9 tény, amit nem árt tudni a modellszakmáról

9 tény, amit nem árt tudni a modellszakmáról

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A modellkedés manapság az egyik legvágyottabb álomszakmák egyike. Csodaszép helyeken, szebbnél szebb ruhákban pózolni és közben rengeteg pénzt keresni, bejáratosnak lenni a világ legmenőbb VIP partijaiba, sztárokkal koktélozni, ahogy Palvin Barbara – valahogy így képzeljük őket.


Azt kevesen tudják, hogy a modellkedés mennyi kellemetlenséggel jár, azt pedig még ennyien sem, hogy fent felsorolt kiváltságok nagyon kevés modellnek adatnak meg. A 7daystheory weboldal szerzője összeszedett néhány tudnivalót, amit nem árt tudni a modellkedésről. Íme a legfontosabbak:

1. Jet-lag


Folyton úton lenni szuper dolog, de számolni kell azzal is, hogy egy 20 órás repülőutat nehezen úsznak meg kimerültség és fáradtság nélkül és a jet-lag is hű társukká szegődik. Ja és a legjobb, hogy nincs megállás, így is dolgozniuk kell, hiszen nem várhat arra napokat egy komplett stáb, hogy a modell kipihenje magát..

2. Megéheztél? Itt egy kis csipsz és csoki


A modellek súlya és jól- vagy alultápláltsága állandó téma minden fórumon. A legnehezebb pedig, hogy ha megcsípnek egy fotózást vagy divatbemutatót, és megéheznek az egész napos munka során, általában egészségtelenebbnél egészségtelenebb ételek várják őket a forgatáson. Az okosabbak előre felkészülnek és visznek magukkal ebédet, a felkészületlenebbek azt hiszik, hogy majd kiugranak valahova a szünetben. Persze ez általában sosem jön össze a feszített munkatempó miatt. Úgyhogy vagy egész nap éheznek vagy junk food-dal tömik magukat – egyik sem túl kecsegtető a karrierjük szempontjából.

3. Az egészséges étkezés nem egyenlő a fogyókúrával


A legtöbben nem azért étkeznek egészségesen, esznek sok zöldséget, tömik magukba literszám a vizet vagy járnak futni, hogy fogyjanak. Sokkal inkább azért, mert ettől jobban érzik magukat a bőrükben, strapabíróbbak, egészségesebbek és boldogabbak. Pozitív "mellékhatás", hogy fittek és vékonyak is. Tehát nem ér cikizni őket a fogyókúramániával, inkább kezdj el te is egészségesen élni.

4. Vannak munkák, amelyekért a modellek nem kapnak fizetést


Leginkább akkor, amikor még nagyon újak. Legkevésbé egyébként a show-kért és a magazinfotózásért fizetik meg őket, néha csak pár ruhát kapnak a munkáért cserébe, néha semmit. Legközelebb így is nézd őket, ha megpillantod a fotóikat egy menő magazinban.

5. Várni, csak várni...


A topmodellek azért vitték sokra, mert profibbak voltak a várakozásban, mint a többi lány. Bizony-bizony, a kitartás a modellkedés egyik kulcsa. Órákig hosszú sorokban várni a castingon, hogy fél percre megmutassák magukat egy személytelen válogatáson és aztán várni, hogy több ezer lány közül pont őket válasszák. Várni a repülőgépre, a reptéren a sofőrre, aki a helyszínre szállít. A fotózáson várni a sminkre, a hajra, a fények beállítására úgy, hogy talán nem is kapnak pénzt a munkáért (gyakori eset). A modellek életének nagy részét bizony a várakozás teszi ki.

6. A fotózások nem is annyira glamúrosak


Mit szólnál egy bikinifotózáshoz a tengernél, mindez 10 órán át, 4 fokban. Ugye, hogy annyira nem is vonzó... Márpedig a nyári kollekciót jó eséllyel télen fotózzák, a télit pedig nyáron. Sok hasonló "kalandban" van részük a modelleknek, arról nem is beszélve, hogy milyen érzés a napi 50-200 alkalommal átöltözni. Még ha a világ legszebb ruháiról van is szó...

7. Néha hetekig nincs munka


...néha viszont egy nap több is megtalálja őket. A kiszámíthatatlan élethez rugalmasság dukál, különben nem sok jövő vár rájuk a modellszakmában.

8. A modelleknek van a legcsúnyább lábfeje a világon


A cipők ugyanis gyakran kicsik, de az még semmi: így kell végigvonulni a kifutón vagy egy órán át pózolni a tökéletes kép elkészülése érdekében. A véres, hólyagos, sebhelyes lábfej tehát nem ritka látvány a modellszakmában.

9. Photoshop


Egyáltalán nincs beleszólásod abba, hogy végül mi jelenik meg rólad az adott magazinban. Nem húzhatod a szád a túl sok Photoshop, a furcsa ruha és az ijesztő smink miatt sem.

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

A 6 legjobb vitaminpáros, amik együtt a leghatékonyabbak: tökéletesen kiegészítik egymást!

Amennyiben nem napi 1 multivitamint szedsz, felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik vitamin mivel kompatibilis, mit mivel érdemes egyszerre bevenni. Egyszerre az összeset letudni ugyanis kényelmes megoldásnak tűnhet, de a szakértők nem minden esetben javasolják ezt. Most megmutatjuk, mik azok, amiket érdemes összepárosítani!

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változtak az évek alatt a múlt legnagyobb szexszimbólumai

Egykor őket tartották a világ legjobb nőinek. Mutatjuk, hogyan változtak az évek alatt a múlt szexszimbólumai!

Kép
Sztárok

Esküvői fejdísze miatt került kórházba Celine Dion - FOTÓ

Celine Dion esküvői fejdíszéhez hasonlót még a királyi esküvőkön sem látni! Azonban meg is lett böjtje: súlya miatt kórházba került!

Kép
Sztárok

Nem semmi! Rihanna egy igen extrém frizurával készül a MET-gálára: mindenkit sokkolt, mikor meglátta! - FOTÓK

A sztárvilág már nagyban készül a ma esti MET-gálára, Rihanna pedig spoilerezett a megjelenését illetően: ezzel az új frizurával készül az eseményre!

Kép
Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

A striák ellen nincs tökéletes megoldás, de vannak olyan különféle módszerek, amik segíthetnek kiegyenlíteni a bőrtónusbeli különbségeket.

Kép
Életmód

3 gyulladáscsökkentő étel, amit minden 40 év feletti nőnek ennie kellene: így kerülheted el a menopauzával járó hízást

Te is a menopauza kellemetlen tüneteivel küzdesz? Mutatjuk milyen gyulladáscsökkentő ételeket fogyassz, amikkel enyhítheted őket, ráadásul a súlygyarapodást is elkerülheted!

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves