Repülés gyerekkel – 7 tanács többórás repülőút esetére is!

Repülés gyerekkel – 7 tanács többórás repülőút esetére is!
Forrás: QATAR AIRWAYS
2017. október 5.
Szerző: V. Zsófi

Ne pánikolj, készülj fel tippjeink segítségével az utazásra jó előre!

A cikk támogatója a Qatar Airways

Gyerekkel repülőn utazni rémálomnak tűnhet a privát szféra hiánya, a szűkös hely és azon körülmény miatt, hogy ha sír a kicsi, nem igazán tudunk vele elvonulni. Mégis, kellő körültekintéssel és alapos felkészüléssel sokkal kellemesebbé tehető az élmény a gyerek számára, a te számodra, no és persze a többi utas számára is!

1. Pakolj hátizsákba

A saját kézipoggyászod legyen egy hátizsák, mert a reptéren biztosan szükséged lesz mindkét kezedre, pláne ha több gyerekkel utazol. Sok más egyében kívül ne felejts el sok-sok nedves törlőkendőt és néhány alapvető gyógyszert elcsomagolni.

2. Csomagolj be párnát és takarót

A párna akkor is jó szolgálatot tehet, ha a gyerek még túl kicsi ahhoz, hogy kilásson az ablakon, de ahhoz is elengedhetetlen, hogy el tudjon aludni, a kedvenc takarója pedig komfortérzetet biztosíthat számára a szokatlan környezetben.

3. Ruházz be egy olyan bőröndbe, amire ráülhet a gyerek

A Trunki és más márkák cuki gurulós bőröndjei úgy vannak kialakítva, hogy a kicsik kényelmesen felülhessenek rá, míg a szülők húzzák azokat maguk után a repülőterek végtelen folyosóin. Ha nem akarod, hogy teljesen kifáradjon a gyerek és azt is szeretnéd, hogy amennyire lehet, jól szórakozzon utazás közben, akkor szerezz be neki egy ilyen bőröndöt.

Kép

4. Készülj fel a fülfájásra

A fel- és leszállás okozta nyomáskülönbség okozta dugulástól és fájdalomtól úgy tudod legkönnyebben megóvni a gyerekeket, ha adsz nekik kortól függően egy cumisüveget vagy nyalókát, ez nyelésre készteti őket, ami csökkenti a tüneteket.

5. Olyan nasit csomagolj, amit sokáig lehet enni

Minél hosszabban lefoglalod a tízóraival vagy uzsonnával, annál jobb! Egy csomag mazsola, koktélparadicsom, szőlő vagy szamóca például egészséges és jó választás is.

Kép

6. Oszd be az utat 15 perces etapokra

Akármilyen hosszú útra is mentek, nagyjából garantálható, hogy 15 perc alatt un meg egy tevékenységet a gyerek, így mindenképpen gondoskodnod kell megfelelő elfoglaltságról. No persze semmi különösre nem kell gondolni, az első és utolsó 15 perc például tökéletes a le- és felszállás végigkövetésére, aztán jöhet egy kis nasi, rajzolás, színezés, könyvnézegetés, matricaragasztgatás egy füzetbe, gyerekmagazin lapozgatása, a kedvenc játékkal töltött idő és így tovább. Minél kisebb a gyerek, annál kevesebb dolog elég, mert lehet a tevékenységeket ismételni.

7. Csomagolj be egy hordozható DVD-lejárszót vagy tabletet

Ha 15 percnél hosszabb időre szeretnéd lekötni a kicsit, mindenképp csomagolj el egy videók lejátszására alkalmas eszközt (ne felejtsd el előre feltölteni , rámásolni videókat és mellécsomagolni a speciális, gyerekeknek való fejhallgatót). A mesék és filmek nagy valószínűséggel hosszabb ideig elfoglalják őket, és talán neked is lesz lehetőséged pihenni kicsit.

Tudtad?


A QATAR AIRWAYS-nél 3000 csatorna áll rendelkezésedre, és közülük gyerekeknek szóló meséket is lehet választani!

4 trükk, amivel megszokott összeállításaidat még stílusosabbá teheted

Egy-egy részletre fektetett hangsúly csodákra képes!

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A szezon kötelező darabja! Íme, 15 példa, ami bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú a combcsizma

Kétségeid voltak eddig a combcsizmával kapcsolatban? Többé nem lesznek!

Itt vannak a 2018-as Golden Globe jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg film és A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.

Egyszerű darabokkal is lehet nagyot alkotni, avagy 10 érv a minimalista stílus mellett

Míg egyesek a leglátványosabb darabokban látják a fantáziát, addig mások inkább a minimalista kreációk hívei.