Nyújtsd el a nyarat, utazz Ausztráliába!

Nyújtsd el a nyarat, utazz Ausztráliába!
Forrás: QATAR AIRWAYS
2017. október 2.
Szerző: V. Zsófi

Amint Európában egyre hidegebbre fordul az idő, úgy melegszik fel az ausztrál kontinens.

A cikk támogatója a Qatar Airways

Október-november környékén hajlamosak vagyunk kicsit kétségbe esni a gyorsan elszaladt nyár és a múló indián nyár miatt is, s egyetlen porcikánk sem kívánja a hideget. Szerencsére van erre is megoldás, Ausztráliában ugyanis decemberben – amikor legtöbbünknek már a könyökén jön ki a tél – kezdődik a nyár. Így ha már végképp nem bírjuk a zimankót, jó ötlet lehet elutazni az ottani nyárba!

Az ausztrál nyár pedig elképesztően sok izgalmas programot kínál, csokorba gyűjtöttük a legjobbakat!

Ússz delfinekkel a Rockingham-öbölben

Tégy egy rövid hajóutat a Rockingham-öbölből, bújj neoprén ruhába és ússz delfinekkel azok természetes közegében. Ne aggódj, semmiféle búvártapasztalat nem szükséges az élményhez a profin szervezett és felügyelt túrán, csak légy olyan barátságos és nyugodt, mint az ott honos emlősök.

Látogass el Sydney-be

Már a magasból is fantasztikus látvány, így arra biztatunk, hogy ablak mellé szóló helyet foglalj a repülőn, ha Sydney-be látogatsz.
Bár nem Sydney az ország fővárosa, mégis minden szempontból kiemelkedő a kontinensen. Fantasztikus természeti adottságai a lélegezetelállító kikötővel, a fehér homokos strandokkal és a várost körülölelő nemzeti parkokkal egyértelműen központi hellyé teszik a várost. Itt élnek az ország legmenőbb művészei, legkísérletezőbb kedvű séfjei és legnagyobb sztárjai, ami igazán vibráló hellyé teszi Sydney-t. Kultúrális és éjszakai élete is lenyűgöző, egyszerre nagyon csillogó és exkluzív, miközben mégis laza és szerethető is. Látogasd meg a világ egyik leggyönyörűbb épületét, a Sydney-i Operaházat, és mindenképp iktass be egy hajókirándulást is a part mentén!

Kép
Olvasd el ezt is!

Mozizz a holdfényben

16 éve indult a Holdfény Mozi (Moonlight Cinema) néven futó filmnézős program, és mára az egész ország területén szerveznek vetítéseket; aktuális, klasszikus és kultfilmek közül válogathatsz. Többek között Sydney-ben, Melbourne-ben, Adelaide-ben, Brisbane-ben, Perth-ben és Port Dougles-ben is részt vehetsz egy ilyen eseményen. Kibérelhetsz egy babzsákot és iszogathatsz a barátaiddal, ez az ausztrálok egyik kedvenc szórakozása.

Bowlingozz mezítláb Paddingtonban

Bújj ki a cipődből és játssz egy kör bowlingot a pázsittal körülvett pályák egyikén, a szokatlan környezet egy csapásra menővé és fiatalossá teszi ezt az egyébként meglehetősen nyugdíjas sportot.

Négykeréken a Simpson-sivatagban

Az általában a Föld legszárazabb helyei közé tartozó sivatag az elmúlt néhány évben drámai változáson esett át. Két évig tartó rekordmennyiségű eső után a 17 és fél hektárnyi terület kizöldült és sivatagi virágok borítják. Három fő útvonalon lehet átkelni a sivatagon, de mindenképpen négykerekű jármű szükségeltetik hozzá, és profi túravezető.

Fesztiválozz

Rengeteg menő zenei fesztivál közül választhatsz nyáron Ausztráliában. A New South Wales-től északra megrendezett Tamworth Country Music Festival a világ egyik legnagyobb country fesztiválja, de rock 'n' roll, folk, blues és rockabilly és swing koncerteket is meghallgathatsz itt.

Napi horoszkóp március 23.: a Mérlegek nem várt akadályba ütköznek, a Bakok számára fontos mások elégedettsége

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, ismét izgalmas dolgkat tudhatsz meg ugyanis a csillagok állásából!

3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt elindulsz esküvői ruhát venni

Nagyon fontos, hogy tudatosan vágj bele álmaid menyasszonyi ruhájának keresésébe!

Napi horoszkóp március 22.: a Bikák régi álmukat válthatják valóra, az Oroszlánok végre kiereszthetik a fáradt gőzt

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Gardróbszelektálási kisokos 5 pontban – hogy hatékonyan menjen a munka

Folyton nyavalygunk, hogy nincs egy rongyunk se amit felvehetnénk, miközben legtöbbször éppen az a baj, hogy túl sok van belőlük. Oké, lehet, hogy ezek közül sok mindent nem hordasz, de akkor minek vannak a szekrényedben? Időközönként nem árt átnézni a ruháidat és kiselejtezni a szekrényből, amire már nincs szükséged - vagy legalább megtalálni azt, amire van. A tavaszi nagytakarítással együtt, eljött az ideje egy jó kis gardrób szelektálásnak is!

Még van remény? Hosszú Katinka és Shane együtt nyaraltak!

A jelek szerint próbálják rendezni a kapcsolatukat.

Napi horoszkóp március 21.: a Rákok extremitásra vágynak, a Szüzek a tisztességes játék hívei

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, hisz mára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Egy perc stílus: 10 ikonikus farmerpillanat a múltból, amit most is bármikor lekopizhatsz

Ami a farmert illeti, az elmúlt 150 év cseppet sem volt unalmas.

Napi horoszkóp március 20.: a Bikák komoly célért küzdenek, a Vízöntők a tökéletességre törekszenek

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, fontos dolgokat tudhatsz meg ugyanis a csillagok állásából!