9 dolog, amit mindig tegyél meg, ha elutazol valahová

9 dolog, amit mindig tegyél meg, ha elutazol valahová

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Az utazás az egyik legizgalmasabb dolog, ami velünk történhet. Idegen tájak, izgalmas kultúrák, sok-sok látnivaló és kóstolni való vár ránk a föld minden szegletén, vagy pár várossal arrébb! Szóval, téged merre visz a lábad legközelebb?


1. Vegyél részt a körforgásban


Akár külföldön, vagy belföldön barangolsz, nagyon fontos, hogy nyitott legyél a körülötted lévő emberekre. Beszélgess a személyzettel, azzal, aki melletted ül a buszon, a szomszéd asztalnál ebédelőkkel, vagy a bulizókkal a helyi bárban. Soha nem tudhatod, hogy milyen bennfentes infókat súgnak a füledbe.





2. Lépj le a kitaposott ösvényről


Túl kényelmes végig barangolni a kijelölt turistalátványosságokat, talán kicsit unalmas is. Persze fontos, hogy megnézd a város legfontosabb részeit, de vajon mi van pár utcával arrébb? Ha letudtad a kötelező köröket, jöhet a kihívás! Ehhez segítségedre lehet az első pont, hiszen a helyieknél jobban senki nem ismeri a terepet.






3. Használj tömegközlekedési eszközöket


Ennél jobb módja nincs annak, hogy kedvet kapj a város felfedezéséhez. Miközben feltérképezed a tömegközlekedési hálózatot, jobban megismerheted a város forgalmasabb pontjait. Csak mindig figyelj, hogy jó járatra szállj fel, tartsd nyitva a szemed, és kapaszkodj a táskádba!






4. Hozz haza magaddal emléket, csak ne a szuvenír boltból


Szép az a hűtőmágnes, de most komolyan, tényleg egy ilyen tucat dolgot akarsz vásárolni magadnak? Az utazás tökéletes alkalom arra, hogy beszerezz néhány igazán különleges kincset, ami feldobja majd a lakásodat. Irány a piac, vagy egy régiségbolt!





5. Dokumentált a pillanatokat


Naplót vezetni, és fotóalbumot készíteni a kalandjaidról nagyon menő! Összegezd az utazásaid minden napját: a látottakat, az élményeket és az inspiráló pillanatokat. Így akkor is felidézheted a csodálatos emlékeket, mikor éppen nincs pénzed és időd utazni.






6. Egyél egy olyan helyen, amit a helyiek ajánlottak neked


Igazi gyöngyszemeket találhat így az ember. Alapszabály, hogy el kell kerülni a legforgalmasabb turista-éttermeket, és olyan helyekre érdemes betérni, ahová a helyiek járnak. Autentikus, eredeti, izgalmas és nem utolsó szempont, olcsó! Ők tudják, mi az igazi!






7. Tanuld a nyelvet


Mindenhol beszélnek angolul, de hidd el, értékelik, ha az adott ország nyelvén szólalsz meg - még akkor is, ha nem tökéletes a kiejtésed. Az utazás előtt, sajátíts el néhány alap kifejezést, hogy ne legyél teljesen tudatlan landoláskor. Ha nincs időd, akkor is szerezz be egy zsebszótárat - ez a minimum!





8. Merülj el az éjszakában


Persze csak óvatosan! Függetlenül attól, hogy az éjjeli baglyok, vagy a korán fekvők táborát erősíted, érdemes megnézni, mi zajlik este a városban, hiszen ilyenkor teljesen új arcát mutatja majd meg neked. Add meg a módját, vegyél fel egy csini rucit, és irány a lüktető központ! Lehet egy bár, ahol élő zene szól, egy zsúfolt szórakozóhely, vagy egy csendes gyertyafényes borbár.






9. Új kihívás


Nincs értelme az utazásnak, ha nem mozdulsz ki a komfortzónádból. Kóstolj meg valamit, amit eddig soha nem ettél, próbálj ki valamit, amit eddig nem mertél. Nem kell mindenhez tervet készítened, légy spontán! Így biztosan emlékezetes marad az utazás egy életen át, és még tanulhatsz is valami újat magadról.


Forrás: mydomaine.com



A 10 legstílusosabb utazással kapcsolatos
Instagram-profil - Kattints ide!


Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!

Kép
Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

A boldogság nem egy elérhetetlen álomkép, ám nem is adja olyan könnyen magát! Viszont egy kis odafigyeléssel viszonylag könnyen beépítheted az életedbe, mondjuk is hogyan teheted meg mindezt!

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép
Életmód

Félresikerült póthaj, elrontott vágás! A Next Top Model történetének 10 legrosszabb átalakítása

Az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek! évadjaiban voltak egészen elképesztő átváltozások!

Kép
Stílus

Zendaya ruhaválasztásával Carrie Bradshaw-t másolta: na de kinek állt jobban a szett?

Zendaya nem először merült el a nosztalgia tengerében, ezúttal Carrie Bradshaw adta neki az inspirációt!