5 dolog, aminek mindig nézz utána repülés előtt

5 dolog, aminek mindig nézz utána repülés előtt
Forrás: QATAR AIRWAYS
2017. augusztus 21.
Szerző: V. Zsófi

Egy profi utazó ezekről sosem feledkezik meg!

A cikk támogatója a Qatar Airways

Utazz a világ bármely pontjára is, vannak olyan általános érvényű tudnivalók, amelyeket mindenképp számításba kell venned, hogy a legjobb ajánlatokat találd meg és a legkényelmesebben tölthesd a pihenést. Tervezz előre tippjeink segítségével!

Válaszd a megfelelő időszakot az utazáshoz

Soha ne bízz a felületes ismereteidben, és ne gondold például azt, hogy ha délre utazol, oda az év minden hónapjában csak nyári ruhára van szükség. Már a repjegy lefoglalásakor nézd meg, milyen időjárásra számíthatsz az utazásod idején az adott országban.

Tervezz előre, de maradj rugalmas

Legyenek meg a legfontosabb céljaid előre, hogy hova szeretnél mindenképp eljutni, de ne ossz be minden percet előre, hiszen sok minden majd csak ott derül ki. Mindig próbálj helyiekkel ismerkedni, akik sok olyan tippet adhatnak, amit nem találsz meg az interneten.

Olvasd el ezt is!

Nézz utána a vízummal kapcsolatos tudnivalóknak

Ez talán egyértelműnek tűnik, de az már kevésbé, hogy ha át kell szállnod valahol, annak az országnak is utánanézz. Különböző légitársaságoknál is lehetnek különböző szabályok, például a QATAR AIRWAYS-nél átszálló utasok részére 96 órás időtartamra vízummentességet biztosítanak Dohában.

Nézz utána az öltözködési kultúrának

Ha gyökeresen eltérő kultúrájú országba látogatsz, mindig nézz utána annak, hogy ott milyenek az öltözködési normák. Akár bíráld is felül magadat, ha már megérkeztél, általános szabály, hogy annyit takarj el magadból, amennyit a helyiek.

Fotózd le a hivatalos irataidat

Készíts képet az útleveledről, a vízumodról és a biztosításodról is, majd mentsd felhőbe a fotókat, így akkor is elérheted őket, amikor a telefonod sincs nálad.

Nem is létezik mégis imádják! Íme az Instagram első virtuális sztárja

A tény maga, már most is számtalan kérdést vett fel, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Gondoltad volna? Katalin hercegnét ezzel tudja leginkább felbosszantani Vilmos

Még Vilmos és Katalin kapcsolata sem mentes a veszekedésektől!

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a 15 perces tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

Must have darabok! Claudia Schiffer minden izgalmas titkot elárult az ARTDECO x Claudia Schiffer kollekcióról

A 30 éves jubileumi kollekció névadója és arca Claudia Schiffer így vall a közös munkáról:

A londoni BRIT Awards legjobb vörös szőnyeges szettjei

Nekünk megint Millie a hatalmas kedvencünk, és neked kinek a szettje tetszett a legjobban?

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!