80 éves a női farmernadrág

80 éves a női farmernadrág

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

A gardróbok kötelező darabja, minden szezonban. Szűk, szaggatott, koptatott, fekete, világos...Mindenki megtalálhatja a kedvencét! Ismerd meg a farmernadrág történetét!


1934-ben kezdtek el a nők farmernadrágot hordani, a fenomén pedig a vadnyugattól gyorsan a kifutókig jutott.


Ebben az évben jelent meg az első, kizárólag nőknek tervezett farmer kollekció, “Lady Levi’s” néven. Ezután a Vogue magazinba bekerült a must have ruhadarabok közé, és az eredetileg férfi munkásruhának szánt öltözet így szivárgott be a női gardróbokba, és igazi trendet teremtett. Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Madonna, Angelina Jolie, Cindy Crawford...ők mind élen jártak a farmer népszerűsítésében.

Amikor 1873-ban a Levi Strauss & Co. megalkotta az első farmert, eredetileg munkásoknak szánt ruhadarab volt.


A fiatal lányok akkoriban kertész fazonú fiúnadrágban jártak. A vadnyugati farmokon dolgozó nők is a férfiak számára készült Levi’s nadrágot viseltek, hiszen az ottani kemény életkörülményekhez ez a darab volt a leginkább praktikus.
Látván, hogy a társadalomban, különösen a Nyugati parton, a nők jelentősebb szerepet töltenek be, a vállalat eldöntötte, hogy nők számára is fog ruhákat gyártani.

1918-ban született meg a “Freedom-Alls” modell, ami egy egybeszabott ruhadarab volt és munkához vagy kikapcsolódáshoz is ajánlották.


 Levi's Freedom-Alls
Levi's Freedom-Alls


A LS&CO. 1922-ben újabb női ruhadarabbal bővítette választékát: a túranadrággal (Togs).


 Levi's Togs
Levi's Togs


Bőszárú, térdig érő darab, melyet alul csat fogott össze és csizmához viselhették. A kollekcióban megtalálható volt egy egyszerű felsőrész és egy kalap is. Ez a nadrág már egyértelműen nőknek készült, mégpedig olyanoknak, akik sokat voltak a szabadban; ez is bizonyítja, hogy a Levi's márka segíteni akarta a viselőit, hogy kifejezhessék egyéniségüket. A Levi's megértette, hogy a nők divatosak akartak lenni a farmernadrág viselésével.

Megalkotta a Lady Levi's-t, ami egy hagyományos gombos kék farmer volt.


lady levis
lady levis


Bár abban az időben még mindig “overall”-nak hívták. Ennek a nadrágnak az anyaga vékonyabb farmerszövet volt és a női csípőre szabták. A farmer varrása rózsaszín cérnával készült.
Az 50-es években a LS&CO. az egész család számára gyártott új termékeket. Az új kollekciók neve – “Denim Family”, “Casuals” és “Lighter Blues” – is erről árulkodik, de ezek közül sok terméket kimondottan nőknek gyártottak. A Casuals vonal különösen tetszett a nőknek.
A 60-as években a célközönség élén a felnőtt nőket felváltották a tinédzserlányok. A 70-es évek elején ennek hatására jelentek meg a stretch farmerek, harangszárú és trapéznadrágok.

Az első, kimondottam nőknek készült Levi's 501 farmert 1981-ben mutatták be Amerika-szerte egy TV reklámmal, amelyben az „Óriás” című filmből átvett jelenetek szerepeltek.


 Marilyn Monroe Levi's 501 farmerben
Marilyn Monroe Levi's 501 farmerben


2000-ben a Time Magazin, a 20. század divatdarabjának választotta az 501-es farmert. A 2010-es Levi’s Curve ID kezdeményezéssel a cég elismerte azt, hogy minden nőnek joga van a tökéletesen illeszkedő farmerhez.

Egy nő alakja sem egyforma az alakja, ezért kell mindenkinek a saját fazonját megtalálniaa Curve ID kollekcióban.


levis curve id
levis curve id


2013-ban, amikor tesztelték a Levi’s Revel prototípusokat világszerte, hosszasan figyelték a nőket, akik arcán megelégedettség látszott. Egy farmer, amit ráöntöttek viselőjére, követi a test formáját, formál, megemel, megnyújt.

levis revel
levis revel


Nektek hány darab farmernadrágotok van (eddig)?

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép
Sztárok

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Kép
Sztárok

Eláll a lélegzet! Nicole Kidman lányai életükben először léptek a vörös szőnyegre, Sunday és Faith gyönyörű tinik már - FOTÓ

Nicole Kidman lányai, Sunday Rose Kidman-Urban és Faith Margaret Kidman-Urban most szombaton debütáltak először a vörös szőnyegen. Gyönyörű tini lett belőlük!

Kép
Shopping

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.