"Mindegyik ruha megtalálja a maga gazdáját, mindegyiknek megvan a maga szekrénye" – Interjú Daubner Annával a 2018-as tavaszi kollekciójáról

"Mindegyik ruha megtalálja a maga gazdáját, mindegyiknek megvan a maga szekrénye" – Interjú Daubner Annával a 2018-as tavaszi kollekciójáról
Forrás: InStyle 2017 májusi lapszám werk
2017. október 11.
Szerző: Petra

Anna munkásságát régóta ámulattal figyeljük, amint a bájt és az eleganciát merészséggel és játékossággal ötvözi. Többször szerepelt már az InStyle magazinban és a weboldalunkon mind ő, mind kreációi, s az InStyle Style Award díjunk jelöltje is volt. Legutóbb az InStyle májusi számában szerepelt, ahol kedvenc magyar tervezőinket és a múzsáikat mutattuk be.

Hogy állsz a kollekcióval? Mindennel elkészültél már rég, vagy az a típus vagy, aki a legvégsőkig húzza az utolsó simításokat?

Teljesen jól állok, az a típus vagyok, aki nem szereti a stresszt és nem bírja az éjszakázást sem. Minden darabszám szerint le van osztva napokra, így az utolsó időszakban már csak a tökéletesítésre vagy az esetleges izgalmas darabokra kell fókuszálnom.

Mi inspirálta ezt a kollekciót, honnan merítettél ihletet?

A kollekciót egy barátnőm utazásának részlete inspirálta, annak ellenére, hogy én nem jártam abban az országban, ahova ő utazott. Teljesen megfogott az azerbajdzsáni szőnyegek története, finomsága és színvilága, ennek lenyomata látható a jövő tavaszi kollekcióban.

Mennyire léptél ki ezen alkalommal a komfortzónádból? Van olyan eleme a kollekciónak, aminél izgulsz, hogyan fogadják majd a márka rajongói?

Már a mostani téli kollekciónál is tőlem elsőre szokatlan színeket használtam, teljesen elhagyva a pasztelles árnyalatokat. Ennek, valamint a szőnyegek harsányabb színeinek nyomvonalát követi ez a koncepció is. Nagyon fontosnak tartom a tervezésnél, hogy csak olyan darabok kerüljenek be a véglges válogatásba, amiket én magam is hordanék.

Némelyik ruhához cseppnyivel nagyobb bátorság vagy önbizalom kell, de szerintem minden darab megtalálja majd a gazdáját, mindegyiknek megvan a maga szekrénye.

Milyen az Anna Daubner-nő? Kit képzelsz el, kinek szólnak a te ruháid? Ez kollekciónként változik, vagy a kezdetektől ugyanannak a típusnak alkotsz?

Kicsit változott a koncepció, de alapvetően ugyanannak az okos, humoros és vidáman ironikus nőnek szól mindez, aki nem fél megmutatni, hogy kicsoda.

Melyik az eddig kollekcióid közül a legeslegkedvencebb ruhadarabod?

Ez nagyon nehéz kérdés, mindig az aktuális kollekcióban vannak kedvenceim. A nyáriban egy nagyon személyes print jelenik majd meg. De a téliben egyértelműen a bársony flokkolt ruhák a kedvenceim.

Kép

És van olyan, amit ma visszatekintve már máshogyan csinálnál meg? Más szín, más anyaghasználat, más szabásvonal...

Persze, mindig van, amit az ember már másként csinálna! Néha a kevesebb több.

Ha választhatnál egy külföldi múzsát, kin szeretnéd látni a ruháidat?

Leandra Medine, Marianne Theodorsen, Jenny Walton, Emma Stone és még sorolhatnám. De egyértelműen a magukat nem túl komolyan vevő nők a kedvenceim!

Kép

Mi a következő nagy projekt a Fashion Week után?

Pihenni, relaxálni és befejezni a Downton Abbey-t. :)

+1: Szerinted mi az idei ősz alapdarabja?

Egy puha rozsdabarna kabát barack bársonyruhával.

Kép

Ha pedig az őszi kollekciónál tartunk, nézzük végig az Anna Daubner 2017-es őszi-téli kollekcióját!

Nézd meg a galériánkat> 26 kép
Anna Daubner AW'17

További információ: www.annadaubner.com

Anna Daubner bemutatója október 14-én 15:00-tól lesz, jegyek még kaphatóak: http://mbfw-centraleurope.com

Anna Daubner


Anna Daubner a feltörekvő magyar márka, amit Daubner Anna alapított 2014-ben. A diploma megszerzése után Londonba költözött, hogy szakmai tapasztalatot szerezzen. A budapesti brand a légies eleganciát ötvözi a játékosság merészségével. Tudatosan választott anyagokkal és a színek nyelvén keresztül Daubner Anna könnyed és hordható ruhákat alkot. A különleges szabásvonalaknak és sziluetteknek köszönhetően minden kollekcióban felismerhető az eredetiség.

Olvasd el ezt is!
A farmer mosás 10 parancsolata - te vajon mindet betartod?

Tényleg igaz, hogy évente csak egyszer kell kimosni? Utánajártunk!

Dakota Johnssonnak terápiára kell járnia új filmje miatt

A szürke ötven árnyalata nem viselte meg ennyire.

Hihetetlen: Egy újabb modell coming outolt, és ezzel a divatszakmát is meglepte!

Valamikor 2013 környékén Andrej Pejić (pontosabban ma már Andreja) coming outjával elkezdődött valami.

Napi horoszkóp április 20.: a Kosok megmutathatják mire képesek, az Ikrek top formában vannak

A hét utolsó munkanapján is érdemes időt szánnod a horoszkópodra, mert ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Leesett az állunk: tuti, hogy sosem láttad még ennyire szexi szettben Amal Clooney-t

Egészen hihetetlen, mennyire jól néz ki George Cooney felesége!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikáknak pihenésre van szükségük, az Oroszlánok rátermettségüket bizonyíthatják

Mára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Ilyen nagy már Claudia Schiffer ritkán látott lánya - FOTÓK

Claudia Schiffer 13 éves lányát most még nem édekli a modellkedés!

Környezettudatos ruhák halászhálóból? Lehetséges! Epres Panni mutatja be az új H&M Conscious Exclusive kollekciót - VIDEÓ

Epres Panni mutatja be a légies és elegáns H&M Conscious Exclusive ruhákat, amikről szinte el sem hinnénk, ha nem tudnánk, hogy halászhálókból és más nejlonhulladékból készültek.