Fogadd meg ezt az 5 szokatlan karriertanácsot

Fogadd meg ezt az 5 szokatlan karriertanácsot
Forrás: Europress
2017. január 4.
Szerző: V. Zsófi

A divattervező ikon tippjeit érdemes kipróbálni.

Jenna Lyons, az amerikai áruházlánc, a J. Crew kreatív igazgatója nemrég egy amerikai magazinnak mesélt arról, mi mindent tanult a márkánál töltött 26 év alatt. Lyons „valakinek az asszisztensének az asszisztensének az asszisztenseként” kezdett a márkánál dolgozni, majd lépdelt egyre feljebb a ranglétrán, van mit tanulnunk tőle!

Dolgozz a munkaköri leírásodon kívül is

A cégen belüli pozícióváltás nem csak felfelé, hanem oldalirányba is történhet, ezért nem szabad szigorúan ragaszkodni a munkaköri leíráshoz. Bár a lehetőség egyébként is megtalálhat, nem árt, ha te magad is elősegíted. Persze ne légy útban mások számára, de ne is rejtsd véka alá, ha van egy ötleted, ami megkönnyítheti egy másik osztály munkáját.
Különösen figyelj oda a közös meetingeken, ne csak akkor, amikor a te részlegeddel kapcsolatos infókról van szó, fontos tudnod, mi történik az egész cégen belül, hogy képben legyél, ha esetleg áthelyeznek, vagy észre vegyél egy lehetőséget.

Ne hasonlítsd magad másokhoz

Ez az élet minden területére igaz. Talán az iskolai osztályozórendszer tehet róla, de a munkahelyen sem szabad mások eredményeihez mérned a sajátjaidat. A kollégádat egy év után előléptették? Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy téged is ugyanannyi idő után elő kellene, sem azt, hogy nem éri meg várni még egy kicsit ennél a cégnél. Persze előfordulhat, hogy nem látsz fejlődési lehetőséget és ezért inkább felmondanál, de ezt a döntést ne mások, hanem a saját tapasztalataid alapján hozd meg!

Olvasd el ezt is!

Szólalj meg

Az, hogy „tudod, hol a helyed” vonatkozzon csak arra, hogy nem vágsz közbe, amikor a vezérigazgató (vagy bárki) beszél éppen. De muszáj elmondanod az ötleteidet, mert különben senki nem fogja tudni, mennyire okos és tehetséges vagy. Soha ne maradj csöndben csak azért, mert félsz megszólalni mások előtt. Ha kell, kényszerítsd rá magad és gyakorlod addig, amíg nem megy könnyebben!

Támogass másokat

Lehetsz a főnöke vagy csupán a munkatársa is, de mindig támogasd azt, akit érdemesnek tartasz rá. Ez lehet négyszemközti dicséret, de mások előtt is kifejezheted egyetértésedet. Ne azért csináld, mert előnyöd származhat belőle, hanem mert ez a helyes lépés!

De csak mert kedvelsz valakit, nem kell feltétlen egyet értened vele

Bízz a megérzéseidben és tartsd szem előtt, milyen cégnél dolgozol, márkát képviselsz és aszerint dönts. Előfordulhat, hogy kedvelsz valakit, tetszik az ötlete, ám valami mégsem stimmel, például nem illik a cég értékeihez, ilyenkor mindig hallgass a megérzéseidre. Az irodai legjobb barátoddal sem kell mindig egy véleményen lenned.

Megfogadod őket?

Trendelőrejelzés: 5 cipőfazon a kifutóról, amit hamarosan mindenhol látni fogsz az utcán

A várható siker valahol már a kifutó pillanatában mérhető!

A londoni BRIT Awards legjobb vörös szőnyeges szettjei

Nekünk Millie megint hatalmas kedvencünk, és neked kinek a szettje tetszett a legjobban?

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!

Ha jót akarsz magadnak, ezeket a kozmetikai összetevőket sürgősen felejtsd el!

Te mi alapján választod ki az kozmetikai szereidet? Csomagolás, márka, állag, illat, esetleg, hogy mit ajánlott egy barátnőd? A tégelyén található aprós betűs résszel mi a helyzet, el szoktad olvasni? Tudod, hogy mi mit jelent rajta? És azt, hogy mennyi káros anyagot viszel be vele a bőrödbe? Tegyük tisztába a dolgokat, hogy csakis a lehető legjobbal kényeztesd magad!

Mindig van új a nap alatt: 5 csodaszép körömtrend, amit idén mindenképpen ki kell próbálnod!

Az év legszebb körömtrendjei ezúttal is megpróbálnak alkalmazkodni a ruhák által kijelölt úthoz.

Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.