Ez a város az új Dubai! Ismerd meg Dohát!

Ez a város az új Dubai! Ismerd meg Dohát!
Forrás: QATAR AIRWAYS
2017. szeptember 25.
Szerző: V. Zsófi

Katar fővárosa az új kedvencünk az arab térségben.

Dubai hihetetlenül népszerű úti cél volt az elmúlt években, de nem sokáig váratott magára, hogy kihívója legyen. Katar fővárosa, Doha izgalmasabbnál izgalmasabb programjaival tökéletes választás annak, aki közelebbről is megismerkedne az arab kultúrával.

Az egyik legvonzóbb program a városban a Museum of Islamic Art meglátogatása, amelynek épületét az az I. M. Pei tervezte, aki a Louvre híres üvegpiramisát is. No persze nemcsak az építészete miatt kihagyhatatlan a múzeum, hanem az iszlám világ műalkotásai, az ősi szobrok, edények, ékszerek és régi csillagászati műszerekből álló kollekció miatt is. A múzeum ráadásul ingyenesen látogatható.

A 2008-ban felújított Souq Waqif nyüzsgő piaca úgy telik meg élettel, ahogyan a nap egyre lejjebb ereszkedik a horizonton. Van itt minden, étteremtől kezdve a különböző kávézókon át a kis boltokig, amelyekben az aranytól a különleges illatalapanyagokon át a keleti kelmékig és fűszerekig mindent megtalálni.

Kép

De mind közül talán a legizgalmasabb program a „dűneszörfözés”. A várostól körülbelül egy órányira, Mesaieed városából indulva lehet kipróbálni, gyakorlott sofőrrel, négykerékhajtásos luxusautókban a sivatagi dűnéken való száguldozást. A sivatagi kaland után pedig szusszanhatsz egyet például a Regency tengerparti luxus sátortáborában és kortyolgass el egy csésze karakot, a helyiek kedvenc teáját.

Hogy a jövő biztosan Kataré, azt az a tény is megerősíti, hogy itt rendezik a 2022-es labdarúgó világbajnokságot, amire már most készül az ország többek között rekordszámú, 37 állomásból álló metróvonal, új hotelek és plázák építésével. Kétségtelen, hogy sokat fogunk még hallani Doháról az elkövetkező években!

Repülőjegyet foglalnál? Kattints IDE!

Példakép! Selena Gomez vesedonorja a vörös szőnyegen vállalta a műtéti hegét

Az egész világ sokkolódott szeptemberben, amikor elterjedt a sajtóban a hír: Selena Gomez életmentő szervátültetésen esett át.

1 perc stílus: a szürke összes árnyalata megér egy misét idén télen

Ha nem vagy a színek kimondott rajongója, akkor próbáld ki ezt...

4 trükk, amivel a megszokott összeállításaidat még stílusosabbá teheted

Egy-egy részletre fektetett hangsúly csodákra képes!

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A szezon kötelező darabja! Íme, 15 példa, ami bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú a combcsizma

Kétségeid voltak eddig a combcsizmával kapcsolatban? Többé nem lesznek!

Itt vannak a 2018-as Golden Globe jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg film és A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.