"Mindegyik ruha megtalálja a maga gazdáját, mindegyiknek megvan a maga szekrénye" – Interjú Daubner Annával a 2018-as tavaszi kollekciójáról

"Mindegyik ruha megtalálja a maga gazdáját, mindegyiknek megvan a maga szekrénye" – Interjú Daubner Annával a 2018-as tavaszi kollekciójáról
Forrás: InStyle 2017 májusi lapszám werk
2017. október 11.
Szerző: Petra

Anna munkásságát régóta ámulattal figyeljük, amint a bájt és az eleganciát merészséggel és játékossággal ötvözi. Többször szerepelt már az InStyle magazinban és a weboldalunkon mind ő, mind kreációi, s az InStyle Style Award díjunk jelöltje is volt. Legutóbb az InStyle májusi számában szerepelt, ahol kedvenc magyar tervezőinket és a múzsáikat mutattuk be.

Hogy állsz a kollekcióval? Mindennel elkészültél már rég, vagy az a típus vagy, aki a legvégsőkig húzza az utolsó simításokat?

Teljesen jól állok, az a típus vagyok, aki nem szereti a stresszt és nem bírja az éjszakázást sem. Minden darabszám szerint le van osztva napokra, így az utolsó időszakban már csak a tökéletesítésre vagy az esetleges izgalmas darabokra kell fókuszálnom.

Mi inspirálta ezt a kollekciót, honnan merítettél ihletet?

A kollekciót egy barátnőm utazásának részlete inspirálta, annak ellenére, hogy én nem jártam abban az országban, ahova ő utazott. Teljesen megfogott az azerbajdzsáni szőnyegek története, finomsága és színvilága, ennek lenyomata látható a jövő tavaszi kollekcióban.

Mennyire léptél ki ezen alkalommal a komfortzónádból? Van olyan eleme a kollekciónak, aminél izgulsz, hogyan fogadják majd a márka rajongói?

Már a mostani téli kollekciónál is tőlem elsőre szokatlan színeket használtam, teljesen elhagyva a pasztelles árnyalatokat. Ennek, valamint a szőnyegek harsányabb színeinek nyomvonalát követi ez a koncepció is. Nagyon fontosnak tartom a tervezésnél, hogy csak olyan darabok kerüljenek be a véglges válogatásba, amiket én magam is hordanék.

Némelyik ruhához cseppnyivel nagyobb bátorság vagy önbizalom kell, de szerintem minden darab megtalálja majd a gazdáját, mindegyiknek megvan a maga szekrénye.

Milyen az Anna Daubner-nő? Kit képzelsz el, kinek szólnak a te ruháid? Ez kollekciónként változik, vagy a kezdetektől ugyanannak a típusnak alkotsz?

Kicsit változott a koncepció, de alapvetően ugyanannak az okos, humoros és vidáman ironikus nőnek szól mindez, aki nem fél megmutatni, hogy kicsoda.

Melyik az eddig kollekcióid közül a legeslegkedvencebb ruhadarabod?

Ez nagyon nehéz kérdés, mindig az aktuális kollekcióban vannak kedvenceim. A nyáriban egy nagyon személyes print jelenik majd meg. De a téliben egyértelműen a bársony flokkolt ruhák a kedvenceim.

Kép

És van olyan, amit ma visszatekintve már máshogyan csinálnál meg? Más szín, más anyaghasználat, más szabásvonal...

Persze, mindig van, amit az ember már másként csinálna! Néha a kevesebb több.

Ha választhatnál egy külföldi múzsát, kin szeretnéd látni a ruháidat?

Leandra Medine, Marianne Theodorsen, Jenny Walton, Emma Stone és még sorolhatnám. De egyértelműen a magukat nem túl komolyan vevő nők a kedvenceim!

Kép

Mi a következő nagy projekt a Fashion Week után?

Pihenni, relaxálni és befejezni a Downton Abbey-t. :)

+1: Szerinted mi az idei ősz alapdarabja?

Egy puha rozsdabarna kabát barack bársonyruhával.

Kép

Ha pedig az őszi kollekciónál tartunk, nézzük végig az Anna Daubner 2017-es őszi-téli kollekcióját!

Nézd meg a galériánkat> 26 kép
Anna Daubner AW'17

További információ: www.annadaubner.com

Anna Daubner bemutatója október 14-én 15:00-tól lesz, jegyek még kaphatóak: http://mbfw-centraleurope.com

Anna Daubner


Anna Daubner a feltörekvő magyar márka, amit Daubner Anna alapított 2014-ben. A diploma megszerzése után Londonba költözött, hogy szakmai tapasztalatot szerezzen. A budapesti brand a légies eleganciát ötvözi a játékosság merészségével. Tudatosan választott anyagokkal és a színek nyelvén keresztül Daubner Anna könnyed és hordható ruhákat alkot. A különleges szabásvonalaknak és sziluetteknek köszönhetően minden kollekcióban felismerhető az eredetiség.

Olvasd el ezt is!
4 trükk, amivel megszokott összeállításaidat még stílusosabbá teheted

Egy-egy részletre fektetett hangsúly csodákra képes!

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A szezon kötelező darabja! Íme, 15 példa, ami bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú a combcsizma

Kétségeid voltak eddig a combcsizmával kapcsolatban? Többé nem lesznek!

Itt vannak a 2018-as Golden Globe jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg film és A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.

Egyszerű darabokkal is lehet nagyot alkotni, avagy 10 érv a minimalista stílus mellett

Míg egyesek a leglátványosabb darabokban látják a fantáziát, addig mások inkább a minimalista kreációk hívei.