Így kezdd tiszta lappal az évet

Így kezdd tiszta lappal az évet
Forrás: Europress
2017. január 2.
Szerző: V. Zsófi

Segítünk, hogy könnyebb legyen betartani azokat az újévi fogadalmakat!

Kezdd a napot pozitívan

Különíts el 5 percet a reggeli készülődésből arra, hogy végig gondold, mit vársz aznap. Lehet ez az esti találkozó, vagy a desszert az ebédnél. Lényeg, hogy tudatosítsd magadban, ma is volt értelme felkelni, szuper dolgok várnak rád!

Olyan újévi fogadalmat tégy, melyet be is tudsz tartani

A legtöbb ember túl magasra teszi a lécet a fogadalmával, amivel eleve kudarcra ítéli a próbálkozást. Bármilyen csodásan is hangzik teljesen kiszorítani a cukrot az étrendedből és megfogadni, hogy minden hónapban elolvasol tíz könyvet a teljes munkaidős állásod mellett, lehet, hogy már február-március környékén besokallsz és abbahagyod a próbálkozást. Helyette inkább kezdd azzal, hogy elhagyod a cukrot a kávéból és elolvasol minden hónapban egy igazán jó könyvet!

Kezdd előbb a tavaszi nagytakarítást

Mind szeretünk olyan fogadalmakat tenni az év elején, ami a lakásunkban uralkodó káoszt hivatott felszámolni, majd elkezdjük halogatni őket és mindent a tavaszi nagytakarításhoz csapni, csakhogy könnyen lehet, hogy annyira feltorlódnak, hogy inkább nem is kerítünk sort nagy részükre. Előzd meg ezt, már ezen a héten kezdj el apró lépésben megcsinálni egy nagyobb feladatot és oszd el hosszabban, ha jól esik. Például minden héten 2-3 alkalommal vegyél ki valamit a szekrényedből, amit már nem hordasz és ajándékozd el!

Minden hónapban próbálj ki valami újat

Bármilyen idegesítően hangzó tanács is, nyisd ki az életed a lehetőségek felé! Nem kell feltétlen nagy dolgokra gondolni: fedezd fel egy eddig ismeretlen részét a városodnak, próbálj ki egy másfajta edzést, vagy egy olyan nemzet ételét, amit még előtte soha!

Szánj időt magadra

Tudjuk, tudjuk, nagyon elfoglalt vagy, mind azok vagyunk! Ha kell, írd be jó előre naptáradba és ragaszkodj is, ahhoz a kis énidőhöz, hogy feltöltődhess. Ha nagyon nem vagy hozzászokva, akkor kezdésként válassz egy edzésformát, nyelvórát vagy bármit, ami a megváltott jeggyel motivál arra, hogy valóban magadra szánd azt néhány órát legalább hetente egyszer.

Vidd magaddal a múlt év legjobbjait az új esztendőbe

Az új év az újrakezdésről szól, de szánj egy pillanatot a visszatekintésre is. Vedd sorra a legjobb dolgokat és az elért eredményeket, ha pedig belekezdtél valami izgalmasba, folytasd az új évben is. Nem kell mindennek feltétlen januárral kezdődnie és decemberrel végződnie.

Tanulj valami újat

Nem kell feltétlen egyetemre járnod, ahhoz, hogy tanulj valami újat! Használj valami egyszerűt és kézenfekvőt, mint például a nyelvtanuló Duolingo applikációt vagy egy hasznos podcastet, amiből tanulhatsz házimunkavégzés közben.

Eredményes, boldog új évet kívánunk! :)

Példakép! Selena Gomez vesedonorja a vörös szőnyegen vállalta a műtéti hegét

Az egész világ sokkolódott szeptemberben, amikor elterjedt a sajtóban a hír: Selena Gomez életmentő szervátültetésen esett át.

1 perc stílus: a szürke összes árnyalata megér egy misét idén télen

Ha nem vagy a színek kimondott rajongója, akkor próbáld ki ezt...

4 trükk, amivel a megszokott összeállításaidat még stílusosabbá teheted

Egy-egy részletre fektetett hangsúly csodákra képes!

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A szezon kötelező darabja! Íme, 15 példa, ami bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú a combcsizma

Kétségeid voltak eddig a combcsizmával kapcsolatban? Többé nem lesznek!

Itt vannak a 2018-as Golden Globe jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg film és A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.