5 ok, amiért csodálatos egyedül utazni

5 ok, amiért csodálatos egyedül utazni
Forrás: ThinkStock

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Van úgy, hogy a legjobb útitárs te magad vagy.

A cikk támogatója a Qatar Airways

Bár csodálatos dolog egy különleges utazás barátokkal, a szerelmeddel vagy a családoddal, van valami igazán vonzó abban is, ha egyedül utazol. Szólóban kirándulni varázslatos élmény, legyél akár párkapcsolatban, vágj bele szingliként, akkor is, ha introvertált és akkor is, ha extrovertált vagy! Összegyűjtöttünk öt indokot, ami biztosan meghozza ehhez a kedved!

Megkönnyíti a tervezést

Mindannyiunknak más a bakancslistája a helyekről, ahová el szeretnénk jutni az életünk során, de mindenkinek különbözik az időbeosztása, az anyagi helyzete és az utazási érdeklődése is. Ha arra vársz, hogy megtaláld a tökéletes partnert, könnyen lehet, hogy sosem jutsz el a számodra legfontosabb helyekre. Add meg magadnak legalább egyszer a lehetőséget, hogy senkihez se kelljen alkalmazkodnod!

Végre lesz egy kis időd magadra

Mindenkinek szüksége van néha egy kis magányra, ám a hétköznapi rohanásban, még ha egyedül is vagyunk, elterelik magunkról a figyelmünket a napi feladatok. Gondolj csak bele, hogy egyszer azt csinálhatsz, amit akarsz, lesz időd olvasni, koncertre menni, barangolni, miközben ápolod a kapcsolatodat önmagaddal – és végre van időd gondolkozni, értékelni a mögötted álló hónapokat.

Olvasd el ezt is!

Többet fog jelentei számodra egy-egy élmény

Persze remek dolog a szeretteinkkel utazni, de néha túlzottan elterelheti a figyelmünket a dolgokról az, hogy osztozunk az élményen. Ha egyedül utazol, mélyebben tapasztalhatod meg az idegen ország kultúráját, fedezhetsz fel számodra fontos helyeket és nagyobb valószínűséggel kötsz igazi barátságot egy másik utazóval.

Új barátságokat köthetsz

A hátizsákos világjárók között népszerű a mondás, hogy ha egyedül utazol, soha nem leszel egyedül, ami igaz is. Megélheted, mennyivel nyitottabb leszel másokra, ha kivételesen nem a szerelmeddel vagy a legjobb barátoddal utazol. A közös élmény könnyedén összehozhat olyan emberekkel, akikkel egyébként sohasem találkoznál.

Növeli az önbizalmadat

Lehet, hogy idegeskedve vágsz neki egy szóló kirándulásnak, de biztosan sokkal magabiztosabban térsz vissza, ugyanis rá leszel kényszerítve, hogy megtedd azokat a szükségszerű, de kellemetlen dolgokat is, amelyek alól eddig sikeresen kihúztad magad. Például hogy idegen nyelven rendelj egy étteremben, útba igazítást kérj vagy megismerkedj a helyi metrórendszerrel.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.