Nyújtsd el a nyarat, utazz Ausztráliába!

Nyújtsd el a nyarat, utazz Ausztráliába!
Forrás: QATAR AIRWAYS
2017. október 2.
Szerző: V. Zsófi

Amint Európában egyre hidegebbre fordul az idő, úgy melegszik fel az ausztrál kontinens.

A cikk támogatója a Qatar Airways

Október-november környékén hajlamosak vagyunk kicsit kétségbe esni a gyorsan elszaladt nyár és a múló indián nyár miatt is, s egyetlen porcikánk sem kívánja a hideget. Szerencsére van erre is megoldás, Ausztráliában ugyanis decemberben – amikor legtöbbünknek már a könyökén jön ki a tél – kezdődik a nyár. Így ha már végképp nem bírjuk a zimankót, jó ötlet lehet elutazni az ottani nyárba!

Az ausztrál nyár pedig elképesztően sok izgalmas programot kínál, csokorba gyűjtöttük a legjobbakat!

Ússz delfinekkel a Rockingham-öbölben

Tégy egy rövid hajóutat a Rockingham-öbölből, bújj neoprén ruhába és ússz delfinekkel azok természetes közegében. Ne aggódj, semmiféle búvártapasztalat nem szükséges az élményhez a profin szervezett és felügyelt túrán, csak légy olyan barátságos és nyugodt, mint az ott honos emlősök.

Látogass el Sydney-be

Már a magasból is fantasztikus látvány, így arra biztatunk, hogy ablak mellé szóló helyet foglalj a repülőn, ha Sydney-be látogatsz.
Bár nem Sydney az ország fővárosa, mégis minden szempontból kiemelkedő a kontinensen. Fantasztikus természeti adottságai a lélegezetelállító kikötővel, a fehér homokos strandokkal és a várost körülölelő nemzeti parkokkal egyértelműen központi hellyé teszik a várost. Itt élnek az ország legmenőbb művészei, legkísérletezőbb kedvű séfjei és legnagyobb sztárjai, ami igazán vibráló hellyé teszi Sydney-t. Kultúrális és éjszakai élete is lenyűgöző, egyszerre nagyon csillogó és exkluzív, miközben mégis laza és szerethető is. Látogasd meg a világ egyik leggyönyörűbb épületét, a Sydney-i Operaházat, és mindenképp iktass be egy hajókirándulást is a part mentén!

Kép
Olvasd el ezt is!

Mozizz a holdfényben

16 éve indult a Holdfény Mozi (Moonlight Cinema) néven futó filmnézős program, és mára az egész ország területén szerveznek vetítéseket; aktuális, klasszikus és kultfilmek közül válogathatsz. Többek között Sydney-ben, Melbourne-ben, Adelaide-ben, Brisbane-ben, Perth-ben és Port Dougles-ben is részt vehetsz egy ilyen eseményen. Kibérelhetsz egy babzsákot és iszogathatsz a barátaiddal, ez az ausztrálok egyik kedvenc szórakozása.

Bowlingozz mezítláb Paddingtonban

Bújj ki a cipődből és játssz egy kör bowlingot a pázsittal körülvett pályák egyikén, a szokatlan környezet egy csapásra menővé és fiatalossá teszi ezt az egyébként meglehetősen nyugdíjas sportot.

Négykeréken a Simpson-sivatagban

Az általában a Föld legszárazabb helyei közé tartozó sivatag az elmúlt néhány évben drámai változáson esett át. Két évig tartó rekordmennyiségű eső után a 17 és fél hektárnyi terület kizöldült és sivatagi virágok borítják. Három fő útvonalon lehet átkelni a sivatagon, de mindenképpen négykerekű jármű szükségeltetik hozzá, és profi túravezető.

Fesztiválozz

Rengeteg menő zenei fesztivál közül választhatsz nyáron Ausztráliában. A New South Wales-től északra megrendezett Tamworth Country Music Festival a világ egyik legnagyobb country fesztiválja, de rock 'n' roll, folk, blues és rockabilly és swing koncerteket is meghallgathatsz itt.

A szezon kötelező darabja! Íme, 15 példa, ami bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú a combcsizma

Kétségeid voltak eddig a combcsizmával kapcsolatban? Többé nem lesznek!

Itt vannak a 2018-as Golden Globe jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg film és A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.

Egyszerű darabokkal is lehet nagyot alkotni, avagy 10 érv a minimalista stílus mellett

Míg egyesek a leglátványosabb darabokban látják a fantáziát, addig mások inkább a minimalista kreációk hívei.

Fázós típus vagy? Akkor ezt a trendet próbáld ki idén télen

Itt már rég nem az ápol és eltakar témáról van szól, sokkal inkább a divatról!

Karácsonyi vacsora stílusosan! 5+1 dekortipp az ünnepi asztalra

Az idei szezonban háttérbe szorul a vörös és a zöld!

Az éves előfizetés mellé most LIMITÁLT InStyle X FUTUREAL pulóver jár!
Borító