt azonban nem arról van szó, hogy kikevernek egy egyedi parfümöt a számodra, hanem a közel 100 alapillat közül segít egy illatstylist kiválasztani azt a kombinációt, ami tökéletesen passzol hozzád. De az illattanácsadás mellett elérhetőek még más szolgáltatások is a butikban, mint a kéz- és karmasszázs, illatgyertyák, fürdőolajok, ajándékdobozok összeállítása, és gyakorlatilag minden kozmetikum, amire csak egy nőnek (és férfinak!) szüksége lehet.

A Debbie-vel való beszélgetés emlékezetes maradt a számomra, ugyanis nagyon inspiráló mindaz, ahogyan ő gondolkodik az illatokról, a szerepükről az életünkben, és magával ragadó, ahogyan egy-egy illatról hosszasan mesél. Mindemellett pedig rendkívül jó emberismerő, velem például pár mondat után azonnal képbe került, és kérdés nélkül írta le a személyiségemet egy azóta igazi szerelemmé vált illatkombinációval. Aminél amint azóta megtanultam – nem szabad leragadni, ugyanis szerinte ugyanannál maradni botorság, mindig kell kis változás.

Kép

De mesélje el mindezt ő maga. Ne hagyd ki te sem ezt az interjút, ugyanis amellett, hogy most mindent megtudhatsz az illatok csodás világáról, még néhány szuper életmód- és szépségtippet is kaptunk Debbie-től!

Mesélnél egy kicsit a munkádról? Mit csinál pontosan egy Lifestyle Director?

Lifestyle Directorként a világot járom, mint a márka képviselője. Valahányszor egy új országba utazom, találkozom a sajtóval, a vásárlókkal és az influencerekkel. Megosztom velük a történetünket, a Jo Malone London márka történetét, a butikszolgáltatás egyediségét, az illatkombinálás és az illatok filozófiájának szépségét, s az elengedhetetlen brit örökségünket. Emellett a kreatív stúdiónak is tagja vagyok, ami az új és innovatív termékek úttörője.

Gyakorlatilag akkor folyamatosan úton vagy. Mondd csak, valakit, aki ilyen sokat utazik, mint te, mi hoz lázba leginkább, mikor egy új helyre érkezik?

Szeretek új arcokat látni, élvezem, hogy a Jo Malone London elveivel inspirálhatom az embereket, és persze imádok belekóstolni az adott ország kultúrájába.

Nyitott vagyok az új ételekre, a helyi művészek alkotásaira, a zenére, a helyiek gondolkodásmódjára, illetve kutatom, hogyan tud mindebbe beleilleszkedni a márkánk.

Ma délután is ezzel fogom tölteni az időmet itt Budapesten. Csodás dolog a helyikkel találkozni, tőlük kapok új ötleteket, megsúgják, hogy melyek a legjobb helyek, mit érdemes megnézni a városban.

És melyik város az abszolút kedvenced?

Talán London, mivel ott születtem, nőttem fel, és sok-sok éven át ott is dolgoztam. Egy ideig New Yorkban és éltem és dolgoztam, mielőtt a gyerekeim megszülettek volna, ezért New York is közel áll a szívemhez. De mégis, olyan sok új városban, mint például Budapest is – ahol életemben először járok –, azonnal érzem az emberekből áradó kedvességet, egy majdhogynem “a vidéki falu összeolvadt a nagyvárossal” hangulatot. Olyan gyönyörű az építészet és az emberek olyan jókedvűek és kreatívak, hogy egyre többet szeretnék látni és később visszatérni. Ezért nehéz azt mondani, hogy lenne egy kedvenc városom. Minden város, ahol jártam, nagyszerű élmény volt, és igazán szerencsés vagyok, hogy mindezt átélhetem.

A Jo Malone London illatok mind annyira angolok. Én nem tudnám megmondani, miért, de te biztosan.

Egy 1994-ben alapított angol márkáról van szó. Az illataink között meglepő és újító alapanyagok is vannak, de van egy erős angol örökségünk, amit nem szeretnénk elhagyni. Ezért sokszor merítünk ihletet az angol kertekből, virágokból, a partvidékből. Nemrég indítottuk el az új English Oak & Hazelnut illatunkat, amit a nemes angol tölgy és a sherwoodi erdő ihlettek, és minden új, innovatív termékünkbe kerül legalább egy kicsi alapvető angolság. Minden évben indítunk egy nagyon angolos kollekciót is, mint a Rock of the Ages vagy a Herb Garden, szóval mindig tisztelettel adózunk valamivel Anglia kis különcségeinek.

Kép

És hogy írnád le a márka filozófiáját?

A márka filozófiája, hogy lenyűgöző illatokat készítsünk, miközben a lehető legcsodálatosabb butikszolgáltatást nyújtjuk, ami alapvetően angol. Új területekre törünk be az illatok és alapanyagok terén, a filozófiánk a gyönyörű ajándékok és öröm szerzése a vásárlók számára.

Számodra melyik az a termék, amely nélkül sosem lépnél ki reggel az ajtón?

Nem is tudom. Úgy gondolom, hogy az illatáram nem igazán korlátozódik egy termékre, mindig van két-három illatszer nálam, és szeretek más városokban más illatokat hordani. Mindig van velem legalább egy illatkombináció, és soha nem utazom az illataim nélkül, egyszerűen képtelen vagyok rá. Amikor repülőn, vonaton utazom, amikor reggel felkelek vagy mikor este lefekszem... Mindez része a világomnak.

Azt mondod, minden városban más illatokat használsz, de mégis melyik a számodra legkedvesebb kombináció?

Imádom az Oud & Bergamot, a Myrrh & Tonkát, szeretem a nehezebb, fűszeres illatokat, ezekhez erősen vonzódom. De az évek során megtanultam sok egyebet is szeretni, mert ez egy kicsit olyan, mint a borkóstolás. A legnagyobb kedvenceiddel kezded, de ahogyan az ízérzéked egyre jobb, képes lesz megkülönböztetni aromákat, kipróbálsz újabb ízeket, és ez pontosan így működik a szaglás esetében is.

Kiindulhatsz a végső kedvencedből, de ahogyan egyre több illat kerül a táradba, úgy válik az elméd egyre nyitottabbá, és élvezed jobban a különböző illatokat ahelyett, hogy csak egyetlen illatot használnál egész életed során. Ez olyasmi, mintha ugyanazt a ruhát hordanád minden nap.

A Jo Malone London híres a gyertyáiról is. Nagyon kíváncsi vagyok, te melyiket használod az otthonodban?

A különböző szobákban különböző gyertyákat használok. Például, egy “üdvözlő” illat nagyon fontos az előszobában. Én imádom a Lavender & Lovage illatot, ami nyugtató. Egy gyönyörűen lakkozott fa bejárati ajtóm és előszobám van, azon túl pedig fehér luc és króm, s ehhez egy erőteljes, tiszta, majdhogynem lakkozott fa illata illik. A Lavender & Lovage gyertyában ott van a francia levendula, ami egy csodálatos zöld érzettel, lágysággal keveredik mindez, a kettő együtt pedig egy kellemes, meleg illatot ad.
Étkezésekhez a kedvenc illatom a Green Tomato Leaf, ami egy indás levelű paradicsomokkal teli üvegházra emlékeztet, nagyon kellemes illat, nem túl virágos. És persze vannak a mostani, a nyár és ősz közötti időszak éjszakáihoz illő illatok, mint az English Oak & Redcurrant, ami egy nagyszerű átmeneti illat. Ilyenkor, ahogyan a nappalok rövidülnek, a gyümölcsök érettebbek és elkezdenek hullani a levelek, valami ősziesebbet kíván az ember, és az English Oak & Redcurrant illatot ilyenkor nagyon jó kipróbálni, én szeretem.

Amint belép valaki az otthonomba, a legelső benyomásuk az illat, szóval számomra nagyon fontos, ha valaki hozzám érkezik, akkor egy kellemes “hol van az a levendula, hol van az a mosoly?” érzetet kapjon.

Étkezésekhez a kedvenc illatom a Green Tomato Leaf, ami egy indás levelű paradicsomokkal teli üvegházra emlékeztet, nagyon kellemes illat, nem túl virágos. És persze vannak a mostani, a nyár és ősz közötti időszak éjszakáihoz illő illatok, mint az English Oak & Redcurrant, ami egy nagyszerű átmeneti illat.

Debbie szerint a Green Tomato Leaf kihagyhatatlan egy olaszos vacsorához!
Debbie szerint a Green Tomato Leaf kihagyhatatlan egy olaszos vacsorához!

Ilyenkor, ahogyan a nappalok rövidülnek, a gyümölcsök érettebbek és elkezdenek hullani a levelek, valami ősziesebbet kíván az ember, és az English Oak & Redcurrant illatot ilyenkor nagyon jó kipróbálni, én szeretem.

Tehát különféle illatokat próbálok adni a különböző évszakokhoz. A Jo Malone Londonnál dolgozva kevésbé ragad le az ember. Többé nem egy kedvencről szól a történet, mert egyszerűen túl sok elképesztő illat létezik, egyszerűen túl sok, és az ember nem bírja megállni, hogy ne próbálja ki őket, s hogy ne kísérletezzen.

Az illatszerek tényleg ennyire meghatároznák a mindennapjainkat?

Abszolút megváltoztatják a hangulatunkat. Reggel felébredsz, lezuhanyzol egy Grapefruit Hand & Body szappannal vagy veszel fürdőt a Red Roses fürdőolajjal, kensz magadra egy kellemes testápoló krémet, mondjuk Peony & Blush Suede-t vagy Wild Bluebellt, ez mind-mind kihat a hangulatodra és meghatározza a napodat.

A jó reggelek titka!
A jó reggelek titka!

Ha jó az illatod, kilépsz az ajtón, egy új ruhát viselsz és a hajad is pont tökéletesen áll, akkor másként érzed magad. Ugyanígy ha egy nagyon jó keveréket vagy egy új illatot fújsz magadra, például a téli illatokról átállsz a tavasziakra, akkor is másként érzed magad. Eljut a limbikus rendszerbe, benne van a fejedben, és azonnal másként érzed magad miatta. Nagyon jó dolog emiatt egy kis illatot vinni az életbe.

Ha már ennyire belemerültünk az illatok filozófiájába, mondhatjuk akár azt is, hogy minden érzelemnek megvan a maga illata – vagy ez már túlzás?

Pont, ahogyan mondod, szerintem meg tudod változtatni a hangulatodat egy illattal, akár azt is elérheted, hogy boldog légy. Hiszen az illatok érzelmileg telítettek, nagyon személyesek, mert emlékek kapcsolódnak hozzájuk. Lehet, hogy volt egy barátod, aki felbosszantott, és már nem szereted, és neki megvan a maga illata. Amikor megérzed az after shave-jét, azt az ő emlékéhez fogod kötni. Ha én érzem azt az after shave-et, akkor lehet, hogy nekem tetszik, de te szomorú emlékeket kötsz hozzá.

Éppen olyan, mint a zene: hallgatsz valamilyen zenét, és eszedbe jut valaki róla, és ettől nagyon szomorúvá válhatsz. Viszont nekem lehet, hogy tetszene, és jobb kedvre derítene.

Így aztán nagyon egyéni, nagyon érzelmes, a különböző emberekben más és más hatást ér el. Ha azt az illatot szimatolom, amit a férjem az első találkozásunkkor hordott, akkor imádom, mert nagyon boldoggá tesz. De ha egy olyan illatot érzek valakin, ami egy olyan személyre emlékeztet, akit nem kedvelek annyira, akkor az az idegen nem a legjobb lapokkal indít nálam, s mindez persze tudat alatt játszódik le, nem tehetünk róla. De amit megtehetünk, hogy új illatemlékeket adunk az embereknek. Például vannak ezek a gyönyörűséges vörös rózsák a vázában, viselhetsz Red Roses-, Peony & Blush Suede- és Wild Blueberry-parfümöket valakinek az esküvőjén vagy keresztelőjén, és az egy emlékké válik. Az lesz az év emléke, az mindig arra a szép helyre és arra a személyre fog emlékeztetni. Készíthetsz új emlékeket. Az illatok képesek erre.

Milyen egy tökéletes nap Debbie Wild számára?

Számomra egy tökéletes napon csak magammal kell foglalkoznom. Vennék egy pazar fürdőt, feltennék egy csodás testápolót, felöltöznék kasmírba, valami puhába és kényelmesben henyélnék, újságot olvasnék egy kamillatea mellett. Semmi durva, de ezt imádom. Szeretem, ha az otthonom takaros és tiszta, ha nincs rumli. A tökéletes napom csak s pihenésből és a családommal, a gyerekeimmel töltött időből állna. Abból, hogy jól érzem magam.

Ha magadat egy ruhával kellene jellemezned, az milyen ruha lenne

Milyen csodás kérdés! Illatokkal már tökéletesen körül tudnám írni a személyiségem... de ruhával. Azt hiszem, pillanatnyilag egy gyönyörű, piros vintage ruhára gondolok, valami klasszikusra, de egy kis csavarral. Élénkpiros. Ettől a színtől erősebbnek érzem magam. És mivel egy vintage ruháról beszélünk, ezért egy kicsi bohémság is van persze benne. A munkaidőm oroszlánrészében feketét viselek, úgyhogy amikor nem dolgozom, akkor szeretek élénk és vidám dolgokat felvenni, mint például egy piros vintage ruhát. Emellé persze egy Pomgranate Noir illatot legfelülre, amit éppen egy ilyen ruha ihletett meg.

Emlékszel, hogy mi a legviccesebb dolog, amit valaha a szépségért tettél?

Oh, egek, a szépség nevében... Hát, talán amikor bedaueroltattam a szempilláimat. Megemlítettem a férjemnek. Kérdezi: mit csinálsz ma? Mire én: bedaueroltatom a szempilláimat. Nos, számomra ez akkor természetes volt, de egy férfi számára... A férjem nem is kommentála. Mondjuk, neki könnyű, a férfiaknak vannak aztán igazán csodás szempillái, nem?

Az már biztos. És ha már a legviccesebbet tudjuk, elárulnád a legjobb szépségtippedet is?

A legjobb tanácsom a bőr rendszeres radírozása, én minden nap radírozom, és naptejet használok. De komolyan, sose felejts el naptejet használni!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!