Tedd és ne tedd! Így utazz baráttal anélkül, hogy megőrjítenétek egymást

Tedd és ne tedd! Így utazz baráttal anélkül, hogy megőrjítenétek egymást
Forrás: QATAR AIRWAYS
2017. október 30.
Szerző: V. Zsófi

Ismerhetsz valakit ovis korod óta, de egészen más oldalát fedezheted fel, ha együtt utaztok.

A cikk támogatója a Qatar Airways

Utazni – főleg hosszabb időre – egészen különleges helyzet, és senki nem viselkedik közben pontosan úgy, mint otthon (szerencsére!). Ezért aztán kritikus lehet, hogy jól válassz társat, és hogy kommunikáljatok, alakítsatok ki saját rutint. Tippjeink segítenek, hogy zökkenőmentes legyen egy többhetes kiruccanás is!

Nyitott, rugalmas személyiséget keress

Minden önállóan szervezett utazás rejthet előre nem látott buktatókat, amelyek miatt változtatni kell a terveiteken, így nagyon fontos, hogy útitársad megőrizze a hidegvérét és el tudja fogadni, ha változik a felállás. Próbáld már otthon megfigyelni a viselkedését, hogyan reagál, ha például elfogyott az étel, amit rendelni akart az étteremben, esetleg ha azt javaslod, fedezzétek fel a város egyik eddig számotokra ismeretlen kerületét. Nem jó választás, ha úgy érzed, folyton csak panaszkodna a váratlan fordulat miatt.

Előre egyezzetek meg az utazós stílusotokban

Mindenki másképp utazik, valaki imádja a hosteleket, valaki azonban kényelemre vágyik az utazás során, van aki egyetlen hátizsákba pakol, mások pedig szeretnek minden szükséges holmit magukkal vinni. Van, aki odáig van az utcai kifőzdékért, mások viszont luxus kulináris élményekre vágynak, no és persze van, aki bekattan, ha nem edzhet minden nap, máshoz pedig nem lehet hozzászólni az első két kávé előtt. A legfontosabb persze, hogy az anyagiakban és az időbeosztásban megegyezzetek előre, de nem árt a fent említett egyéni szokásokról is beszélni.

Menjetek el közösen bevásárolni az útra

Jó bemelegítés lehet néhány héttel korábban együtt megvenni az utazáshoz szükséges kellékeket, hiszen már itt tesztelhetitek, hogyan működtök egy csapatként.

Hallgassátok meg egymás ötleteit

Az utazás remek alkalom a magabiztosság növelésére, a kreatív gondolkodás gyakorlására – és egyáltalán a fejlődésre. Mindig hallgassátok meg egymás ötleteit, és teremtsetek olyan hangulatot, hogy mindenki szabadon mondhasson bármit, így bátorítva magatokat arra, hogy elhagyjátok a saját komfortzónátokat. Sosem tudhatjátok, hogy egy őrültnek tűnő ötlet vagy spontán döntés milyen izgalmas kalandokhoz vezethet!

Ünnepeljétek a jó ötleteket

Gondolkozzatok csapatban és szorítsátok háttérbe az egótokat, bárki jó ötlete a csapat jó ötlete.

Minden feladatban váltsátok egymást

Persze lehetséges, hogy te jobban kezeled a pénzügyeket, míg a barátod a térképolvasásban jeleskedik, de nem fog egyikőtök sem fejlődni, ha folyton ugyanazt a feladatot végzitek, plusz könnyebb ezáltal belehelyezni magad a másik helyébe. Az apróbb feladatokban, kávéfőzésben, mosogatásban is jobb, ha mindig cserélitek, ki épp a felelős, rengeteg konfliktust kiiktathattok így.

Állj készen arra, hogy egyedül legyél

Miden utazó tudja, hogy ez a legfontosabb szabály, bárkivel utazol is. Lehet, hogy összevesztek, lehet, hogy elegetek lesz egymásból, esetleg a partnerednek éppen közbejön valami, és szüksége lesz egy kis egyedüllétre. Készülj fel rá lelkileg, és vágj bele egyedül is az élményekbe!

Micsoda pillanat! Kate Moss 5 év után újra a kifutón – VIDEÓ

Kate-nek 40 felett is van helye a divatbemutatókon!

Ők tényleg nagyon odavannak egymásért! Meghan és Harry 12 legszerelmesebb fotója

Meghan és Harry új színt vittek a királyi család életébe.

10 érdekesség, amit csak kevesen tudnak Julia Robertsről

Hollywood egyik legjobban fizetett színésznőjéről kevesen tudják, hogy eredetileg állatorvosnak készült, majd a bátyja sikereit látva inkább ő is a színészkedés felé vette az irányt...

A 3 legnépszerűbb 80-as évekbeli szépségtrend, amit most mindenki viselni fog

A '90-es évek után a '80-as évek köszön vissza a legnagyobb trendekben!

12 bók, amit soha ne mondj egy nőnek

Vagyis leginkább senkinek. Akár nő vagy, akár férfi. Ami a szíveden, az a szádon? Ne. Akkor se.

Tényleg hatásos Kendall Jenner 11 perces "csoda hasizomgyakorlata"? Eláruljuk!

Erre esküszik a celeblány, de vajon a valóságban is működik a dolog?

A Stranger Things sztárja szerelmes: megmutatjuk, ki Millie Bobby Brown pasija

A 13 éves színésznőre rátalált az első szerelem!