Ennyit a Grincsről! 5 kutatás, ami bizonyítja, hogy a karácsony jót tesz az egészségnek

Ennyit a Grincsről! 5 kutatás, ami bizonyítja, hogy a karácsony jót tesz az egészségnek
2016. december 13.
Szerző: Zsófi

Ezek az érvek még a legnagyobb ellenzőket is térdre kényszerítik.

1. A vörösbor jót tesz az immunrendszernek

A kutatások szerint, aki hetente megiszik néhány pohár vörösbort, annak szervezete 40 százalékkal jobban felveszi a harcot a téli megfázással szemben. És akkor még nem beszéltünk a forraltbor alapját adó fűszerekről, hisz a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg is jó hatással van a szervezetre.

2. A shoppingolás meghosszabbítja az életet

És nem a maratoni gyaloglás miatt, bár az sem elhanyagolható, mint edzés. Egy tanulmány bebizonyította, hogy szociális szempontból is megvannak az előnyei. Az üzletekben való nézelődés enyhíti a magányt és erősíti lelki egészségét.

3. Ünnepi ebéd kellene minden napra

A menüben persze ilyenkor szerepel néhány tiltólistás fogás, ám az ünnepek alatt legalább megadjuk a módját az étkezésnek. Leülünk a szépen megterített asztalhoz és kivételesen nem rohanva vagy a TV-t bámulva kapunk be néhány falatot, ez pedig nagyon jó hatással van az emésztésre.

4. A karácsony bulikon oldódik csak igazán a feszültség

Az ajándékok beszerzése és a tömött plázák sokaknak okoznak ilyenkor fejfájást, de a céges bulik legalább ennyire oldják a stresszt. Ilyenkor még azok is elengedik magukat, akik egyébként évközben sosem vetik bele magukat az éjszakába, valamint néhány pohár után akár még a munkahelyi feszkók is megoldódhatnak az eddig unszimpatikus kollégával.

5. Adni tényleg jó

Persze kapni is, ám egy amerikai tanulmány bebizonyította, hogy az ajándékozás tényleg öröm. Ez ugyanis dopaminokat szabadít fel az agyban, melyek hatása még a legfinomabb csokival is vetekedik. És ha az ajándék mellé még egy ölelést is kapunk, akkor a boldogság szó szerint szétárad szervezetünkben.

gif
Példakép! Selena Gomez vesedonorja a vörös szőnyegen vállalta a műtéti hegét

Az egész világ sokkolódott szeptemberben, amikor elterjedt a sajtóban a hír: Selena Gomez életmentő szervátültetésen esett át.

1 perc stílus: a szürke összes árnyalata megér egy misét idén télen

Ha nem vagy a színek kimondott rajongója, akkor próbáld ki ezt...

4 trükk, amivel a megszokott összeállításaidat még stílusosabbá teheted

Egy-egy részletre fektetett hangsúly csodákra képes!

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A szezon kötelező darabja! Íme, 15 példa, ami bizonyítja, hogy mennyire sokoldalú a combcsizma

Kétségeid voltak eddig a combcsizmával kapcsolatban? Többé nem lesznek!

Itt vannak a 2018-as Golden Globe jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg film és A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.