Ha nem csak a hasadat süttetnéd – Windhoek neked való!

Ha nem csak a hasadat süttetnéd  – Windhoek neked való!
Forrás: ThinkStock
2017. szeptember 28.
Szerző: V. Zsófi

Namíbia fővárosa tökéletes első találkozás Afrikával.

A cikk támogatója a Qatar Airways

Kevés pihentetőbb dolgot tudunk elképzelni egy nyaralásnál a hidegebb hónapokban. Namíbia tökéletes választás egy ilyen kiruccanáshoz akkor is, ha valaki még soha nem járt Afrikában, de akkor is, ha nem csak napsütésre vágyik. Tulajdonképpen április és november között bármikor jó ötlet ellátogatni Namíbiába, a QATAR AIRWAYS-nek hála pedig a legjobb áron el is érhető úti cél!

Windhoekban tökéletesen elegyedik egymással a helyi kultúra és a német gyarmatosítás miatt jelen levő európaiság, utóbbira jó példa a sok kiváló német étterem, és mivel az ország hivatalos nyelve az angol, így otthonosabban mozoghat itt a nyugati turista. Építészete is egyedülálló: a neobarokk katedrálisokat és német kastélyokat modern acél-üveg felhőkarcolók veszik körül.

Kép

A modern, vibráló város egyedi hangulatához persze nemcsak meglepő európaisága tesz hozzá, hanem a helyi kézművesipar is. Legyen szó az utcai árusoknál kapható kézzel készített ékszerekről, batikolt anyagokról vagy kézzel faragott szobrokról (amelyek ára az először ajánlott nagyjából felére lealkudható), a strucctojásból készült különböző tárgyakról vagy a kávézókkal egybekötött kis boltocskákról, ahol vehetünk Afrika szinte bármely kávéültetvényéről származó kávét.

Namíbia Nemzeti Galériája kihagyhatatlan élmény, ha közelebbről is megismerkednénk az ország kultúrájával, a sokféle időszaki kiállítás között található kerámia- és fotótárlat, de akár helyi művészeket bemutató kiállítás is.

Aki pedig kalandosabb programra vágyik, befizethet egy szafarira, a legtöbb ilyen út ugyanis Windhoekből indul!

Nem is létezik mégis imádják! Íme az Instagram első virtuális sztárja

A tény maga, már most is számtalan kérdést vett fel, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Gondoltad volna? Katalin hercegnét ezzel tudja leginkább felbosszantani Vilmos

Még Vilmos és Katalin kapcsolata sem mentes a veszekedésektől!

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a 15 perces tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

Must have darabok! Claudia Schiffer minden izgalmas titkot elárult az ARTDECO x Claudia Schiffer kollekcióról

A 30 éves jubileumi kollekció névadója és arca Claudia Schiffer így vall a közös munkáról:

A londoni BRIT Awards legjobb vörös szőnyeges szettjei

Nekünk megint Millie a hatalmas kedvencünk, és neked kinek a szettje tetszett a legjobban?

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!