Egy interjú, ami után minden megváltozik, amit eddig a parfümödről gondoltál

Egy interjú, ami után minden megváltozik, amit eddig a parfümödről gondoltál
Utoljára frissült: 2017. október 11. 15:37
Szerző: Zsófi

Mert minden illat több, mint eddig gondoltad!

Olvasd el ezt is!

A közelmúltban volt alkalmam interjút készíteni a Jo Malone London Lifestyle direktorával, Debbie Wilddal. Aki nem ismerné még a márkát, annak elöljáróban annyit, hogy a Jo Malone Londonnál minden az egyéni, személyre szabott illatok körül forog. Itt azonban nem arról van szó, hogy kikevernek egy egyedi parfümöt a számodra, hanem a közel 100 alapillat közül segít egy illatstylist kiválasztani azt a kombinációt, ami tökéletesen passzol hozzád. De az illattanácsadás mellett elérhetőek még más szolgáltatások is a butikban, mint a kéz- és karmasszázs, illatgyertyák, fürdőolajok, ajándékdobozok összeállítása, és gyakorlatilag minden kozmetikum, amire csak egy nőnek (és férfinak!) szüksége lehet.

A Debbie-vel való beszélgetés emlékezetes maradt a számomra, ugyanis nagyon inspiráló mindaz, ahogyan ő gondolkodik az illatokról, a szerepükről az életünkben, és magával ragadó, ahogyan egy-egy illatról hosszasan mesél. Mindemellett pedig rendkívül jó emberismerő, velem például pár mondat után azonnal képbe került, és kérdés nélkül írta le a személyiségemet egy azóta igazi szerelemmé vált illatkombinációval. Aminél amint azóta megtanultam – nem szabad leragadni, ugyanis szerinte ugyanannál maradni botorság, mindig kell kis változás.

Kép

De mesélje el mindezt ő maga. Ne hagyd ki te sem ezt az interjút, ugyanis amellett, hogy most mindent megtudhatsz az illatok csodás világáról, még néhány szuper életmód- és szépségtippet is kaptunk Debbie-től!

Mesélnél egy kicsit a munkádról? Mit csinál pontosan egy Lifestyle Director?

Lifestyle Directorként a világot járom, mint a márka képviselője. Valahányszor egy új országba utazom, találkozom a sajtóval, a vásárlókkal és az influencerekkel. Megosztom velük a történetünket, a Jo Malone London márka történetét, a butikszolgáltatás egyediségét, az illatkombinálás és az illatok filozófiájának szépségét, s az elengedhetetlen brit örökségünket. Emellett a kreatív stúdiónak is tagja vagyok, ami az új és innovatív termékek úttörője.

Gyakorlatilag akkor folyamatosan úton vagy. Mondd csak, valakit, aki ilyen sokat utazik, mint te, mi hoz lázba leginkább, mikor egy új helyre érkezik?

Szeretek új arcokat látni, élvezem, hogy a Jo Malone London elveivel inspirálhatom az embereket, és persze imádok belekóstolni az adott ország kultúrájába.

Nyitott vagyok az új ételekre, a helyi művészek alkotásaira, a zenére, a helyiek gondolkodásmódjára, illetve kutatom, hogyan tud mindebbe beleilleszkedni a márkánk.

Ma délután is ezzel fogom tölteni az időmet itt Budapesten. Csodás dolog a helyikkel találkozni, tőlük kapok új ötleteket, megsúgják, hogy melyek a legjobb helyek, mit érdemes megnézni a városban.

És melyik város az abszolút kedvenced?

Talán London, mivel ott születtem, nőttem fel, és sok-sok éven át ott is dolgoztam. Egy ideig New Yorkban és éltem és dolgoztam, mielőtt a gyerekeim megszülettek volna, ezért New York is közel áll a szívemhez. De mégis, olyan sok új városban, mint például Budapest is – ahol életemben először járok –, azonnal érzem az emberekből áradó kedvességet, egy majdhogynem “a vidéki falu összeolvadt a nagyvárossal” hangulatot. Olyan gyönyörű az építészet és az emberek olyan jókedvűek és kreatívak, hogy egyre többet szeretnék látni és később visszatérni. Ezért nehéz azt mondani, hogy lenne egy kedvenc városom. Minden város, ahol jártam, nagyszerű élmény volt, és igazán szerencsés vagyok, hogy mindezt átélhetem.

A Jo Malone London illatok mind annyira angolok. Én nem tudnám megmondani, miért, de te biztosan.

Egy 1994-ben alapított angol márkáról van szó. Az illataink között meglepő és újító alapanyagok is vannak, de van egy erős angol örökségünk, amit nem szeretnénk elhagyni. Ezért sokszor merítünk ihletet az angol kertekből, virágokból, a partvidékből. Nemrég indítottuk el az új English Oak & Hazelnut illatunkat, amit a nemes angol tölgy és a sherwoodi erdő ihlettek, és minden új, innovatív termékünkbe kerül legalább egy kicsi alapvető angolság. Minden évben indítunk egy nagyon angolos kollekciót is, mint a Rock of the Ages vagy a Herb Garden, szóval mindig tisztelettel adózunk valamivel Anglia kis különcségeinek.

Kép

És hogy írnád le a márka filozófiáját?

A márka filozófiája, hogy lenyűgöző illatokat készítsünk, miközben a lehető legcsodálatosabb butikszolgáltatást nyújtjuk, ami alapvetően angol. Új területekre törünk be az illatok és alapanyagok terén, a filozófiánk a gyönyörű ajándékok és öröm szerzése a vásárlók számára.

Számodra melyik az a termék, amely nélkül sosem lépnél ki reggel az ajtón?

Nem is tudom. Úgy gondolom, hogy az illatáram nem igazán korlátozódik egy termékre, mindig van két-három illatszer nálam, és szeretek más városokban más illatokat hordani. Mindig van velem legalább egy illatkombináció, és soha nem utazom az illataim nélkül, egyszerűen képtelen vagyok rá. Amikor repülőn, vonaton utazom, amikor reggel felkelek vagy mikor este lefekszem... Mindez része a világomnak.

Azt mondod, minden városban más illatokat használsz, de mégis melyik a számodra legkedvesebb kombináció?

Imádom az Oud & Bergamot, a Myrrh & Tonkát, szeretem a nehezebb, fűszeres illatokat, ezekhez erősen vonzódom. De az évek során megtanultam sok egyebet is szeretni, mert ez egy kicsit olyan, mint a borkóstolás. A legnagyobb kedvenceiddel kezded, de ahogyan az ízérzéked egyre jobb, képes lesz megkülönböztetni aromákat, kipróbálsz újabb ízeket, és ez pontosan így működik a szaglás esetében is.

Kiindulhatsz a végső kedvencedből, de ahogyan egyre több illat kerül a táradba, úgy válik az elméd egyre nyitottabbá, és élvezed jobban a különböző illatokat ahelyett, hogy csak egyetlen illatot használnál egész életed során. Ez olyasmi, mintha ugyanazt a ruhát hordanád minden nap.

A Jo Malone London híres a gyertyáiról is. Nagyon kíváncsi vagyok, te melyiket használod az otthonodban?

A különböző szobákban különböző gyertyákat használok. Például, egy “üdvözlő” illat nagyon fontos az előszobában. Én imádom a Lavender & Lovage illatot, ami nyugtató. Egy gyönyörűen lakkozott fa bejárati ajtóm és előszobám van, azon túl pedig fehér luc és króm, s ehhez egy erőteljes, tiszta, majdhogynem lakkozott fa illata illik. A Lavender & Lovage gyertyában ott van a francia levendula, ami egy csodálatos zöld érzettel, lágysággal keveredik mindez, a kettő együtt pedig egy kellemes, meleg illatot ad.
Étkezésekhez a kedvenc illatom a Green Tomato Leaf, ami egy indás levelű paradicsomokkal teli üvegházra emlékeztet, nagyon kellemes illat, nem túl virágos. És persze vannak a mostani, a nyár és ősz közötti időszak éjszakáihoz illő illatok, mint az English Oak & Redcurrant, ami egy nagyszerű átmeneti illat. Ilyenkor, ahogyan a nappalok rövidülnek, a gyümölcsök érettebbek és elkezdenek hullani a levelek, valami ősziesebbet kíván az ember, és az English Oak & Redcurrant illatot ilyenkor nagyon jó kipróbálni, én szeretem.

Amint belép valaki az otthonomba, a legelső benyomásuk az illat, szóval számomra nagyon fontos, ha valaki hozzám érkezik, akkor egy kellemes “hol van az a levendula, hol van az a mosoly?” érzetet kapjon.

Étkezésekhez a kedvenc illatom a Green Tomato Leaf, ami egy indás levelű paradicsomokkal teli üvegházra emlékeztet, nagyon kellemes illat, nem túl virágos. És persze vannak a mostani, a nyár és ősz közötti időszak éjszakáihoz illő illatok, mint az English Oak & Redcurrant, ami egy nagyszerű átmeneti illat.

Debbie szerint a Green Tomato Leaf kihagyhatatlan egy olaszos vacsorához!
Debbie szerint a Green Tomato Leaf kihagyhatatlan egy olaszos vacsorához!

Ilyenkor, ahogyan a nappalok rövidülnek, a gyümölcsök érettebbek és elkezdenek hullani a levelek, valami ősziesebbet kíván az ember, és az English Oak & Redcurrant illatot ilyenkor nagyon jó kipróbálni, én szeretem.

Tehát különféle illatokat próbálok adni a különböző évszakokhoz. A Jo Malone Londonnál dolgozva kevésbé ragad le az ember. Többé nem egy kedvencről szól a történet, mert egyszerűen túl sok elképesztő illat létezik, egyszerűen túl sok, és az ember nem bírja megállni, hogy ne próbálja ki őket, s hogy ne kísérletezzen.

Az illatszerek tényleg ennyire meghatároznák a mindennapjainkat?

Abszolút megváltoztatják a hangulatunkat. Reggel felébredsz, lezuhanyzol egy Grapefruit Hand & Body szappannal vagy veszel fürdőt a Red Roses fürdőolajjal, kensz magadra egy kellemes testápoló krémet, mondjuk Peony & Blush Suede-t vagy Wild Bluebellt, ez mind-mind kihat a hangulatodra és meghatározza a napodat.

A jó reggelek titka!
A jó reggelek titka!

Ha jó az illatod, kilépsz az ajtón, egy új ruhát viselsz és a hajad is pont tökéletesen áll, akkor másként érzed magad. Ugyanígy ha egy nagyon jó keveréket vagy egy új illatot fújsz magadra, például a téli illatokról átállsz a tavasziakra, akkor is másként érzed magad. Eljut a limbikus rendszerbe, benne van a fejedben, és azonnal másként érzed magad miatta. Nagyon jó dolog emiatt egy kis illatot vinni az életbe.

Ha már ennyire belemerültünk az illatok filozófiájába, mondhatjuk akár azt is, hogy minden érzelemnek megvan a maga illata – vagy ez már túlzás?

Pont, ahogyan mondod, szerintem meg tudod változtatni a hangulatodat egy illattal, akár azt is elérheted, hogy boldog légy. Hiszen az illatok érzelmileg telítettek, nagyon személyesek, mert emlékek kapcsolódnak hozzájuk. Lehet, hogy volt egy barátod, aki felbosszantott, és már nem szereted, és neki megvan a maga illata. Amikor megérzed az after shave-jét, azt az ő emlékéhez fogod kötni. Ha én érzem azt az after shave-et, akkor lehet, hogy nekem tetszik, de te szomorú emlékeket kötsz hozzá.

Éppen olyan, mint a zene: hallgatsz valamilyen zenét, és eszedbe jut valaki róla, és ettől nagyon szomorúvá válhatsz. Viszont nekem lehet, hogy tetszene, és jobb kedvre derítene.

Így aztán nagyon egyéni, nagyon érzelmes, a különböző emberekben más és más hatást ér el. Ha azt az illatot szimatolom, amit a férjem az első találkozásunkkor hordott, akkor imádom, mert nagyon boldoggá tesz. De ha egy olyan illatot érzek valakin, ami egy olyan személyre emlékeztet, akit nem kedvelek annyira, akkor az az idegen nem a legjobb lapokkal indít nálam, s mindez persze tudat alatt játszódik le, nem tehetünk róla. De amit megtehetünk, hogy új illatemlékeket adunk az embereknek. Például vannak ezek a gyönyörűséges vörös rózsák a vázában, viselhetsz Red Roses-, Peony & Blush Suede- és Wild Blueberry-parfümöket valakinek az esküvőjén vagy keresztelőjén, és az egy emlékké válik. Az lesz az év emléke, az mindig arra a szép helyre és arra a személyre fog emlékeztetni. Készíthetsz új emlékeket. Az illatok képesek erre.

Milyen egy tökéletes nap Debbie Wild számára?

Számomra egy tökéletes napon csak magammal kell foglalkoznom. Vennék egy pazar fürdőt, feltennék egy csodás testápolót, felöltöznék kasmírba, valami puhába és kényelmesben henyélnék, újságot olvasnék egy kamillatea mellett. Semmi durva, de ezt imádom. Szeretem, ha az otthonom takaros és tiszta, ha nincs rumli. A tökéletes napom csak s pihenésből és a családommal, a gyerekeimmel töltött időből állna. Abból, hogy jól érzem magam.

Ha magadat egy ruhával kellene jellemezned, az milyen ruha lenne

Milyen csodás kérdés! Illatokkal már tökéletesen körül tudnám írni a személyiségem... de ruhával. Azt hiszem, pillanatnyilag egy gyönyörű, piros vintage ruhára gondolok, valami klasszikusra, de egy kis csavarral. Élénkpiros. Ettől a színtől erősebbnek érzem magam. És mivel egy vintage ruháról beszélünk, ezért egy kicsi bohémság is van persze benne. A munkaidőm oroszlánrészében feketét viselek, úgyhogy amikor nem dolgozom, akkor szeretek élénk és vidám dolgokat felvenni, mint például egy piros vintage ruhát. Emellé persze egy Pomgranate Noir illatot legfelülre, amit éppen egy ilyen ruha ihletett meg.

Emlékszel, hogy mi a legviccesebb dolog, amit valaha a szépségért tettél?

Oh, egek, a szépség nevében... Hát, talán amikor bedaueroltattam a szempilláimat. Megemlítettem a férjemnek. Kérdezi: mit csinálsz ma? Mire én: bedaueroltatom a szempilláimat. Nos, számomra ez akkor természetes volt, de egy férfi számára... A férjem nem is kommentála. Mondjuk, neki könnyű, a férfiaknak vannak aztán igazán csodás szempillái, nem?

Az már biztos. És ha már a legviccesebbet tudjuk, elárulnád a legjobb szépségtippedet is?

A legjobb tanácsom a bőr rendszeres radírozása, én minden nap radírozom, és naptejet használok. De komolyan, sose felejts el naptejet használni!

Tovább olvasok
Meztelenre vetkőzött a világ legkeresettebb modellje

A mostanában inkább a színészet felé kacsintgató Cara továbbra is elsődleges szakmájában a legtehetségesebb. Dehát pózolni is tudni kell.

Salma Hayek örökbe fogadott

A színésznő lehet, hogy szeretetéhséggel küzd, de inkább az a valószínű, hogy csodálatosan jó lelke van.

A legtöbb halállal járó plasztikai beavatkozás

Több, mint háromezren haltak már bele, az elmúlt öt évben mégis megduplázódott a beavatkozásra vállalkozók száma. Érdekes arány!

Mindenki, aki számít, a magyar tervezőnő kabátjában jár

A közösségi média világában a legfontosabb, hogy menő légy te is, ezért nem is húzzuk az időt, mutatjuk melyik az az ominózus darab.

Orlando Bloom mindenkinek ugyanolyan eljegyzési gyűrűt vesz

Katy Perry eljegyzési gyűrűje kísértetesien hasonlít arra a gyűrűre, amivel Orlando Miranda Kerrt kérte meg. Jaj.

Nem hiszed el, milyen olcsó Meghan Markle kedvenc szempillaspirálja!

A hercegné kedvenc szempillaspirálját te is bármikor megveheted, de a többi kedvencén is meg fogsz lepődni!

Óvodásokat tanítanak Tinderezni. Hát ez a nap is eljött…

Mikor jön el a nap, amikor a gyereknek is saját randi applikációjuk lesz? Reméljük soha. Persze ha Rebel Wilsonon múlik, akkor lehet, hogy hamarosan.

Tangában, tökéletes fenékkel pózol a modell

Azt már megszokhattuk, hogy a hölgy szeret sokat mutatni magából, de az még nekünk is meglepő volt, hogy egy szusszra hatszor mondta ki a mell szót.

17 éves lányért dobog a szíve!

Igaz, hogy ő már négyszeres apuka és elvált, de minden szabadidejét arra fordítja, hogy boldoggá tegye a nőket.

Kardashianék nagy lépésre szánták el magukat

Mi ez, ha nem családi összetartás? Először mindenki egyformára sminkelte magát, most meg ugyanolyan lett a séró.

Az Instyle magazin új főszerkesztője, Ribánszky Ágota

A magazin új crossplatform főszerkesztőt kapott. Hosszú távú céljairól és a lap további irányáról itt olvashatsz.

A világ 5 leggazdagabb özvegye

Vajon mire költik a vagyonukat ezek a gazdag özvegyek? Tovább gyarapítják vagy elherdálják?

Dögös ruhák hétvégére kevesebb, mint 5000 forintból

Egy nő mindig talál indokot arra, miért szerezzen be egy új ruhát. Igen ám, de a legjobb úgy vásárolni, ha közben keveset költünk.

Ezért nem viselem a jegygyűrűmet

Az anyám kiakadt, a családom többi része fel sem tudja fogni hogy lehet, a barátnőim meg komplett hülyének néznek. Mindezt egy gyűrű miatt.

Elsöprő siker! NANUSHKA bemutatója New Yorkban

Nanushka harmadik alkalommal mutatta be kollekcióját a New York-i Fashion Weeken. Most debütált első férfiaknak szánt kollekciója is. Egyszerűen Imádjuk.

A diétás üdítők növelik a szívroham kockázatát?

Ne már! Végeztek egy kutatást az elhízás és a diétás üdítő kapcsolatáról. Ennek pedig aggasztó eredménye lett.

Bentley-ben telefonálni a rendőrök előtt? Ejnye!

A sztárt még bíróság elé is állíthatják, amiért vezetés közben csevegett.

Epres Panni tudta, hogy Benedek Tibor lesz az igazi

Sportolóanyuka, sportolófeleség, akinek is lételeme a sport. Epres Panni elárulta, mit gondol a modellszakma jövőjéről és a szépség átalakulásáról.

Ezeket az esküvői képeket még tuti nem láttad

Ha a celebek házasságot kötnek, féltve óvják a ceremónia eseményeit a nagyközönségtől. Most azonban napvilágra került nlhány gyönyörű fotó.

Széttette a lábát

Miley Cyrus kinek szexizne, ha nem a férjének. Ez alól persze kivételek a koncertek.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem